2011. december 6., kedd

Kabát vásárlás előtt! -Alkatra szabva

Keresgéltem pár téli kabátot a neten és rá kellett, hogy jöjjek, hogy igenis vannak olyan fazonok amik számomra nem előnyösek így keresgélni kezdtem míg rátaláltam végre a tökéletes kabátokra alakra szabva.
Sosem tudtam eldönteni, hogy milyen alkatba tartozom..talán homokóra? vagy körte? vagy alma? fene se tudja!

Egy kis támpont, épp kabátvásárlás előtt állóknak! :D (forrás: life.hu)


Homokóra alkatra:

Röviden összefoglalva annyit tudnék erről az alkatról mondani, hogy vékony derék jellemzi ezt a testalkatot. A váll és a csípő nagyjából egy vonalban van.
Ez a típus szinte minden fazonú kabátot viselhet a lényeg, hogy az alakját maximálisan kihangsúlyozza.
A karcsúsított, övvel ellátott fazonok jó választásnak bizonyulnak ;)


Körte alkat:

Ebben az esetben a vállnál és a deréknál szélesebb a csípő.
A széles gallérok, a dupla gombolás, a válltömés vagy a puffos váll és az övek jól állnak neki. Alul a kabát lehet A-vonalú vagy harang alakú is. Amire viszont érdemes odafigyelni, az a hátsó hasíték. Az erős fenék és csípő miatt a sliccelés csúnyán kiállhat, a hasíték sok esetben nem előnyös nekik.


Háromszög:

A váll szélesebb mint a derék vagy a csípő.
Mivel itt erősebb a váll így nem ajánlott puffosabb vagy válltöméses, esetleg széles galléros kabát.
Viszont a vékony derék miatt előszeretettel hordhatnak nagy zsebű, övvel rendelkező kabátokat is.


Alma alkat:

Az alma alkat dereka és válla is körülbelül ugyanolyan erős, a csípője viszont ezekhez viszonyítva keskeny. Számukra a testet erősítő puffos kabát szigorúan tilos, ugyanígy a derékövvel karcsúsított kabátfazon sem előnyös. A V-kivágású, kis gombokkal díszített kabát, a finoman a testet követő fazonok (tehát nem a nagy lebernyegek), a térdig erő, hosszított fazon azonban előnyös lehet.


Fiús alkat:

A fiús alkatnál nincs konkrét kiemelkedő testrész. Úgymond minden egyben található meg.:D
 A váll, a derék és a csípő körülbelül ugyanolyan széles, a mellkas és a fenék többnyire lapos, a testalkat szögletes. Szerencséjére szinte bármilyen kabátfazon jól áll neki, amelyik nem erősít rá a szögletességére.
Sokan banán alkatnak is hívják, én inkább fiúsnak hívom. Nyugodtan hordhat puffosabb kabátokat vagy esetleg finoman karcsúsított fazonút.


Ti milyen "alkatba tartoztok"? Milyen téli kabátra vágytok? Van elképzelésetek, esetleg megvettétek már a legtökéletesebbet számotokra?

Puszi: Nikó

7 megjegyzés:

  1. Egyébkény az öves kabátokkal nagyon szép alakot lehet csinálni *_*

    VálaszTörlés
  2. igenigen és én is olyat szeretnék..:) szőrös nyakkal, övvel..:D ahhhw *.* csak találjak egyet jó árban..:P

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon hasznos volt a bejegyzés, soha nem járok a lifeon vagy hol, ha nem írta volna Nikó, szegényebb lennék egy csomó hasznos infóval.
    Manapság meg mindenki kopizik ezt-azt, nem feltétlenül rossz szándékból, hanem ismeretterjesztő céllal. Szóval hol itt a Problem?

    VálaszTörlés
  4. Istenem istenem. Kedves Beki! Mint írtad átírt szöveg, szóval nem egyezik meg! De köszönöm szépen, hogy így odafigyelsz mindenre, és jó trollkodást! Köszipuszi!

    VálaszTörlés
  5. @ntundike2: Köszi szépen, nagyon kedves vagy !

    VálaszTörlés
  6. Igazán nincs mit, én tényleg nagyon szeretem a posztjaidat, és egyáltalán nem érdekel, honnan valók, vagy átírtad-e vagy hasonló..mást nem nagyon olvasok, csak a blogodat, úgyhogy többnyire innen tájékozódom és ezúton köszönöm a sok-sok hasznos infót, és további sok sikert a munkádhoz <3 :)

    VálaszTörlés
  7. Komolyan elpirulok:$! Köszönöm, és örülök, hogy legalább valakinek hasznosak a bejegyzéseim..sokpuszi:)

    VálaszTörlés