2014. szeptember 23., kedd

Avon sminkfixáló spray ~ Teszt

Nagyon rég szerettem volna már egy sminkfixáló folyadékot. Mindig a M.A.C fix plus volt kívánságlistás, de az ára mindig eltántorított, úgyhogy inkább olcsóbb alternatívák után próbáltam keresgélni. Van a NYX-nek, ELF-nek is ilyen folyadéka, de őket nehézkesebb beszerezni, úgyhogy inkább emellett döntöttem. Pontosan nem tudom mióta van piacon, hozzám még csak most jutott el. 125 ml-es kiszerlés, én akciósan 799 forintért jutottam hozzá. Sajnos nem sűrűn akciózzák ennyire, de még így is sokszor van pár száz forinttal olcsóbban.

Maga a külseje nekem tetszik. Tetszik, hogy nem csicsás, hogy egyszerű, letisztult, bár nálam eléggé gyűjti az ujjlenyomatokat a műanyag flakon. Viszonylag szépen spriccel, bár az elején érdemes előtte párat a levegőbe kifújni, hogy ne "köpködjön" az arcra egyből, hanem bejáratódjon egy kicsit, és folyadék kerüljön a kis "csőbe". Illata szinte egyáltalán nincs, arcon nem érződik.




Hatása: Először mikor próbáltam szerintem túl sokat fújhattam az arcomra, de az Istenért sem akart megszáradni. Aztán ráéreztem, hogy kb 2-3 fújás jó messziről bőven elég. Azért írom, hogy jó messziről, mert mivel folyékony anyagról van szó, ezért az esetleges elkészült sminkünket tönkreteheti ha közelről fújjuk. Én általában alapozás, púderezés, pirosítás után szoktam használni, még mielőtt nekiesnék a szemöldökömnek és a szemsminkemnek. A legelső benyomásom nem volt a legjobb, mert úgy éreztem, hogy az alapból izzadékony arcbőrömet még jobban irritálta és "izzadásra késztette." Aztán végülis ez csak az első 1-2 alkalommal volt, utána már nem volt vele ez a problémám. Nem hiszem, hogy világmegváltó termék lenne, ha akciósan kifogjuk akkor jól járhatunk vele, hiszen mindent összevetve a smink finishét szebbé teszi, ha nem is órákkal meghosszabbítja a tartósságát, de placebonak jó ez. A nagy kérdés most az, hogy esetleg újravenném e. A válaszom az, hogy igen. Azért igen, mert 800 forintért szerintem megérte, viszont 1200-t pl már nem adnék ki érte, úgyhogy ez is befolyásolja a döntésemet.

Ha lesz majd egy másik sminkfixálóm biztos, hogy csinálni fogok egy összehasonlító bejegyzést, de addig ezt fogom nyúzni, és ha bármi változás lesz, esetleg változna a véleményem akkor Ti lesztek az elsők akikkel tudatni fogom :)


Ti próbáltátok már? Használtok ilyen termékeket? 






1 megjegyzés:

  1. Nekem nyár eleje óta van meg. Az én arcom alapból zsíros és izzadékony, de mióta használom, egyáltalán nem izzad úgy, sőt a sminkemet is a helyén tartja órákig. Szóval nekem 100% bevált. :)

    VálaszTörlés