2016. január 10., vasárnap

Vazelin a szépségápolásban

Ma egy nagyon hasznos kis termékről fogok nektek írni, ez a termék a petrolátum, vagy köznyelven: vazelin. Drogériák polcain megtalálható, én a Dm-ben vásároltam az enyémet :)

Nem is gondolná az ember mi mindenre lehet használni ebben a kis tégelyben lapuló kencét. :) De lássuk mi nők mire használhatjuk szépségünk érdekében :)

1: Ajakápoló

Talán a legismertebbek közé tartozik, hogy az ember használhatja a vazelint az ajkai ápolására. Csak kenjük be vele lefekvés előtt a kicserepesedett ajkunkat és reggelre pihe-puha, hidratált lesz a bőrünk.

 

2: Bőrradír

Ha összekeverünk egy kis vazelint egy kis tengeri sóval csodálatos bőrradírt kaphatunk. Használhatjuk az egész testünkre, kellemesen puha érzetet hagy és eltávolítja az összes elhalt hámsejtet.

 

3: Parfüm alá

Talán én ezt a módszert használom a legsűrűbben...kenjetek egy kis vazelint a pulzus pontokra, ahová a parfümötöket fújjátok, ezáltal órákkal meghosszabbíthatjátok a parfümötök tartósságát :)



4: Szemöldökre

Nem csak a szemöldök szedést könnyíthetjük meg vele, hiszen ha szedés előtt bekenjük szemöldökünket felpuhul a bőr, így könnyebben és kevésbé fájdalmasan szedhetjük ki a szőrszálakat, de a szemöldökünk formázására is használhatjuk, mint szemöldök "zselé". Így nem kell megvásárolnunk a boltokban kapható speckó szemöldök fixálókat, zseléket :)



5: Hajvégápoló

Ha éppen kifogyott a kedvenc hajvégápolónk, de expressz segítség kell a hajunknak, használjunk egy keveset a hajvégekre. Puha és kellemes tapintású lesz tőle a hajunk.

 

6: Körömágybőr ápolása

Csak kenjünk be vele a körmünk körül, nagyszerűen ápolja a kiszáradt, berepedezett körömágybőrt.



+1: Sminklemosás

Szintén, ha pont elfogyott a sminkelmosónk, akkor jó szolgálatot tesz a sminkünk lemosásában. Csak vigyünk fel egy keveset az ujjaink segítségével, finoman dörzsöljük át vele az arcunkat, szemünket, majd töröljük át az egészet egy vattakoronggal és voilá. Volt smink, nincs smink :) Egyszerű és kíméleten megoldás.

                               






Ti használjátok e, és ha igen milyen területeken a vazelint?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése