2014. február 3., hétfő

FitnessBlender


Mindig fontosnak tartottam a mozgást, egyszerűen az embernek szüksége van arra, hogy kiengedje a gőzt, megnyújtsa az izmait. Nem fogok hazudni, én is az a személy vagyok aki mindig elhanyagolja, pedig rohadtul tudja, hogy mennyire jót tesz azzal saját magának, hogy mozog, edz egy kicsit. Én inkább a csoportos mozgás híve vagyok, hisz ott motiválják egymást az emberek. Félreértés ne essék, itt nem a Zumbára gondolok, Isten ments, mérhetetlenül utálom. Próbáltam már, nem a levegőbe beszélek. Egyszerűen nekem ez a táncos, ugrabugrálós, bohóckodós dolog nem jön be. Egy edzés legyen szabályos, ütemezett, szépen, precízen végezhető. Világ életemben mindig tavasszal meg nyáron jött rám az életmódváltás, meg, hogy elkezdek sportolni, télen valahogy nem tudtam összeegyeztetni azzal, hogy hamar sötétedik, plusz nem tudok szabadban sportolni a mínuszok miatt, ami pedig jó alternatíva lenne, ha nem akarunk súlyos ezreket költeni az edzőtermekre. Én is sajnálom rájuk a pénzt, de megéri. Ott teljesen más a környezet, valamint benned van az a tudat, hogy ezért én fizettem, nehogy kárba vesszen már, meg nehogy már ne járjam le a bérletem ha már kifizettem stb. Azonban vannak azok az emberek, akik nem szeretik "mutogatni" magukat az edzőtermekbe és szégyenlik magukat, amit megjegyzek, butaság. Senki sem fog Titeket nézni edzés közben, sőt, vannak már tök klassz női termek is már, amik pasimentes övezetek, ha ettől tartanátok. Vannak ugyan baromi jó otthoni edzős videók Youtube-on, próbáltam párat, mind jó volt, de ugye sokszor megálltam szidni őket, ezért nem haladtam egyről a kettőre. Mostanában nekem sincs időm terembe menni, örülök, ha túlélem a napot, ami persze hangozhat kifogásként is. Épp ezért kerestem rá neten újra az edzős videókra. Konkretizálódva egy bizonyos felhasználó videóira. Ez pedig a FitnessBlender. Brutális gyakorlatok, 30-40-50 percben. Én először kb csak ilyen 20-25 percet bírtam, utána pedig ütemesen kapkodtam levegőért, annyira durva. Persze utána istenkirály érzés, hogy mozogtam, megcsináltam, ha nem az egészet is, de többet tettem, mint sok más ember az egészségemért és a jó közérzetemért. Most az elején még mindenképp úgy érzem, hogy ez inkább kötelesség számomra, mint jó szórakozás, de tudom, hogy eljön majd az idő amikor már alig fogom tudni kivárni a nap végét és edzeni egy jót ezekre a szadista állatokra. :D


Én 1000x jobban szeretem az erősítős gyakorlatokat, mint a Cardiót. Azt fú de utálom. De kell, fontos, ezért nincs nyafi.Szerintem kövessétek be YT-on, és kezdjetek el mozogni, ha még nem tettétek meg, mert minél később kezditek el, annál szarabb, higgyétek el nekem. Ezeket a gyakorlatokat, ha elvégzed minimum 1 héten 3-4x akkor észrevehető változásokat fogsz tapasztalni magadon.

1 megjegyzés:

  1. De jó! Még egy szegedi bloggerina ! :D A mozgással a kapcsolatom elég hullámzó, de ismét nekiállok, mert sajnos meglátszik a tunyulással töltött idő :( Zuzkát kedvelme a legjobban illetve a kettlebellt:)

    VálaszTörlés