2017. július 7., péntek

AVON Aspire Debut EDT

Meglehetősen otthon érzem magam illatok terén, akik régebb óta követnek tudják, hogy mennyire szívügyem a parfümtéma, és mennyire szeretek elmélyülni benne. Szeretek új illatokat kipróbálni, kísérletezgetni, és tesztelgetni. Legutóbbi tesztalanyom az Avon Aspire Debut illata volt, amely a legújabb, júliusi katalógusban érhető el először, mint az Aspire parfüm kistesója.Meg kell említenem, hogy mennyire odáig vagyok, a csomagolásáért, szerintem nagyon igényes, bár az arany kupakja és annak minősége nem feltétlenül tükrözi ezt. :D Illetve a fújókája is fehér, egyszerű műanyag, hogy véletlenül se tudjunk elvonatkoztatni az olcsó kölniktől...
De a formája megkapó, kézre áll, nekem tetszik.

Mivel egy nyáron debütáló illatról van szó, így mi más lehetne, mint friss, könnyed virágos, gyümölcsös illat. Én inkább a virágokat érzem ki belőle, a körte illatjegyet pl abszolút nem. Azonban erőteljesen dominál a gyöngyvirág, plusz én még érzek első kifújásra egy kis rózsát is, ami ugyan nem szerepel benne, mint összetevő.
Első fújásra én a rózsa miatt érzem picit old school, "mamis" illatnak, és legelőször mikor kifújtam elképesztő pacsuli szagot árasztott, és nem ám a jó értelemben. Felidézte bennem a keserves old school locsolkodós időket, mikor frankón 20-30 éves kölnikkel üldöztek a kertben az ismeretlen fiúk, mert anno mindenki mindenkit meglocsolt, amiért még fizettünk is, mert hát az volt a szokás. Ja meg a piros tojás.

Miután leszárad az illat már abszolút viselhető. Hála az égnek. Mintha 180 fokos fordulatot venni. Kellemes, édeskésen virágos illat, teljesen kivehető a gyöngyvirág, és azt leszámítva, hogy nem érzem magaménak ezt az illatot...szerintem szuper. Nyár kompatibilis, nem túl erős, nem lehet vele túlzásba esni. Azonban a tartóssága hagy némi kívánnivalót maga után. Szó szerint 0 tartósságot véltem benne felfedezni. Na jó, max 1 óra. Nagyon max. Ruhán meg legfeljebb 2. Nagyon szomorú :(
Ha megtetszene az illat érdemes magunkkal hurcolni a nap folyamán és vagy 3x újra fújni egy nap, és úgy talán megkapjuk azt az intenzitást, amit elvárnánk tőle.


Összességében valóban elszomorító ez a tartósság, bár lehet az én bőröm kémiájával nem sikerült hosszabb távra összebarátkoznia, vagy lehet az izzadós melegben szinte elpárolog a bőrömről. Nem tudom. Mindenesetre ősszel visszatérek, és kiegészítem ezt a posztot, hogy tartósabb e hűvösebb időben, avagy sem.

Jelenleg 3099 forintos kezdő áron érhető el a katalógusban, és férfi változatban is elérhető. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése