2015. október 1., csütörtök

Hogyan ismerd fel a Michael Kors táska hamisítványokat...

Már egy ideje, mióta ekkora divat lett a Michael Kors gondolkozom rajta, hogy elkészítem ezt a bejegyzést. Rengeteg keresgetés és sok-sok olvasgatás, mondhatnám kutatás után el is hoztam Nektek ez a bejegyzést, hogy hogyan tudjátok felismerni a márka hamisítványokat.


1: Ár

Kezdjük a legalapvetőbbel, az árral. Ha egy MK táskát irreálisan olcsón árulnak akkor már abból lehet következtetni, hogy nem eredeti. A legolcsóbb táskáik is 40-50 ezer forintok, egy eredetit nem fognak semmilyen kiárusításon SEM hozzánk dobni 10 ezer forintért. De még 20-ért sem.

2: A márkajelzés

Ez a kép is megfelelően demonstrálja a különbséget. Az eredetin látszik a profi kidolgozottság, míg a hamisítvány koránt sem Michael Kors-hoz illő. Egy laikus, vagyis egy olyan ki még nem látott eredeti táskát nem mondaná meg, hogy hamis, hisz nincs viszonyítási alapja, de aki már látta az kiszúrja messziről is. Látszik, hogy az eredetinél a márkajelzés kicsit "belesüpped" az anyagba, míg a másik, hamis verziónál csúnyán kitüremkedik. Fontos még megemlíteni a "Michael" és a "Kors" távolságát. Nagyon sok hamisítványnál ez a két szó összeér, azonban ilyet a gyártó nem csinál. Precízen kimérten helyezik el egymástól őket. (minden táskánál milliméter pontossággal)



3: A füle

Pontos és precíz munka hiánya a következő ami megkülönbözteti az igazit a hamissal. Ez pedig a fülnek a kinézete. Míg látszik, hogy a hamisnál ráncos maga a bőr, az eredetinél tökéletes. Semmi törés, semmi gyűrődés.


4: Tartás

Nem véletlenül kérnek el ennyi pénzt egy táskáért, nem csak a nevet fizeti meg az ember, de a minőséget is. A tökéletes bőrt, szabást, kialakítást. Míg az eredeti tökéletesen megtartja magát akár tele van rakva akár üres, addig a hamisítvány nyeklik-nyaklik akárhogy pakol bele az ember.




5: Zipzár + 1 :varrás

Ez a kép tökéletesen demonstrálja ezt a két jellemzőt. Ki tudjátok találni melyik az eredeti és melyik a hamis? Ha nem, én elárulom. A bal oldali az eredeti, a jobb a hamis. Szemmel látható mennyire precízek azok a varrások az eredetin, plusz egyértelmű a különbség a zipzárnál.



Emellett a 6 tény mellett még számos olyan jel van, mely arra utal, hogy nem eredeti a táska. Ilyen pl, hogy az eredeti táskák belseje nincs telemintázva "MK" felirattal, hanem szép, letisztult belsővel rendelkeznek.


FONTOS, hogy mindig megbízható helyről vásároljátok meg, ilyen pl a hivatalos honlap, vagy a szaküzlet.



Ti tudtátok ezeket a tényeket a Michael Kors táskákról? 


 

2 megjegyzés:

  1. Amerikában kétszer voltam csili vili MK outletben... Ott hozzávágják az emberhez a MK táskát 20 ezer környékén. Kb egy hete egy Vanilla kisebb táskát és egy ugyenilyen nagyobb pénztárcát vettem a páronak. A kettő volt összesen kb 33 ezer foritnyi USD. Itthon csak a pénztérca ennyi, a táska pedig 70-80eFt lett volna alaphangon. :):):) Úgyhogy ha valaki USA-ban jár és MK rajongó ne hagyja ki a NAGY outleteket. Ugyanez igaz amúgy a Tommy Hilfiger cuccokra. Én kb 20 pólót vettem (sok más mellett) annyira olcsó volt, darabja volt 16 USD.

    És mondom, garntáltan factory outletből, nem az utcaszéli néger árustól.

    VálaszTörlés