2012. augusztus 2., csütörtök

Essence Fix&Matte transzparens púder

A tegnapi Rossmann haul videóban mutatott Essence porpúderemet fogom ma Nektek tesztelni. Már kb 2 hete használom és már kiforrott véleménnyel rendelkezem felőle. Transzparensem (átlátszó) nem, de porpúderem már van, de mindenképp kiszerettem volna próbálni egy ilyen hintőporra hajazó fehér, áttetsző púdert is.



 Kapóra jött megint a Rossmann körutam, így meglátván meg is vettem. Féltem egy kicsit tőle, legfőképp a csomagolásától, mert a másik porpúderem ami egy NYC nem éppen a legkompatibilisebb a táskákkal, neszeszerekkel. A teteje zárhatóságával semmi probléma viszont nagyon 'adja' az anyagot és óhatatlanul és vigyázva is, de össze-vissza szóródik, ezért nem is viszem magammal a neszeszerembe, arra inkább egy kompaktot választok. 

Ennek a púdernek 2 funkciója is van, mint a neve is nagyon jól mutat. Először is fixálja az alapozónkat, hogy az minél tartósabb legyen. Ezzel abszolút egyetértek, tényleg, észrevételeim szerint meghosszabbítja az arcomon lévő alapot. A másik tulajdonsága a mattítás lenne, amibe beletörik a fejszéje.





 Nekem nyáron nagyon 'nyűgös' az arcbőröm, meg úgy umblock mindenem. Kifényesedik, izzad...áááá, horror. Azt vártam tőle, hogy majd megoldást nyúlt, de nem gondoltam, hogy ez csak kb 10 perc lesz. Feltettem ütögető mozdulatokkal, szép matt hatást kaptam. Kiléptem a szobából, előszobatükör, már úgy fénylett az arcom mint egy diszkógömb. Szerintem ezt nem nyárra, számomra találták ki, bár biztos vagyok benne, hogy őszre, télre nagyon jó lesz. Az érzés mikor rajtam van nagyon kellemes, nem nehéz, inkább selymes. Nagy előnye, hogy minden bőrszínhez jó, sok problémán volt már a púder színválasztással, de ez megoldódott vele. 


Ami még nem tetszik benne és ez jócskán levon az értékéből az megint a csomagolással lesz, mégpedig a kupak mérete. Én ált. az ilyen púdereket és szerintem sokan mások is, úgy használják, hogy a tetejébe öntenek egy kicsit, abban 'kavarják' össze és mártják bele az ecsetet és onnan az arcra. Ennek olyan vékony a pereme, hogy szinte mindig megy mellé is a fehér cuccból. Próbálok elvonatkoztatni és meggyőzni magam, hogy az a kicsi most igazán mindegy, de takarításnál már máshogy látom :D (?), de akkor is.

Most csak az asztalomon volt, nem mozgattam semmi, csak letekertem a tetejét és láthatjátok, hogy a szélei is tiszta púder, annyira irritál :(


Nem tudom, hogy újra venném-e, majd szeretném hűvösebb időkben is használni, ősszel vagy télen. Igazából én télen sokkal jobban szeretem a matt arcbőrt, érdekes. :)



Az ára 999Ft nem mondom, hogy sok, főleg, mert sok terméket kapunk, mint említettem 15gr-ot.


Nektek van transzparens púderetek? Esetleg használtátok már ezt az Essence porpúdert?




6 megjegyzés:

  1. de furi, szerintem pont, hogy nagyon mattít, pedig nekem nagyon fényes a t-zónám
    persze mindenkinek más a bőre, de engem órákig elkerül a diszkógömb, ha ez van rajtam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az állam és az orrom nagyon durván kifényesedik, a homlokomról nem is beszélve :)

      Törlés
  2. Nálam ma van először bevetésen, de reggel óta (több mint 7 órája) fent van, eddig nem kellett újra púdereznem, pedig extrém módon szokott fényleni a T-vonal. Nem mondom hogy abszolút matt, de vállalható. Kíváncsi vagyok, hosszú távon is így teljesít-e. A csomagolás tényleg nem valami jó, de ez van általában a porpúderekkel. Kár hogy kompakt változatban nincs.
    Üdv,
    O.

    VálaszTörlés
  3. Én tegnapelőtt vettem, még kivárok vele, a nagy melegekben hogy teljesít. Én csukott fedéllel rázok rajta egyet, hogy ne szóródjon szét, bár valamennyi persze így is mellémegy, de legalább nem a szőnyegre.

    VálaszTörlés
  4. nekem NYC van, de uuuuutálom a csomagolását:D

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Szerintem a legjobb mattító púder a cadea vera-zöld púdere. Nekem extra zsíros bőröm van, mindig fénylik, de ez vált be a legjobban, még önmagában is szépen, természetesen fed és nem csillog. Müllerben tudod beszerezni, olyan 700-800 ft körül van az ára.

    VálaszTörlés