2012. február 14., kedd

Merj szép lenni ~ Nőnek lenni jó, jó nőnek meg pláne ;)

Sok lánynál észrevettem már, hogy nem mernek nőiesen, csinosan, szépen öltözködni, viselkedni és őszintén szólva nem értem. Egy nő attól érzi magát nőnek, ha olyan tulajdonságok tükrözi őket amelyek azt sugallják, hogy igenis azok és nem is akármilyenek ám :)


“A boldogsághoz két út vezet. Vagy csökkentjük a vágyainkat, vagy növeljük lehetőségeinket. Ha bölcs vagy, mindkettőt megteszed.” 

Mindig is csodáltam az 50kg-os modelleket a címlapokon, kifutókon vagy úgy egyáltalán az utcán szembe jőve...stb. Rájöttem, hogy sok leányzó azért nem mer kibontakozni, mert azt hiszik, hogy a mai világban már csak azok érvényesülhetnek akik tökéletes külsővel rendelkeznek. Már ne is haragudjon senki sem, de ezt nagyon gyorsan felejtsük el. Gondolhatjuk azt is, hogy a pasik csak a nádszál vékony csajokra buknak amit rengetegen megtudnának cáfolni, de mi nők nem is figyelünk rá oda, mikor a párunk azt mondja nekünk, hogy igenis úgy vagyunk szépek ahogyan vagyunk. 5 megkérdezett férfiből 4 tuti azt mondaná, hogy lényeg a természetesség, a kisugárzás a humorérzék és az intelligencia. Hiába néz ki valaki úgy mint Miranda Kerr ha a belseje csúnyán kifejezve is, de "rohad". Már egy gesztusból, egy pillantásból és egy jól elcsípett mondatból következtetni lehet, hogy milyen intelligencia hányadossal rendelkezik Miss Műköröm :)



~Nőnek lenni jó, jó nőnek pláne ;)


A jó nő kijelentés nem feltétlenül a külső megjelenésünkre vonatkozik, inkább a belső lényünkre.
Hiába vesz fel valaki egy gyönyörű Steve Madden, Guess vagy egy Christian Louboutin cipőt ha az első megszólalásnál egy nímand ember benyomását kelti.

Fontos, hogy egy nő hozza ki magából a legtöbbet amit tud,ez lehet egy szolid smink vagy egy jól kiválasztott frizura, vagy bármilyen kiegészítő, hisz a pasiknak bejön az, ha egy csaj megtesz minden a szépségéért, magabiztos, jó kedélyű. Elkövetem azt a hibát, hogy számtalanszor a férfiakhoz viszonyítom a külső megjelenést, pedig először magunkban kell helyretenni azt, hogy hogy viszonyulunk magunkhoz, és a legfontosabb, hogy elfogadjuk magunkat.
Mi csajok feltesszük magunknak a kérdést, hogy hogy lehet az, hogy mi giccsbe vágjuk magunkat, kiöltözünk egy buliba, egy rendezvényre vagy egy szimpla sulis napra...stb és mégis nem mi leszünk a középpontban hanem egy számunkra jelentéktelen ember.  Posszibilis, hogy az illető olyan külső adottságokkal rendelkezik melyre azt mondhatnánk, hogy semmi extra, lényegtelen...stb, de mégis sok emberben mély benyomást kelt, hiszen vagy duzzad az önbizalomtól vagy fülig szerelmes, boldog. Ha megpróbálna minden nő úgy belenézni a tükörbe, hogy azt mondja, hogy "igenis szép vagyok" annyival másabb lenne a világ. Nem mondom, hogy a Magyarország helyzete megváltozna :D, de érdemesebb lenne felkelni és úgy élni, és gondolkodni, hogy " Élni jöttem a földre, nem lakni".

A szépség relatív, nem mennék bele és nem filozofálnék én itt hosszas sorokban. Valakinek a szőkék, valakinek a barnák, sőt, valakinek az ősz hajú nők jönnek be. Valaki kedvesnek és kellemes jelenlétnek tart egy vörös hölgyemény társaságát, és találkoztam már olyannal is aki nem tudta elviselni.

gyönyörű vagy
 
Ezek nélkül a számok nélkül is.

Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.

Meg kell találnunk magunkban egy olyan egyensúlyt és egy olyan "lelkibéke" szerűséget mely arra késztet, hogy megtaláljuk/megkeressük magunkban azokat a pozitív ismérveket melyekre büszkék lehetünk.
Fogadjuk el, hogy a genetikánk olyan, hogy nagyobb az orrunk, nagyobb a fenekünk, zsíros az arcbőrünk, narancsbőrös a combunk...stb. El KELL fogadni és ha ez végképp nem megy hát TEGYÉL az érdekében, hogy a dolgok megváltozzanak, hisz a változás jó és gyönyörködtető lehet.

Ahhoz, hogy elmondhasd, hogy túl vagy már azon, hogy mások mit gondolnak és eldobtad a folytonos megfelelési vágyat mely lassacskán már népbetegséggé válik állj a tükör elé és emelj ki 3-4 olyan pozitív tulajdonságot mely széppé tesz, mellyel egyedivé válsz. Lehet ez egy jól megválasztott ruha, hajszín, egy szépen fénylő szájfény vagy akár a szemed színe.


“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.”




Az egyetlen, amiben hinned kell, az Önmagad.




Hisztek Önmagatokban?

Állj a tükör elé és emelj ki magadból 2-3 pozitív tulajdonságot!
Sikerült? :D Na mik azok? :$

Sok-sok puszi: Nikó

3 megjegyzés:

  1. Én megfordítanám, szerintem először a változtatással kell próbálkozni, aztán az elfogadással. Persze ehhez kell önfegyelem és kitartás, ami úgy látom, sokakból hiányzik... De pölö súlyfelesleg ellen jó motiváló a Lifetilt blog, én ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem feltétlenül értettem itt a dolgokat csakis a túlsúlyra...

      Törlés
  2. Én inkább változtatok magamon, mint hogy elfogadok :D

    VálaszTörlés