2011. július 26., kedd

ISMERD FEL A LOUIS VUITTON HAMISÍTVÁNYOKAT!

Sziasztok!

Pár dolgot összeszedtem mikor keresgéltem a neten, hogyan lehet felismerni ha egy nagyon jó LV táska hamis. (forrás: ourfashion)
Ha éppen Louis Vuitton táska vásárlás előtt álltok,ajánlom olvassátok el, mintsem hogy megvegyetek valami gagyi, vagy épp nagyon jó utánzatot.

1: Ár!
Ez az egyik  árulkodó jel arra, hogy most mi eredeti táskát veszünk-e vagy sem.
Egy eredeti LV táska jócskán meghaladhatja akár a 150.000 ft-ot is. Nagy valószínűséggel ha egy 10.000 ft-os LV táskát látsz a neten, HAMIS.

2: Ne dőlj be a leárazásoknak!
A Louis Vuitton SOHA nem csinál árcsökkentést, ha ezt olvasod a neten, hogy most 150e ft helyett tiéd lehet 30-40e ft-ért az nagy valószínűséggel nép hülyítés lesz.

3:A monogram:
Louis Vuitton 1896 óta gyárt monogramos táskákat. A mintát nagyon alaposan megszerkesztve helyezik el a táskán, ezért már ebből hamar rá lehet jönni, ha egy kiegészítő hamis.  Például az egyik leghíresebb modellnél (amelyből a legtöbb hamis is létezik) a Speedy 25 –nél egy sorban csak 3 LV monogram található és ugyanannyira helyezkednek el a jobb és a bal oldaltól.
 
4:Varrás!
A varrásra nagon odafigyelnek az LV gyártók, állítólag minden egyed táskánál ugyanannyi öltésnek kell lennie ugyanazon a részen. Na most ha ezt neten akarjuk megvásárolni, amit most jelzem: NE TEGYETEK, akkor nem igen fogjátok megtippelni hogy ez a táska eredeti vagy sem.:S




5:Gyártási hely!
Vannak olyan táskák amikre az van ráírva: Made in Spain. Ilyenkor nem kell megijedni. Attól függetlenül még lehet a táskánk eredeti, ha Spanyolországban gyártották. A cég hivatalosan 25 éve a legtöbb táskát Franciaországban gyártják,  de készülnek kiegészítők Spanyolországban, Németországban, Olaszországban és az USA-ban is. Tehát attól, hogy a táskád spanyol még nem feltétlenül hamisítvány.




 6: Monogram fejjel lefele?
IGEN, meglehet! Néhány Speedy, Keepalls, Pappilons és hasonló modelleknél, előfordul az hogy a hátulján a monogramok fejjel lefele látszódnak. A táska attól még elvileg eredeti. De ne felejtsük el, hogy ezekből a modellekből kevés van, mert csak egy időszakban gyártották ezzel a technikával őket, és természetesen ezekre a modellekre is érvényes az II. pontban leírt monogram elhelyezési szabály.


 
7: Bőr tapasz? NEM!
Az egyik legjobb ismérv hogy rájöjjünk a táska amit kínálnak nekünk az gagyi. A táskagyár SOHA nem írja rá egy kör vagy négyzet alakú, esetleg ovális bőrtapaszra azt hogy Louis Vuitton. Habár rendelni lehet olyan táskát, amire ráírják egy ilyen tapaszba a monogramunkat, de nem a márka nevet!

 
 8:Betűtípus!
Nagyon fontos figyelembe venni a betűtípust a varráson. A LV kifejlesztett sok sok éve egy speciális betűtípus, pont annak érdekében hogy megnehezítsék a hamisítók dolgát! Ennek is van minimum egyetlen ismérve. Az "O" betű egyik hamisítónak sem sikerül tökéletesre, az eredetin egy elég nagy O betű látszik, míg a hamisítványon egy hasonlító "nullára" 0. Ami még lebuktató jel lehet hogy az eredetin viszonylag elég nagy szóközöket hagynak a gyártók, míg a hamisítványoknál ezt figyelmen kívül hagynak.
 
 9: Cédulák!
Az LV cédulák, melyek a táska árát és egyéb információit tartalmazzák SOHA nincsenek odakötve az adott darabhoz. Ezt általában a táska belsejében találhatjuk meg.


10: Kód!
Eljutottunk az egyik legfontosabb ponthoz. A Louis Vuitton táskák 92 % (kivéve a French Company által gyártott darabokat) tartalmaznak egy kódot, ami által minden táska nyilvántartásba van véve. Lehetőség van arra, hogy a cég zöld számát felhívjuk és bediktáljuk a kódot, ami a táskán szerepel és ők megmondják, hogy milyen típus és milyen színű.
Sajnos manapság már a hamisított táskákba is tesznek kódot. Fontos ezért tudni, hogy a kód soha nincs a táska belső zsebébe elhelyezve.  A kód úgy néz ki, hogy elöl két betű és aztán négy szám. Ez egy  remek ellenőrzési lehetőség. .

Remélem tudtam bárkinek is segíteni LV vásárlás téren. 

9 megjegyzés:

  1. Szió! Ez nagyon jó kis bejegyzés volt! :) Régebben szerettem volna egy LV-t, de rájöttem, hogy kb az lehetetlen egy jó ideig, így inkább most az első Guess-emre hajtok, szeretnék valami szééép naaagy táskát tőlük! :P A Guess táskákhoz nem tudsz valami útmutatót? :D Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Sziioka.!
    ha az interneten 1x levan valami irva miert kell ugyan azt megegyszer leiirni.??Oo
    Ha valakit erdekel hogy mi hogy merre akkor ugyis rakeres.;)
    Folosleges 8o szor leirni ugyan azt atfogalmazva....
    Puszpa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, csak pl 10ből 9 embernek olyan poor az angol tudása, hogy fordítózik inkább, ebből meg brutális félrefordítások szoktak keletkezni, ami pedig nagy félreértésekhez vezet. Mindenki szereti a saját anyanyelvén olvasni az ilyeneket, az a biztos. Ha meg láttad már 80x, minek kattintasz ide 81x-re? A címből következtethettél hogy miről fogsz olvasni, ezzel max. a statisztikát növeled... A paraszt megjegyzéseidet meg szerintem tartsd meg nyugodtan, mert ilyen névtelen szarokat már olvastunk vagy 80x, minek kell átfogalmazva leírni mégegyszer? Kurvára nem hat meg senkit a vagdalkozásod/vagdalkozásotok

      Puszpá

      Törlés
  4. Gratulálok mindenkinek, aki tömeggyártású táskákért 100 ropikat kidob. És azoknak is, akik azt elemzik, melyik hamis, melyik nem. Mindig mondom, a nőkkel csak a baj van. Pusztán szörföltem a neten, és idekeveredtem, és gondolom az én megjegyzésem is "paraszt" lesz, mint a másik Névtelené volt. üdv 25/f

    VálaszTörlés
  5. http://divat-ruha.vatera.hu/noi_taska/noi_kezitaska/luis_vuitton_kezitaska_most_csak_990_1666296662.html

    VálaszTörlés
  6. Szia! köszi az infót,most sokat segítettél. :) egy kistáskáról nem tudtam eldönteni valódi-e.De nem értem azt,hogy írod,soha nem írja a gyártó kör vagy négyzet vagy ovális bőrtapaszra és a következő képen bemutatsz egy "eredeti" bőrtapaszt.?? Akkor most? :) Vagy az nem az??

    köszi a bejegyzést!! Üdv Tünde

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, az azt konstatálja milyen egy hamis, szóval a kép egy hamis táskának a bőrtapaszát mutatja ami egy eredetin nagyon ritkán fordul elő :)

      Törlés