2016. szeptember 8., csütörtök

Zara Femme

Ez az a parfüm, ami  sokatokat érdekel(t) és végre úgy gondoltam elkészítem ezt a posztot, hogy mindenki tisztán lássa a dolgokat. Rengetegen küldtetek fotót a már megvett parfümötökről és, hogy mennyire jó, hogy felhívtam rá a figyelmeteket. (bár én annyira nem örülök neki hahahah, elveszitek tőlem ezt a fincsi illatot. Csak viccelek persze. )

Én nagyjából 2 hónapja lesz, hogy szerelemben vagyok ezzel a parfümmel, és azonnal írom is, hogy mi váltotta ki ezt az érzelmet belőlem.

Először is. Nekem anno, évekkel ezelőtt volt egy nagy-nagy szerelmem a Zarából, ez volt a White Jasmine, amit azóta én sehol sem találok, így arra következtettem, hogy kivonták a forgalomból. Persze totálisan kész voltam, mert úgy éreztem számomra AZ illat volt, de túl tettem magam rajta. Sokáig nem keresgéltem az illatok között, valamiért nem éreztem rá nagy késztetést. Aztán az egyik volt osztálytársammal összefutottam hónapokkal ezelőtt, és annyira jó illata volt, hogy muszáj volt rákérdeznem mi is ez. És hát ő volt. Ez a kis csoda. A Zara Femme parfüm.Nem sokat tétováztam (1,5 óra) és elmentem megnézni, hogy egyáltalán van e, és, hogy rajtam működik e egyáltalán. A többit már gondoltam nem kell leírnom...

Magáról a parfümről.:
100ml EDT kerül 2995 ft-ba. Mostanában van egy ilyen csomagos akció, egy másik parfümmel kerülnek összesen 3995 ft-ba, és mindkettő 100 ml. Durván jó ár. :)

A csomagolása nagyon letisztult, bár én őszintén szólva jobban örülnék ha áttetsző lenne picit, hogy lássam mennyit használtam már el, mikor rohanjak egy új üvegcséért.
A fújókájáért az elején nem voltam oda, nem szépen spriccel, inkább olyan töményen és kis sugárban, de ez legyen a legnagyobb probléma.

Az illatról is, hogy végre szót ejtsek. Szerintem egy nagyon magával ragadó, kellemesen édeskésen fűszeresen vaníliás, nagyon vagány, és nőies illat. Nem titulálnám csak nyárinak, vagy csak télinek, mert szerintem minden évszakban megállja a helyét.
Illatjegyei között sorolták fel pl. a  bazsarózsát, bergamottot, pacsulit.A bergamott, mint összetevő legtöbbször szinte észrevehetetlen parfümökben, így itt sem érződik ki. Még a bazsarózsa sem annyira, bár kifújáskor talán egy leheletnyit megjelenik. Ami mindenképp dominál az a vanília.


Tartósságával sincsenek olyan nagy gondok (főleg ennyi pénzért azért ne várjunk olyan nagyon sokat), általánosságban olyan 4 órát kibír a bőrön, utána pedig célszerű újra fújni.

Összességében én nagyon megkedveltem, rendszeresen használom, nagyon hozzánőtt a szívemhez. Ugyanúgy eltudom képzelni ezt az illatot egy 18 éves tini lányon, és szintúgy egy 30 éves érett nőn.
Nektek van Zarás parfümötök? Ezt az illatot szagoltátok már? :)


2 megjegyzés:

  1. Nekem valamiért ez nagyon nem :(, pedig nagy reményeket fűztem hozzá...

    VálaszTörlés
  2. Én nemrég vettem meg és nagyon imádom. A másik Zarás favoritom a Covent Garden, de sajnos mostanában nem láttam belőle :-(

    VálaszTörlés