2014. augusztus 3., vasárnap

Dolce&Gabbana - The One parfüm | Az Örök Szerelem

Úgy gondoltam, hogy a tekintve, hogy a legutóbbi Bvlgari és Zara parfüm tesztet, posztot mennyien olvasták, és mekkora érdeklődéssel, úgy döntöttem illene írnom arról a parfümről ami évek óta meghatároz engem. A címből is kiderül...ez pedig a Dolce&Gabbana The One nevű illata, melyet a neve is sejtet. Az egyetlen. "A" parfüm.
Itt van a hivatalos leírása:  A Dolce & Gabbana The One egy orientális friss illat minden olyan hölgynek, aki a változások után vágyakozik. Kényeztesse érzékeit a világ minden tájáról származó különleges gyümölcsös esszenciákkal. Legyen ellenállhatatlan és csábító. A barack és szilva lédús tónusai az édes jázmin és fehér liliom kombinációjában bontakoznak ki. Az egzotikus és titokzatos leheletet a vetiverfű és a moha akkordja biztosítja. Kötöttségek nélkül, legyen különleges. Az érzékiséget és a sexappeal -t a The One női illat adja meg.
A Dolce & Gabbana parfümök közkedveltek az egész világon. Ezt a márkát szereti minden hölgy korosztálytól és típustól függetlenül. Engedje, hogy Önt is magával ragadja a Dolce & Gabbana varázsa. Nem fogja megbánni! Legyen emancipált és erős hölgy, aki mosolyogva és játszva küzdi le az élet akadályait. Lépjen be a Dolce & Gabbana The One parfüm világába és hagyja, hogy a nőiesség beszéljen Ön helyett.

Reklám szlogen forever :D


Kiskorom óta benne van az orromban. Édesanyám hatalmas kedvence volt nagyon sokáig, meghatározta végülis az egész tinédzser koromat. Folyton ezt éreztem magam körül, megnyugvást biztosított, ha ezt az illatot éreztem akkor biztonságban éreztem magam, hisz Édesanyám jutott róla eszembe. Sajnos amióta Ő "kinőtte" ezt az illatot -mást használ-, nem volt alkalmam arra, hogy újra érezhessem, viszont amikor "felnőttem" és szembe jött velem a Douglas parfümériában erős DejaVu érzést keltett bennem, és mikor magamra fújtam az összes kellemes emlékem gyerekkoromból és Édesanyámról eszembe jutott. Akkor és ott úgy éreztem megértem én is ehhez az illathoz, hiszen sokan azt mondták Édesanyám vagyok egy az egyben, kinézetre, viselkedésre...mindenben. Gondoltam talán én is tudnám úgy viselni, ahogy Ő viselte, ezért beruháztam rá. Imádtam. Nincs mit rajta túlspilázni. Egyszerűen megtaláltam azt a parfümöt ami semmivel össze nem téveszthető. Éreztem, hogy végre valami, ami önbizalmat ad, valami, ami tényleg körülölel és hátha másokban is olyan érzést kelthetek majd vele, mint amilyet Édesanyám keltett bennem e parfüm viselésekor.

Mint írtam, nagyon sokáig használtam, persze nem minden nap, hiszen nem egy tini illat, nagyon erős, karakteres..sokan túl kicsinek gondoltak még hozzá, de én akkor is imádtam magamon.

Mikor elfogyott valamiért nem éreztem rá erős késztetést, hogy újra vegyem, talán azért is, mert elég borsos az ára, és egy 16-7 éves nem igazán engedheti meg magának, hogy bármikor megvegyen egy 20 ezer forintos parfümöt, esetleg ha karácsony közeledik ajándékként kérheti, de ha jól rémlik semmilyen ilyen alkalom nem volt a láthatáron mikor kifogytam belőle. Se karácsony, se szülinap, de még névnap sem. Évek múltán, mikor rengeteg-rengeteg parfümmel volt már dolgom jött velem szembe ismét ez az illat, és úgy döntöttem, hogy szintén a régi emlékek miatt, de újraveszem. Ez nem is olyan régen történt, mégpedig az Iparfüméria weboldalról rendeltem meg, ahol még szintén elég borsos ára volt, ugyanis 16 ezer forintért vesztegetik itt is, bár igaz, a legnagyobb, 75ml-es kiszerelést, de még mindig olcsóbb volt, mintha pl a Douglasban veszem.


Végülis visszatértem hozzá, visszahívott magához, számomra ez az a parfüm amit sosem fogok megunni, ami sosem megy ki a divatból.
Ha jellemeznem kellene, akkor egy meleg, édes illatot mondanék rá, egy olyan illat, amelyet ha megérez az ember egyből megakarná ölelni a viselőjét , belebújni a bőrébe, hiszen melegséget, eleganciát, finomságot tükröz, éreztet a viselőjéről. Érződik benne a pézsma, a vanília, a jázmin, én érzek benne még egy kis fahéjat is. Ha egyszer megszagolja az ember, tuti nem fog találni még egy ilyen illatot, az egyszer tuti. Nagyon egyedi, nagyon nőies, és szexi, bennem mindig is az üzletasszony "imidzst" keltette. Én általában ősszel, és télen használom előszeretettel, egyszerűen nyáron már túlságosan is tömény, erős és fullasztó melegben nagyon cukorkás émelyítő lenne szerintem, viszont a csipős hidegben igazi telitalálat lehet olyan nőknek akik szintén odavannak az orientális, erősebb illatokért.Ha gondoljátok szagoljátok meg, nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre. Nektek van örök kedvenc parfümötök? Szagoltátok már ezt a D&G-t? Mit gondoltok róla?
2 megjegyzés:

  1. Engem a világból ki lehet vele kergetni. Meg még nagyon sok más, erős parfümmel. Számomra tolakodó, és hivalkodó. Volt pl egy ajándékba kapott Madonna parfümöm,már üveben sem bírtam. Egyszer fújtam magamra, soha többet. Elajándékoztam az akkori főnöknőmnek. Rajta finom. Ízlések és pofonok,meg bőrök, és zsírsavak. :D
    Viszont tetszik,hogy ilyen lelkesen írsz róla.

    VálaszTörlés
  2. Az örök kedvenc a Versace Crystal Noir..imàdom, habàr engem is fiatalnak mondtak hozzà (17), de èn biztosan újraveszem..valahogy :)

    VálaszTörlés