2014. szeptember 25., csütörtök

Filléres őszi illatos gyertyák

Mint már remélem tudja mindenki, imádom az illatokat. Ugyanúgy megveszek egy parfümért, mint egy gyertyáért, nagyon szeretem az illatok erejét, azt, hogy hogyan vonzódunk egyes emberekhez, csak mert jó az illatuk, és egyből működik a kémia...No, de egy kicsit elkalandoztam. Ma nem parfümről, hanem egy gyertyáról lesz szó, vagyis inkább egy gyertya márkáról, ha mondhatom így.

Még nyáron a Tesco-ban akciózták 329 forintért ezeket a gyertyákat, és mivel úgy voltam vele, hogy illatuk úgysem lesz, úgysem tudnak majd egy teljes szobát beteríteni csak azért vettem meg, hogy legyen egy kis hangulatvilágítás a szobában és a fürdőben. Aztán nagy meglepetésemre nem is olyan rosszak. Bár biztos nem lehet őket egy Yankee Candle vagy egy Bath&Body Works-ös gyertyákhoz hasonlítani, de olvassatok vissza. 329 forintért. Gyertya? Ami még jó is? Hihi.



Kettőt vettem elsőnek egy rózsásat és egy vaníliásat. A rózsás utólag nem bizonyult a legjobb döntésnek, mert nagyon erős, számomra kicsit légfrissítős illata volt, és beterítette az egész szobát, és ha nem égett akkor is érződött az illata, úgyhogy azt alig vártam, hogy végre elfogyjon. Sokáig kitartott, pedig minden áldott este égettem vagy 2-3-4 órákat. A vaníliás az valami álom, kellemes, meleg, hangulatos lesz tőle a szoba, olyan relaxálós kis illat. Én általában, mint írtam este vagy késő délután gyújtom meg, mikor hazaérek és ég addig amíg el nem alszom. Nagyon szuper, még a folyosón is érzem néha az illatát ha sokáig égettem.



Most 399 forintért lehet kapni a Tescoban, pontosan nem tudom hány illat van belőle, ez a kettő, a rózsás és ez a vaníliás tuti, de szerintem akármennyi is legyen én maradni fogok ennél a vaníliásnál, mert tényleg ínycsiklandozó :)

Viszonylag szépen égnek, a kanócot nekem nem kellett vágnom, bár én ezekhez annyira nem is értem, de mindenképpen érdemesebb hosszabb ideig égetni őket egyidejűleg nem csak 10-20 perceket, mert akkor nem fog szépen leolvadni az oldaláról a viasz.

Nem írja, hogy hány grammos, én 100-120 gr-ra tippelek, én kb 2 hétig égettem minden este, mint fentebb írtam több órákat is.


Szeretitek az illatos gyertyákat? Van kedvenc márkátok? Esetleg ezt próbáltátok már? 




3 megjegyzés:

  1. hmm,a vaníliáshoz kedvet kaptam :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem most barackos van, de meggyújtás nélkül is ettől illatozik a szoba :)

    VálaszTörlés