2012. február 4., szombat

Kívánságlista (Érvek-ellenérvek).

Kb. 1 hete fogadtam meg, hogy visszafogom magam és nem vásárolok csak ami nagyon muszáj, de a fene vinné el nem tudom megállni, egyszerűen agyban gyenge vagyok, hogy megálljt parancsoljak magamnak.
Szeretek vásárolni, talán ezt a tevékenységet szeretem a legjobban az életben (?).
De van, hogy a pénztárcám besztrájkol és nem engedi, hogy hódoljak a "hobbimnak".
A listaírás számomra egy mindennapi, alap dolog. Jegyzetelni is szoktam, felírom mi kell a boltból, milyen teendőim vannak/lesznek és term. felírom azokat is amikben éppen hiányt szenvedek vagy szívem vágyai...stb.

Általában úgy szoktam, hogy érveket és ellenérveket sorakoztatok fel, hogy melyiket miért és miért ne vásároljam meg. Ez elméletileg beválik, gyakorlatilag meg hát.......
Van, hogy keresztbe húzza a számításaimat 1-1 nagyon akciósan kínált sminktermék vagy ruhadarab és akkor ez az egész listázós dolog úgy dől össze mint a World Trade Center.

A mostani kívánságlistámat szeretném veletek megosztani és szeretném ha segítenétek abban, hogy megvegyem-e vagy sem, bevált-e nektek or nem...:D

1: Korrektor

Régóta szemezek egy folyékony vagy krémesebb állagú korrektorral, de mindig lebeszéltem magam róla eddig, mivel már birtoklok 1 elég jó korrektort, ez egy Essence Coverstick elnevezésű korrektor és nagyon szeretem, de a szem alatti karikákra annyira nem jó, mivel stiftes és nehéz eldolgozni.
Viszont nem sűrűn vannak karikáim és amikor vannak is akkor elintézem egy + réteg alapozóval.
Itt a bibi, itt inkább most az ellenérvek vannak többségben.
Listám szerint vagy egy Catrice korrektor palettát vagy egy Essence Stay all day 16h-s korrektorra fáj a fogam.




2: Arcpakolás

Mostanában elég problémás az arcbőröm, az államon megjelennek apróbb-nagyobb szörnyetegek és állandóan pakolással nyugtatom őket. Van trillió arcpakim, de egyiket sem érzem hatásosnak így szeretnék egy speciálisan erre valóval gazdagodni. Érvnek azt tudnám felhozni, hogy mindenkinek kijár a szép bőr, ellenérvnek meg, hogy hát van elég pakolásom, de itt jön egy újabb érv, hogy egyik sem speciálisan a problémás bőrre van kitalálva.
2 terméken gondolkodom. A BB krém honlapjáról beszerezhető csokis arcmaszkon gondolkodom és a Rossmann-ban megtalálható avokádós, zöld külsejű arcpakolás között vacillálok.




3: Alapozó

Szeretnék egy erősebben fedő alapozót és most a Manhattan púderalapozója ejtett rabul.
Van vagy 5-6 alapozóm, ebből kb mindegyik még tele van, de mégis szeretném gyarapítani a "kollekciómat" és újat kipróbálni. Télen igaz száraz az arcbőröm, de ahogy jobb idő van fénylik és zsírossá válik.


4: Sminklemosó

Van 3 fajta sminklemosóm jelenleg, de egyikkel sem vagyok megelégedve. Eddig szerettem volna elhasználni mindet és utána keresgélni új után, de a minap a rossmann-ba rábukkantam egy eléggé csábító termékre elég jó áron. A Rival de Loop márka számomra még ismeretlen de eléggé baráti ára van. 2 fázisú és a vízálló sminket is lehozná.



5: Hajvégápoló

Gliss Kur hajvégápolójával szemezgetek egy ideje, de még van a jelenlegimből is egy kevéske.
Ha nem is ezt a márkát,de szeretnék egyet, hogy óvjam a hajam állapotát, ami jelenleg normál, s nem töredezett (még)


6: Placentás hajpakolás

A haj szépségénél tartva már régóta szeretnék egy placentás hajpakit ami tudtom szerint eléggé kiadós lenne, rengeteg mindössze 1000ml és alig pár száz ft, azt hiszem 1000ft körül lehet. Eddig sehol sem találtam, de extrém keresésbe kezdtem. Az ellenérv, hogy van 4 hajpakolásom melyek beváltak, de ez jelen pillanatban nagyon csábít.


7: BB 

Rengeteg BB-vel szemezek jelenleg, de nyárra tuti beujjítok egyet. Néztem még a mitesszereltávolítókat is, de még nem vitt rá a lélek a rendelésre. 
Ellenérv itt nincs, érv, hogy tele van az orrom kis fekete mitikkel...:D


8: Parfüm

Itt nem akarok ellenérveket, de mégis itt lesz a legtöbb.
Szeretném magamat meglepni (oké, más is meglephetne:D) egy igazán luxus parfümmel.
Chanel, Georgio Armani, D&G és hasonló parfümökön gondolkozom.
Hamarosan közeleg a szülinapom...(pfff május) és nagyon-nagyon szeretném.
Jelenleg ha nem birtoklok kb 15 parfümöt akkor egyet sem...:(
Kb mindegyikből 1-2 fújás, ha hiányzik...blabla..érv: AKAROM :D
És ebből csak 1-2 akar kifogyóban lenni, úgy, hogy még a WC-ben is velük illatosítok...
Már említettem, hogy kaptam egy "ajánlást" hogy ha elfogy valamelyik kapok egy ujjat, hát már nagyon szeretnék. Ha van valami jó illatú parfümötök akkor szóljatok mert az is megy a listára :P


9: Clutch

Most vettem egy leopárd mintásat, eléggé rájuk vagyok most kattanva, de nem sűrűn tudom őket viselni, mivel suliba nagyobbakkal járok, így marad a bulik, a város és egyéb helyek amik elég ritkán adódnak.
Szeretnék egy pirosat, egy igazán elegánsat meg egy igazán kék-kéket..:D



10: Óra

Nem vagyok egy nagy órás, mindig elfejeltem őket felvenni, de egy igazán szexi, laza és igényes arany óráért már régóta ölni tudnék. Múltkor láttam a NY-ben, de letettem róla, pedig azt hiszem alig volt 3e ft...francba, ilyenkor bánja meg az ember. Viszont nem sűrűn tudnám hordani, mert számomra nem illik minden viselethez.



Miközben írtam e posztot kedvem támadt ebből egy új "rovatot" indítani, melyben kikérném a Ti véleményeteket, hogy abban hónapban mire is adjak ki pénzt a kívánságlistám alapján.
Ha tapasztalataitok vannak azokat szívesen fogadom, hisz nem szeretnék zsákba macskát venni, így mindennek utána járok.

Ti szoktatok listát írni a kívánságaitokról? 

Puszi: Nikó

25 megjegyzés:

  1. az essence korrektor szerintem jo.nekem megvan ès eddig bevàlt...a d&g kèpen làthato parfum a kedvencem.nem birom megunni:)

    VálaszTörlés
  2. Sminklemosónak nagyon ajánlom a Biodermát. Ez egy drága cucc, de szinte mindig vmelyik akciósan van a patikákban a 100 ml-es kiszerelésből, úgy 500 Ft., 2500. helyett. Nekem nagyon bejött, mindkettőt próbáltam már.

    VálaszTörlés
  3. catrice korrektor nagyon jó, praktikusabb mint az essence (minőségileg nem tudom , Essencet nem próbáltam) de mindenképp hasznosabb a több szín miatt.
    csokipakolás pedig nagyon jó azt próbáltam, a másikat nem de róla is nagyon sok jót hallottam asszem olcsóbb is és könnyebben hozzá tudsz jutni..
    és az alapozó is iszonyatjó. nekem most fogy el de újra fogom venni. problémás és kombinált bőrűeknek sztem kötelező..

    VálaszTörlés
  4. A korrektorral kapcsolatban szerintem a folyékonyt vedd meg, ha csak szemkörnyékre kell!
    A maszkokkal kapcsolatban én is nem a csokisra szavazok, ha már van ezeregy, akkor szerintem az olcsóbbat vedd, az avokádósat, róla is már ezeregy pozitív véleményt olvastam!
    A parfümökkel kapcsolatban gondold át, hogy melyikeket nem fogod már soha többé használni, azokat dobd fel blogslaere, vagy ajándékozd el. Ha 5-nél kevesebb marad, csak akkor vegyél újat! Én is ebben a szituációban szenvedek egyébként, de így szinte mindennap 4x-5x parfümözök, hogy hamarabb elfogyjanak :'D
    A Serical Latte hajpakolást meg szerintem csak Pesten lehet beszerezni :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Krisz! Ez tényleg, szép kerek vélemény volt és ez a parfümös megoldás tök jóóóó! :)

      Törlés
    2. Igazán nincs mit, én is ilyen dolgokon megyek mostanában keresztül :)

      Törlés
  5. Krisz: bármelyik fodrászkellékesnél találsz olyan hajpakolást:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem az a Rossmanos arcpakolás most fog elfogyni, olvastam róla jókat, de nekem annyira nem vált be, igazából semmi extra, hozzáteszem nem is használtam annyira sűrűn. A hajpakolás viszont nagyon jó, ajánlom.

    VálaszTörlés
  7. A korrektor palettát tudom ajánlani, eléggé problémás a bőrőm, és szépen fed...no a meg a karikákkal is jól elbánik. Csokis arcmaszkot a héten szereztem be, és már egy használat után szebb lett tőle a bőröm, a piros kis vmiket elhalványítja, és az illata sem elhanyagolható!:)

    VálaszTörlés
  8. Látom szegedi vagy, szóval elmondom, hogy én hol vettem a hajpakolást. A Vitéz utcában van egy fodrászkellékes bolt, elég kicsike, de azért észre lehet venni. Nem a jegyjeztbolt felőli oldalon, hanem azzal majdnem szemben a másik oldalon. Nekem a tejes van meg, de volt placentás is és 900 forint..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isten áldjon Dóri!Köszi :) Én a nagyáruháznál néztem ott lent a földszinten nyílt nem oly rég egy ilyen kellékes szerű, kis mini...ott hát tök híjjas volt minden...:(

      Törlés
  9. Köszi csajok! Nagyon arik vagytok, hogy így leírtátok...:) Jót tesz a listámnak meg a pénztárcámnak ezek a vélemények...:D

    VálaszTörlés
  10. Mivel segíteni szeretnék ahogyan csak tudok, ez jó hosszú komi lesz :)
    1: Korrektor- Az Essence korrektor az én karikáimat már nem tünteti el, csak a kisebb hibákat így erre nem ajánlanám. A Catrice-ről jókat halottam, de fogd fel úgy, hogy egy kis alapozó vagy púder a problémás területre, és nem kell kidobnod ezer forintot.
    2: Arcpakolás- Ha tényleg úgy érzed, hogy nem jók a meglévőek akkor szerintem megveheted nyugodtan (de a zöldet javasolnám, mert legalább olcsóbb, így a megtakarítást költheted másra) + tipp még, hogy a meglévőket ajándékozd tesódnak vagy barátnődnek, mert te úgysem fogod használni, és ezzel könnyítel a lelkiismereteden :)
    3: Alapozó: Ezt szerintem semmi képen se vedd meg, amíg ki nem fogy 1-2 meglévő. Ha akarsz találni egy jó indokot, akkor olvasd el Andi rétegzős posztját: http://www.puderfelho.hu/2012/01/minitipp-sorozat-photoshop-eloben.html
    4: Sminklemosó: szerintem ebből se vásárolj újat, csak azért mert találtál egy kedvező árút, addig amíg ki nem fogy legalább egy meglévő. Pont most vettem meg azt amit kinéztél, és ez sem 100%-os, plusz nagyon olajos marad utána a bőröd.
    5: Hajvégápoló: szerintem ezt megveheted, mert fontos a haj egészsége.
    6: Hajpakolás: én is használtam régen ezt a pakolást, tényleg jó, de szerintem jelen pillanatban ezt se vedd meg, mert a beváltaknál nem fog extrábban szerepelni. És egy nagy érv amellett hogy miért ne vedd meg: a többi közben megromlana, ameddig ezt elhasználnád, vagy az lenne a helyzet, hogy a többit is használod nem csak ezt, és akkor pedig ez menne kárba.
    7: BB -erről annyi jót hallani manapság, hogy nagy az elcsábulás veszélye. Igazság szerint én nem szoktam beruházni drágább termékekre, de ezeknél még én is elgondolkodtam. Szerintem olvass el minden bejegyzést a blogokon akik erről írnak (főként azokét akik sok fajtát kipróbáltak) és ha akkor is úgy érzed hogy nagyon kell akkor vedd meg szerintem, de lehet jobb lenne nyár elején beruházni rá.
    8: Parfüm- ez tényleg olyan ami mindig kell :) Viszont azt javaslom, ne vegyél meg egy ilyen 20ezres parfümöt, hanem keress fel egy kimérős parfümöket árusító helyet. A legnevesebb parfümök megtalálhatóak, az illat ugyan az, maximum a tartóssága nem ugyanolyan, de ezt könnyen kiküszöbölheted egy új fújással. Hiszen amíg az eredetiből vennél 1x 30 ml-t addig a kimérősből 13x 30 ml-t. Meglepő nem? :)
    9: Clutch- táskákból sosem elég..mondhatnánk. De szerintem ebből a darabból, mivel nem lehet olyan gyakran hordani nem kel töménytelen mennyiség. Akkor vegyél csak szerintem, ha nagyon-nagyon akciós áron találkozol eggyel.
    10: Óra- erre ugyanazt mondanám mint a táskára: ha jó árban találsz csak akkor.

    Remélem segítettem kicsit, bár így visszaolvasva az előző kommenteket kicsit máshogyan írtam le a véleményem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan elérzékenyültem....ez nagyon kedves Tőled, hogy ilyen részletesen leírtad...:) Köszönöm! <3

      Törlés
  11. Rival termeket NE vegyel,borzalmasak!Avilag legjobb hajvegapoloja az Avone!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az a zöld Avon-os hajvégápolóm volt, de semmi extrát nem produkált, nem éreztem annyira, hogy puhábbá tette volna a végeket...
      de rossz sem volt azért...:)

      Törlés
  12. korrektor- a catrice-ről hideget és meleget is hallottam
    placentás pakolás-mars téri fodrászbolt, nincs ezres.
    arcpakolás, nekem a freeman van, egy hete használom, esténként,ecsettel,vékonyan,szereti az arcom. unokahúgomnak a csokis van meg,neki problémás a bőre, most teszteli,de imádja.
    hajvégápoló:nekem midollo-s van, szinétn fodrászbolt, nagyon jó.
    lemosóból kétfázisú alverdés, meglepően jó, és olcsó!
    parfüm: eredeti Chloé. az új nekem büdi
    bb krém, maximélisan ajánlom. kecskeméten tündéri a hölgy, érdemes elmenni,mert pl nekem a világos missha még mindig sötét! a skin79 diamond prestige viszont tökéletesen az én színem,és bár kicsi kell,mégis lefedi a pöttyeim.

    VálaszTörlés
  13. Ezt a hajvégápolót még nem használtam, de az avonos hajvégápolót nagyon ajánlom, nekem bevállt. Én használtam essence korrektort és most a catrice korrektorát használom. Igazából nem sok különbséget érzek a kettő között, de a catrice-nél talán jobban megtalálod a bőrszínedhez illő árnyalatot.

    VálaszTörlés
  14. Az avokádós maszk nekem nagyon bevált, az egyik legjobb, amit eddig használtam. Viszont Rival de Loop terméket ne vegyél, én a szemkörnyékápolótól többször is szemgyulladást kaptam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. uhhhh...köszi, valamilyen 2 fázisú lemosót szeretnék, de akkor nem nézelődök többet Rivalék pultjánál..:D

      Törlés
  15. Az avokádós arcpakolás meg van :) nem rossz, de többet vártam tőle, nekem szárítja a bőröm :S

    VálaszTörlés
  16. Thündérke, Nikó
    az avokádós arcpakolás zsíros bőrre való és a felesleges faggyút is felszívja,nem véletlen,hogy szárít. Sokat nem lehet várni tőle. Ami szintén szárít, tehát csak a pattanásokra érdemes használni, az a Dermofil paszta, de nem a dm-es a jó,hanem amit fodrászkellékesnél lehet venni fehér tégelyben.
    Én ezt használom, ha bármi "érdekes" az arcomra kerül:)

    Az Essence all day korrektort szerettem volna már megvenni kétszer is, de eddig sosem láttam az állványon és a helyét sem látom:( SEgíts már légy szíves,hogy a dupla állványos üzletekben kell keresni, vagy a simákban is van, és az állvány melyik részén?

    Parfüm téren én csakis eredetit,igazit veszek. Soha nem is vettem kimérős vmit, mert nem igaz,hogy ugyanaz az illata, hiszen a nagy márkás parfümházak nem adják és nem is adhatják ki az összetételt, hiszen épp ez a parfüm titka, az összetevők aránya.Csak megpróbálják leutánozni, de egyértelműen nem fog menni. Nem véletlenül nem is tartósak. Soha nem fújnám magamra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az infót a pakolásról.
      2 állványos üzletekben nézd szerintem, nagyobb az esély, de én múltkor Szegeden egy 1 állványosnál is láttam, szerintem nagyon alap, lennie kell, lent az állvány aljára pakolják ezeket a dolgokat.
      Én is az eredeti parfümök mellett állok, csak eredetijeim vannak, de egyszer vettem egy kimérőset is, de nem tudtam, hogy az utánzás lenne-e.
      Én mindig Douglasben veszem, ha veszek, még az ilyen netes rendelős dolgokban sem hiszek.

      Törlés
  17. Szia!
    Én általában szoktam használni korrektort. E téren azt tudom javasolni, hogy jól meg kell fontolni, és utána kell járni, mert pár alkalommal már magam is csalódtam sajnos. Volt olyan, ami szinte semmit nem tüntetett el :S -Max Faktor Miracle Touch nálam bejött-
    Nem régen vásároltam csokis arcpakolást (igaz nem ilyen a csomagolásának a színe), zsíros bőröm van, de nekem bevált. Nagyon finom illata is van (mintha tényleg csokit szagolnál, és kellemesen puha lesz tőle az arcbőröm is.
    Ha száraz az arcbőröd én azt javasolnám, hogy a rossmannban nézz körül bioalapozó ügyben (zöld, illetve fehér tetejűt is találsz). Ez nem szárít annyira, valamint a pórusokat sem tömíti úgy el, mint egy "hagyományos", és az ára sem több, mint egy más fajta, jó minőségű alapozónak.
    Sminklemosó terén nem tudom használtál-e már sminklemosó tejet. Nekem nagyon bevált, és van belőle olyan is, amely használható vízálló sminkre is. Érzékeny bőr esetén tökéletes, mert egyáltalán nem pattogsz ki utána és selymes lesz tőle az arcod. Ezt bármelyik drogériában beszerezheted, de ne a legolcsóbbat válaszd. Ami már 5-600 ft körül van, az tökéletes:)
    Hajpakolásnak használok placentás hajpakolást-. Sajnos nagyon töredezett a hajam. Kallos, és nagyon kiadós (Google-ba ha beírod, hogy Kallos Placentás hajpakolás, ki fogja adni. Fehér színű átlátszó nagy tégelyben van).
    A termék, amit következőleg említettél, számomra ismeretlen :)
    Nos, meg kell mondjam, én is parfümmániás vagyok, szóval értem miről beszélsz :D Amennyiben megengedheted magad, és örömet okoz neked, akkor vedd meg a kedvenc illatodat :)
    Ha van egy kisebb leopárdmintás táskád, ami egyébként még most is divatos, mint minden állatmintás cucc, akkor vehetsz mellé egy nagyobb méretű hasonló mintázatú táskát is. Neten nézz körül, mert rengeteg a választék, sok akció van:)
    Az óra, ami a képen van, valami csodálatos. Ha elfogadnál még egy tippet, olyasmit válassz, ami egyben ékszer is, nem csak óra, hisz alkalomra és hétköznapokra is tökéletes :) :)

    VálaszTörlés