2012. június 27., szerda

Hajpakolás, mely szebbé tette az életem #1

A hajam az életem, kb ez az egyetlen dolog amit imádok magamon és nem akarom, hogy korán (80 éves korom előtt) elveszítsük egymást :)
Tervezek egy új projectet, melyben a szőkítés utáni dolgaimat fogom bemutatni. Mivel ugye a feketéből most vörös lettem hát eléggé megnehezítette az életemet, főleg a magabiztosságomat vágta haza a szénakazal a fejemen. :/ Vettem egy csomó erre kifejlesztett, kémiailag kezelt hajra való cuccot és ezen keretek között fogom bemutatni. Erről a pakolásról nem sokat olvastam, azt hiszem csak krémmánián, de az is ambivalens érzéseket ébresztett bennem, de mikor szembekerültem vele a boltok polcain és megláttam, hogy milyen olcsó, gondoltam egy próbát megér és megvettem a Kallos Latte Hajpakoló krémet tejprotein kivonattal.

kis duci még ilyen picin is:P


A kis kiszerelést vettem meg, mert aznap vettem már egy nagy, 1l-es másik pakit így nem láttam értelmét egy 800ml-esnek. Az enyém 275ml-es és már régóta használom és mintha nem is fogyott volna belőle, úgy, hogy kb mindig úgy érzem, hogy tocsog a hajam a krémtől (így érzem jól magam és bebeszélem magamnak, hogy ha többet rakok jobban hat:D). Ez a kiszerelés került 280 (!) Ft-ba, szerintem egy kétségbe esett, szőkített hajú nő, ha ezt meglátja naná, hogy landol a kosarába, hisz egy jó lehetőség, hogy megmentse hajkoronáját (magamból kiindulva:)).



A külseje szerintem aranyos, nem túl szép, olyan mint egy hajzselé üvege, nem tudom honnan jött ez a következtetés. 

Akkor a lényegi része következzék.

Mikor először próbáltam ki kb 20-30 percig volt a hajamon az előírt 5-10 perc helyett. Nedves hajra kell felvinni (milyen meglepő)  hatóidő lejárta után bő vízzel le kell öblíteni. Azt kifelejtettem, hogy baromi jó illata van, alig tudom megállni, hogy ne kóstoljam meg (ha nem fogyóznék tuti belenyalnék:D) . Mikor felvittem a hajamra könnyen eloszlott rajta, nem egy sűrű krém hanem inkább folyós, de ezt nem bánom, mert könnyű adagolni és a hajra rakni a megfelelő mennyiséget. 



Lemosás után nagyon puha lett a hajam, érezhetően tápláltabb, hidratáltabb volt tapintásra. Viszonylag (mihez képest) könnyű kimosni a hajból, én 2x öblítem ki, egyszer langyossal másodszorra pedig hideggel, hogy megelőzzem a zsírosodást. Attól függetlenül, hogy pár nap elteltével is ugyanannyira érződik a hajban az illata mint az elején (ha valaki nem szereti a nagyon, szinte már émelyítően édes illatokat a haján akkor ez nem neki való termék, de szerintem megéri megvenni még akkor is)  még tényleg jót is tesz a hajnak. Utoljára akkor volt vágva a hajam, mint mikor festve volt és azóta klasszi sokkal javult a hajam állapota. Nem látok annyi töredezett hajvéget, amit nem is értek igazából, ezt nem tudom hova tenni, hogy mit csinál a hajammal, hogy tényleg alig látok szétnyílt hajszálakat, mikor előtte meg mindig szemet szúrtak. Valaki ezt megtudja magyarázni? :D Vagy csak beképzelem? 

 A Gliss Kur pakolásomhoz képest szerintem ha nem is 100x jobb de 50x tuti, ennyi pénzért meg pláne :)


Ti milyen hajpakolást használtok? Próbáltátok már ezt a Kallost? :)



8 megjegyzés:

  1. Én pont holnap fogom közzétenni erről a bejegyzésem :) Imádom!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy rugón jár az agyunk :D

      Törlés
    2. én meg még tesztelési fázis alatt vagyok,de akkor ha ilyen sokan írtok róla,akkor én kb 1 hónap múlva fogok :D

      Törlés
  2. Én is nemrég vettem meg a Placentásat, mert ez már nem volt nekik :( Arra ügyelj majd, hogy a fejbőrre ne nagyon kerüljön, mert hajlamos lesz a hajad a zsírosodásra. A kencékkel kapcsolatban meg most jövök rá, hogy a kevesebb néha több, régebben egy rakás terméket használtam, ma viszont már csak sampont és a pakolást-balzsamként és tökéletes állapotban van a hajam, szóval szerintem nagyon jól választottál ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúúh hát én meg pont azt vettem észre, hogy ha több minden kerül hajmosás után a hajamra akkor sokkal szebb, puhább..stb lesz :) Placentásat én is akartam, de az meg akkor nem volt mikor én kerestem :)

      Törlés
  3. Nálunk a közelben nem kaphatóak ezek a termékek sajnos, de ha valamikor utazás során vagy valahogy szembe kerül, tuti megveszem, ennyi pénzért megéri kipróbálni. Én jelenleg a közkedvelt ricinusolajas hajpakolást használom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én annyira nem favorizálom a ricinusolajos pakolást, kb 1x-2x használtam, de a kimosása egy külön procedúra és a szagát ki nem állhatom ://

      Törlés
  4. Kedvencem! Bár én mindig a nagy kiszerelést vásárolom, jó sokáig elég! Nekem is kezdi helyrehozni a szétbarmolt hajamat :D És Krisz már leírta amit szerettem volna. :))
    A placentásat is érdemes kipróbálni, bár nekem annak az illata nem jött annyira be, de a hajamnak az is nagyon jót tett!

    VálaszTörlés