2011. december 11., vasárnap

Újratöltve!

Régebben, talán nyár idején írtam a fogyókúrámról/életmódváltásomról azóta ez kicsit alábbhagyott.
Nagyon restellem, de felbomlott ez a terv és mostanában nem élek úgy, hogy arra azt mondhatnám egészséges és, hogy kielégíti azt az elvárásomat, hogy fogyni tudjak az adott étrendemtől.

Tegnap Pesten voltam és valamiért egy újabb löketet kaptam a várostól, hogy nekem tovább kell fogynom, nem állhatok le, újra kell kezdenem!

Nagyon nehéz lesz, nehezebb mint a nyáron nekilátni, de ha akkor volt akaraterőm akkor most is lesz.
Akkoriban lefogytam 10kg-ot szerintem 2-3kg tuti visszajött és ezt nem akartam. Az edzés elhanyagoltam és a suli mellett nem mindig volt időm olyan ételeket készíteni akár reggel akár másmilyen napszakban, hogy az kalória szegény legyen.



A legrosszabbkor fogok hozzá ehhez az egészhez hiszen jön a karácsony a sok sütik a finomabbnál finomabb kaják, épp ezért az is megfordult a fejembe, hogy csak újév után, de ez csak halasztgatásnak tűnik..nem, de?



Szeretném azt az étrendemet újra bevezetni amivel le sikerült adnom nyáron azt a fránya kilókat.

Imádok enni, nem akarok koplalni valamit kezdenem kell magammal. Összeállítottam egy listát mellyel elindulok és melyhez nagy elvárásaim vannak.

Nézelődtem a neten különféle diéták..stb után, de egy sem volt szimpatikus hiszen megszabta, hogy mit ehetek...Nem tudom ez így számotokra mennyire érthető, de nekem ne szabják meg, mert ha nincs itthon hal csak csirke akkor azt eszem és ha nincs időm elmenni bevásárolni akkor már megszakad a diéta ezen része.

Van pár olyan diéta is ami nem éppen a legköltséghatékonyabb. Sokszor van, hogy abból kell ennem ami itthon van, vagy édesanyám nem főz külön ha hazaérek. Épp ezért jutottam el oda amit most megfogok veletek osztani.

Terv:

-fehér kenyér kilőve

-édesség, sütik, egyéb nyalánkságok nyista

-este 6 óra után SEMMIT! (csak víz)

-naponta legalább 2 liter folyadékbevitel

-zöld tea beiktatása 

-rendszeres testmozgás, jelen esetben, időben edzőterem ahol futópad, bicikli, felülések és minden amihez épp kedvem lesz és látványos eredménnyel jár (heti min. 3x)

-itthoni torna DVD-re 

-heti 2x úszás, min.40 perc

-napi 5x étkezés

-növelt zöldség, gyümölcs bevitel

Amint látjátok én inkább a mozgásra fektetnék most nagyobb hangsúlyt, meglátjuk milyen eredménnyel.

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem nem tűnik jelen pillanatban nehéznek, de tudom, hogy az lesz..:DD vicces

Természetesen mindenről beszámolok értesítelek titeket a fejleményekről.


Remélem eredménnyel jár ez az egész, és most már nem fogom abba hagyni...

ÉN MEGCSINÁLOM!


Veletek volt már olyan hogy elkezdtétek a diétát és abbahagytátok? Volt már olyan amit én megszeretnék előzni, hogy lefogytatok és visszajött az egész sőt még több kg is? :$

UI: Csajok ti, hogy csinálnátok? Elkezdenétek most vagy megvárnátok ezt az ínycsiklandozó ünnepet és újévkor elkezdenétek? :$

Puszi: Nikó

7 megjegyzés:

  1. Szia!Van egy egész jó hílevél, asszem az a címe, ahol regelni lehet, hogy www.edzesmester.com
    Ott egész okosságok vannak, és elég sok ingyenes adatot ad.
    Szerintem jó az alapötleted, annyit mondanék hozzá, hogy nem azzal éred el a legtöbb sikert, ha a kenyeret, édességet ahogy van,kilövöd az életedből,hiszen akkor könnyen lehet az,hogy rádjön egyszer, hogy húúú,mostazonnal, és lezabálsz belőle. Persze, csökkentsd az adagját, de amivel tartós, és nem izomból való fogyást lehet elérni, az az, ha kb 10-15%kal csökkented hosszútávon az energiabevitelt. Nekem ez bevált, egy év alatt 15 kilót fogytam, és sokáig tudtam tartani(aztán jött a fránya harmadév, és a seggelés, amihez az agyam csokit, és szénhidrátot KÖVETEL. hiába próbáltam átrázni almával,meg répával, nem ment)
    Ezt az este 6 után nem evést sokaktól hallottam, de nálam megint cask azért nem vált sosem be,mert ha késő estig tanulok, az agyam igencsak kéri a naftát. Na,mindegy.

    Ja igen. A legtöbb csillivilli diétával az a baj, hogy ha nem mozogsz hozzá, akkor nem a zsírtömegedből fogsz fogyni, hanem izomfehérjéből. Tehát lehet, hogy kilóra leadsz 10et, de attól még plötyi maradsz. Ellenben ha mozogsz, akkor a szervezeted nem engedheti meg magának,hogy az igénybevett izomból nyerjen energiát.:)

    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  2. Nekem lassan 1 éve jött a kattanás, hogy fogyni kellene. Csak én is úgy voltam, hogy nem akarok megszabott diétát, inkább magam alakítottam ki a dolgokat.Szóval bőségesen reggeliztem, ebéd mértékkel, 6 után nulla evés, sok folyadék. AZ édességről pedig nem mondtam le, mert tudtam, hogy egy darabig bírnám, és utána úgy beennék hogy csak na. És én a mozgást taposógéppel oldottam meg, plusz minden este 3 km séta. Ezzel szó szerint mentek le a centik. Amikor pedig jobb idő lett akkor futás. Aztán amikor elkezdődött a suli, a kajára nem tudtam annyira figyelni, de szerencsére nem jöttek vissza a kilók.
    Ezzel a módszerrel úgy bő2 ruhaméret ment le, de most megint jött a kattanás. Este már nem eszek, és képzeld, 1 hete alapból alig eszek, mondjuk a vizsgák is közrejátszanak, de ha eszek is, az kattog az agyamban, hogy "ne egyél, nem hízhatsz, nem teheted tönkre amit elértél." Pedig nem szeretnék átesni a másik oldalra, mert nem akarom tönkre tenni a szervezetem.
    Mindenesetre kitartást, tudom, hogy menni fog! Amit elterveztél, nagyon jó.

    VálaszTörlés
  3. Jaaj, úgy örülök, hogy te is belekezdtél, ez valahogy motivál, hogy tudom nem csak én mondok le a dolgokról így karácsony környékén :D
    Amivel én kiegészíteném a diétádat, nem az a lényeg, hogy este 6 után ne egyél, hanem, hogy lefekvés előtt 3 órával ne, most te nem tudom mikor szoktál lefeküdni, mondjuk én 1 körül általában és nekem ez a 6-os megoldás kicsit megoldhatatlan volna :)
    Sok szerencsét, és before after képet, vagy kilókat-eredményeket a blogra^^

    VálaszTörlés
  4. Kitartás. figyeljetek a megfelelő vitaminpótlásra:)

    VálaszTörlés
  5. Szia. :) Mostanában kezdtem el olvasni a blogod és gondoltam írok ide. Nem tudom hogy ebben a posztban olvastam-e a 6 után nem evést, de ide írom le. 6 után igen is lehet enni, bár nagyon sokan vannak más véleményen, viszont tényleg lehet, csak erre megvannak szabva a kaják. Én például, ha 6 előtt vagy épp 6kor nemtudok enni, de éhes vagyok már 7 fele, akkor csinálok keménytojást, eszek hozzá valami zöldséget, meg kevés pirítós. Laktató, és egyáltalán nem hízlal, reggelre "nyoma" se lesz. :)

    VálaszTörlés
  6. Szia. :) Mostanában kezdtem el olvasni a blogod és gondoltam írok ide. Nem tudom hogy ebben a posztban olvastam-e a 6 után nem evést, de ide írom le. 6 után igen is lehet enni, bár nagyon sokan vannak más véleményen, viszont tényleg lehet, csak erre megvannak szabva a kaják. Én például, ha 6 előtt vagy épp 6kor nemtudok enni, de éhes vagyok már 7 fele, akkor csinálok keménytojást, eszek hozzá valami zöldséget, meg kevés pirítós. Laktató, és egyáltalán nem hízlal, reggelre "nyoma" se lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon aranyos vagy. Általában én sem mindig tartom be, pedig igyekszem, pl ha nincs időm hazamenni 6 előtt vagy dolgom van és mondjuk este 8-kor érek haza akkor eszem :D a lényeg, hogy lefekvés előtt egy 2-3 órával ne együnk :D

      Törlés