2013. február 20., szerda

Helia D BB krém - NORMAL

"Többfunkciós hidratáló, bőrkiegyenlítő nappali krém, UVA/UVB szűrővel, fűzfakéreg kivonattal". Hát nem kecsegtető? Nem hagyott nyugton a kíváncsiságom, muszáj volt beszereznem a Helia D BB krémjét. Krémmánián nagyon sokan dicsérték, 5ből kicsivel több mint 4 csillagot kapott. Akciós is volt a Rossmannban, gondoltam kipróbálom.


Összetevők:



Első benyomás, vásárlás, ár: Eredeti ára sem vészes, hasonlóan a Garnier BB kréméhez 1700-1800 forint között mozog az ára, én akciósan 1399 forintért vásároltam meg. 2 árnyalatban kapható, én kicsit mellélőttem, mert a normál bőrre való vettem meg, én picit sötétnek érzem magamon, mások szerint nem feltűnő. 50 ml terméket kapunk, ez nagyon jó, főleg ennyi pénzért. A csomagolása megér +1 mondatot, mert nagyon letisztult, igényes, jó ránézni. Minden információt megtalálhatunk rajta. A termék nem pumpás, egyszerű nyomós a kiszerelése, ez nem von le az értékéből, szépen lehet vele adagolni a mennyiséget amire nekünk szükségünk van. Kinyomva a krémet egy elég sűrű textúrával találkozhatunk. Én mindig is úgy véltem, hogy aminek sűrűbb az állaga annak jobb a fedése is, ezzel vitatkozhatunk. Mikor először kinyomtam a kézfejemre rettentően sötétnek bizonyult, ahogy dolgoztam el, úgy azonosult szépen a bőrömmel és pár perc elteltével, oxidálódva már nem is látszódott hova vittem fel. 



Felvitel: Nem egyszerű. Nehéz krém, sűrű, ezért nagyon, ismétlem NAGYON vigyázni kell vele. Én többször éreztem azt, hogy foltos végeredményt kaptam, hiába ügyeltem a felvitelre. Próbáltam ecsettel is felvinni, nem jött be, szivaccsal nem próbálkoztam, de azzal szemben is győzne a kézzel való felvitel, egyszerűbb A nap folyamán kellemetlenül is éreztem magam, és kb 10 percenként néztem tükörbe, hogy foltos-e, ott van e még a helyén, de ez csak az újdonság varázsa miatt volt, hisz először nem tudhattam mire számíthatok. Ami nagy negatívum, hogy borzasztóan hajlamos arra, hogy kukacosodjon a bőrön. Gyorsan kell vele bánni, gyorsan eloszlatni, hamar szárad. Bőrre felvíve, megszáradva puha lesz az arcunk, mattít, bár én a fixálás gyanánt egy leheletnyi púdert szoktam azért rá tenni. 

Tartósság, fedés: Élőben nem vettem annyira észre, képeken viszont nagyon szembetűnő, hogy mennyire jó fedése van. A szem alatti karikákat teljesen eltüntette, apróbb bőrhibákat, piros foltokat szintén. Nem vártam tőle ekkora fedést csak egy Garnier szintűt, ezért is vagyok meglepve. Szeretem ha porcelán babás a bőröm, hiába nem problémás a bőröm (koppkopp) és ha másért nem is akkor ezért szeretem. A nap folyamán kopik, én még mindig úgy veszem észre, hogy kicsit foltosan is, főleg a szárazabb részeken, ezért pl nagyon száraz bőrűeknek nem ajánlom. Zsíros bőrűek legjobb barátja lehet.

Előtte:

Utána:

Előtte:

Utána:


Mindent összevetve 10ből 8 pontot adnék neki, de még mindig nem barátkoztam meg a felvitelével, ezért.
Állításom, hogy kukacosodik nagyot von le az értékéből, a fedése viszont lendít rajta, nem tudok rajta kiigazodni. Egyébként kipróbáltam az Oasap BB krémével ami meg nagyon folyékony, nagyon jól teljesített úgy, a szín is telitalálat, azzal nem kukacosodott és még tartós is volt így a 2. 


Ti próbáltátok már? Hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést? 





6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a végeredmény. :) Tényleg szépen fed, mintha alapozó lenne :)

    Bár nekem akkor ez sem lenne jó, mert száraz a bőröm.

    VálaszTörlés
  2. Duuurva a fedése nagyon. :) tényleg sárgás árnyalatú,vagy cask innen tűnik annak?
    blenderrel milyen felvinni?vagy azzal nem próbáltad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, abszolút sárgás. Csak ecsettel próbáltam, de kézzel az igazi.

      Törlés
  3. Csak egy aprócska megjegyzés: Szerintem neked enélkül is szép a bőröd, olyan felesleges magadra kenni a krémet! Sokan örülnének, ha alapból, krémek nélkül is olyan lenne a bőrük, mint a tiéd! Sosem értettem, hogy ilyen bőrre miért kell bármit is felkenni! Persze ez az én véleményem! Nem bántásként írtam persze! Ne is vedd annak! :)

    VálaszTörlés
  4. Nem vettem bántásnak, sőt, nagyon jól esik amit írtál. Igaz, nem problémás a bőröm, viszont tágak a pórusaim és a szemem alatti kis karikákat is szeretem valamivel elfedni, plusz önbizalmat ad, ha makulátlan a bőröm :)

    VálaszTörlés
  5. Na igen,a szép bőr önbizalmat ad! Nekem is tágak a pórusaim, soha nem lesz már baba bőröm,vannak rajta bőrhibák rendesen! De elfogadtam,ez van! Egyébként ez is viszonyítás kérdése, hiszen vannak sokkal csúnyább bőrű emberek is,akik örülnének az én kisebb bőrhibás, tág pórusú bőrömnek is! Persze ha olyan szép bőröm lenne, mint a tiéd, az sem lenne rossz!Én nem használok alapozót, mert komolyan mondom, sokkal csúnyább kinézetű a bőröm, ha felkenek vmit! Kinn a fényben olyan maszk hatást keltő lenne az arcom! Szerintem egyébként egy alapozó vagy ilyen szinezett hidratáló a szép bőrűeken áll jól, azon szépen el lehet dolgozni! Te ügyesen meg is tetted, olyan hibátlan lett, ahogy mondod! :)

    VálaszTörlés