2011. július 26., kedd

ISMERD FEL A LOUIS VUITTON HAMISÍTVÁNYOKAT!

Sziasztok!

Pár dolgot összeszedtem mikor keresgéltem a neten, hogyan lehet felismerni ha egy nagyon jó LV táska hamis. (forrás: ourfashion)
Ha éppen Louis Vuitton táska vásárlás előtt álltok,ajánlom olvassátok el, mintsem hogy megvegyetek valami gagyi, vagy épp nagyon jó utánzatot.

1: Ár!
Ez az egyik  árulkodó jel arra, hogy most mi eredeti táskát veszünk-e vagy sem.
Egy eredeti LV táska jócskán meghaladhatja akár a 150.000 ft-ot is. Nagy valószínűséggel ha egy 10.000 ft-os LV táskát látsz a neten, HAMIS.

2: Ne dőlj be a leárazásoknak!
A Louis Vuitton SOHA nem csinál árcsökkentést, ha ezt olvasod a neten, hogy most 150e ft helyett tiéd lehet 30-40e ft-ért az nagy valószínűséggel nép hülyítés lesz.

3:A monogram:
Louis Vuitton 1896 óta gyárt monogramos táskákat. A mintát nagyon alaposan megszerkesztve helyezik el a táskán, ezért már ebből hamar rá lehet jönni, ha egy kiegészítő hamis.  Például az egyik leghíresebb modellnél (amelyből a legtöbb hamis is létezik) a Speedy 25 –nél egy sorban csak 3 LV monogram található és ugyanannyira helyezkednek el a jobb és a bal oldaltól.
 
4:Varrás!
A varrásra nagon odafigyelnek az LV gyártók, állítólag minden egyed táskánál ugyanannyi öltésnek kell lennie ugyanazon a részen. Na most ha ezt neten akarjuk megvásárolni, amit most jelzem: NE TEGYETEK, akkor nem igen fogjátok megtippelni hogy ez a táska eredeti vagy sem.:S
5:Gyártási hely!
Vannak olyan táskák amikre az van ráírva: Made in Spain. Ilyenkor nem kell megijedni. Attól függetlenül még lehet a táskánk eredeti, ha Spanyolországban gyártották. A cég hivatalosan 25 éve a legtöbb táskát Franciaországban gyártják,  de készülnek kiegészítők Spanyolországban, Németországban, Olaszországban és az USA-ban is. Tehát attól, hogy a táskád spanyol még nem feltétlenül hamisítvány.
 6: Monogram fejjel lefele?
IGEN, meglehet! Néhány Speedy, Keepalls, Pappilons és hasonló modelleknél, előfordul az hogy a hátulján a monogramok fejjel lefele látszódnak. A táska attól még elvileg eredeti. De ne felejtsük el, hogy ezekből a modellekből kevés van, mert csak egy időszakban gyártották ezzel a technikával őket, és természetesen ezekre a modellekre is érvényes az II. pontban leírt monogram elhelyezési szabály.


 
7: Bőr tapasz? NEM!
Az egyik legjobb ismérv hogy rájöjjünk a táska amit kínálnak nekünk az gagyi. A táskagyár SOHA nem írja rá egy kör vagy négyzet alakú, esetleg ovális bőrtapaszra azt hogy Louis Vuitton. Habár rendelni lehet olyan táskát, amire ráírják egy ilyen tapaszba a monogramunkat, de nem a márka nevet!

 
 8:Betűtípus!
Nagyon fontos figyelembe venni a betűtípust a varráson. A LV kifejlesztett sok sok éve egy speciális betűtípus, pont annak érdekében hogy megnehezítsék a hamisítók dolgát! Ennek is van minimum egyetlen ismérve. Az "O" betű egyik hamisítónak sem sikerül tökéletesre, az eredetin egy elég nagy O betű látszik, míg a hamisítványon egy hasonlító "nullára" 0. Ami még lebuktató jel lehet hogy az eredetin viszonylag elég nagy szóközöket hagynak a gyártók, míg a hamisítványoknál ezt figyelmen kívül hagynak.