2012. november 2., péntek

Rend És Fegyelem!!!

Az új mottóm. Világ életemben szétszórt, dolgokat elfelejtő ember voltam. Igen, csak voltam. Mamám mindig mondja, hogy higgyem el Neki, de könnyebb lesz az élet, ha lesz egy rend benne és a mindennapjaimba. Ő ezt arra értette, hogy a zokniknak, bugyiknak, melltartóknak nem a földön van a helyük, hiába nevezem én a földet tároló szekciónak. Ahogy növögetek fel és be kell látnom, hogy minél hamarabb önállónak kell lennem, mert így hozta az élet, realizálom, hogy ha így haladok nem lesz jó vége.

Mamácskára visszatérve nemrégiben elsütött egy nagyon jó 'poént'.: Kislányom, ha egyszer férjed lesz, nem lesz ám neki elég, hogy szétteszed a lábad, az asztalra is tenni kell valamit. Sütni-főzni-takarítani kell és ha ezt nem most tanulod meg akkor semmikor. Annyira vicces volt abban a pillanatba ilyet hallani az Ő szájából, de igaza volt. 

Elkezdtem hát gatyába rázni a mindennapjaimat, kezdve a házam táján való söprögetéssel. Régebben írtam egy posztot ITT, hogy mik szoktak a házam (szobám) táján lenni amire nem vagyok így visszanézve büszke.
Ez volt az első számú közellenségem, rendet hagyni magam után. Nem szétdobálni semmit, mindennek meg KELL, hogy legyen a helye, hogyha éjszaka felkelek akkor is tudjam sötétben, hogy mi hol van. 

Kijelenthetem, hogy már kezdem megszokni azt is, hogy pl minden nap beágyazok, ami Nekem, reggel a rohanásban, meg úgy egyébként mikor itthon vagyok...nehezemre esik. Már beállt a kis rutinom és ez annak is köszönhető, hogy kaptam egy gyönyörűséges ágytakarót amit imádok az ágyamon látni.

A ruháimat is rendszerezem, nem ledobálom, megbecsülöm minden egyes darabomat. Még a táskáimnak nincs méltó helyük, azt majd ki kell ötölnöm. :)

Még egy dolog és fontos. Suliban is elég hanyag vagyok, ezért mostmár rendszeresen írok a határidőnaplómba, szinte mindent. Mikor, mit, hol és kivel..stb. Írom mit ettem aznap, ami nagyon jó, így a diéta közepén, írom mit kell másnapra csinálnom..blabla. A sportokat is jegyzem, mennyit csináltam, melyik nap van pihenő nap és, hogy mikorra ütemezzem. Az is kiderült, hogy sokkal jobban megy az edzés, ha azt a délelőtt folyamán végzem, délutánra túl fáradt vagyok mindenhez. 



És akkor hoztam pár képet az elmúlt napokból...instagrammon követhettek 'temesaniko' néven, itt elég sűrűn posztolok, láthatjátok, hogy miket eszem a diéta folyamán, mit sportolok stb.

A bizonyos ágy, amit imádok így látni:))

Nagyon szeretem a piros színt a szobámban is, és annyira cuki ez a párna, bátyámtól kaptam még nagyon régen karácsonyra :)

A napokban megszereztem a Zara White Jasmine illatát és imádom. Lesz róla poszt is. 
Ha kifelejtettem volna akkor mostanában azt is írom, hogy mennyit költök 1 héten, hónapban, így eltudok magammal 'számolni'.

Mostanában mindig megveszem a Glamourt és mindig rá kell, hogy jöjjek, hogy nem nagyon éri meg, mert szinte mindig ugyanaz, semmi hasznosítható nincs benne :// Viszont volt benne egy borotva ami tök jó :)

A bizonyos 'eszköz' ami úgy hozzám nőtt, hogy ha véletlen nem találom pánik roham jön rám :D
Múlt pénteken hajat is festettem, ez mindig 2 hónapos időközönkéntre rúg, a 3 már sok lenne, eddig 3 havonta festettem. 
Ha szép az idő kocogni megyek, sajnos már elég saras a töltés, meg múltkor majdnem megtámadott egy kecske:D

A lépcsőzés a kedvenc 'sportom', mindennél jobban imádom. Sajnos keresnem kellene egy másik lépcsős helyet, mert ahova most járok elég forgalmas, mindig félre kell állnom, meg tolják a biciklit..

Ha rossz az idő, és ez mostanában így van akkor szobabiciklizem. Kifejezettem gyűlölöm, nem haladok sehova és alig akar eltelni a fél óra, 40 perc :)

Az én fogyókúrám nem abból áll, hogy minden 'örömöt' megvonjak magamtól. A kedvenc müzlimet semmi pénzért nem hagynám ki, de azért csak mértékkel és csak reggelire, 10 előtt kb.


Tízórai vagy reggeli gyanánt capuccino meg egy banán, van, hogy tunkolom..:D annyira isteni, amíg a többiek épp kakaós csigát vagy valami mást esznek én bőven elvagyok ezzel is.


Én készítem magamnak az ételeimet, senkire nem bízom, ezért napokra, sőt van, hogy hetekre előre megtervezem mit fogok enni és elkészítem 1-2 nappal előtte. Általában saláta van ebédre, tojás, csirke, rizs és ilyen 'unalmas' kaják, csak mindig máshogy készítem el őket. :)


Nagyjából most ennyire tellett, épp bicikliztem 30 percet és 20 percet tornáztam.

Remélem tetszett ez a poszt, ha szeretnétek lesz több is. Azért nem minden héten, mert unalmas lenne, de az ilyen nagyobb 'fordulópontoknál' jövök és jelentek Nektek :)

Legyen szép napotok..

niko





8 megjegyzés:

  1. Én örülnék ha lenne még ilyen poszt! : )

    VálaszTörlés
  2. tetszik ez a hozzáállás:) Én már betegesen rendmániás vagyok. De szerintem amúgy tényleg rend a lelke mindennek, mert úgyis nekem kell elpakolni/elmosogatni akkor meg miért ne csináljam meg egyből és utána meg jöhet a lustálkodás....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csak egy fél pillanat, hogy pl a helyére rakjam a ruháimat, de ha nem teszem meg és halogatom akkor felhalmozódik és akár egy fél napot is igénybe tud venni, hogy minden rendbe legyen újra :) remélem most már nem hatalmasodik el rajtam a káosz :D

      Törlés
  3. mit tanulsz Nikó?

    VálaszTörlés
  4. Gratula, és csak így tovább!
    Én kb 15-16 éves koromig kupit hagytam magam után mindig, illetve úgy mondom inkább, hogy hétvégén rendet raktam, de keddre már mintha bomba robbant volna... Aztán ki lett festve szép bordóra a falam, parkettázás, átrendeztük, és azóta nem tűröm a kupit. Sem a szobámban, sem anno a suliban, sem most a munkahelyen. :]
    Sokkal jobb szerintem, ha rend van, és a határidőnapló is, sokan kiröhögtek, hogy mindig mindent felírok, de így legalább tudom, és nem kell törni a fejem, illetve nem is marad el semmi fontos. :]
    Ja és szerintem ha az ember rendet tart a maga területén, könnyebben rendet tesz a kis lelkében is :]

    VálaszTörlés
  5. Így tovább! Nagyon ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés