2011. augusztus 27., szombat

Találd meg a saját stílusod és élvezd!

"Ez a ruha olyan te vagy!" - mondja a barátnőm csillogó szemekkel vásárlás közben. És igen, a kezében tartott kicsit csajos, elegánsabb darab valóban én vagyok, de csak akkor, ha nem viszem túlzásba és egyszerűbb darabokkal párosítom. Veled előfordult már hasonló? Ha igen, akkor jó úton jársz a saját stílusod kialakítása felé. Ha viszont még nem érzed, mi az irány, akkor négy pontban összegyűjtöttem, melyek a stílus kialakításának alapjai.

Hajrá! :-)

Találd meg a hozzád leginkább passzoló színt:
Velem is előfordult már hogy annyira tetszett egy adott ruhadarab fazonja, vagy mintája, de egyszerűen magát a színt nem tudtam volna magamon elképzelni, mert nem én vagyok. Az ember állítólag ösztönösen vonzódik a saját színeihez. Azokhoz, amelyek jól állnak neki, amelyekben jól érzi magát.A színeink megtalálása ösztönös, mégis sokan vannak, akik valamilyen befolyásra - legyen az a saját önértékelésük, a barátnőjük tanácsa vagy a magazinokból összeszedett "tudás" - rossz színekhez nyúlnak.



 

Öltözz a testalkatodnak megfelelően!


A divat jó játék és ma már azt viselünk, amit csak szeretnénk, mégiscsak azért van, hogy jól nézzünk ki, és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ahhoz, hogy megszegd a szabályokat, először ismerned kell őket. Az alapok közé tartozik, hogy tudod, milyen a testalkatod és milyen szabásvonalakkal hozható ki belőle a maximum. A lényeg, hogy állj pozitívan a testedhez és úgy öltözz, hogy a legszebb és legjobban szeretett testrészeidre hívd fel mások figyelmét. Ha például gyönyörű a vádlid, akkor miért rejtenéd el hosszú nadrágba?Ha igéző dekoltázsod van, engedd szabadjára..:) Ne mondogasd, hogy nem szereted a nagy hasad, inkább emlékeztesd magad arra, hogy a dekoltázsod viszont gyönyörű.







Motiváció, inspiráció!
Van az a közmondás, hogy egy nő akkor ragyog ha egy férfi ragyogtatja, vagy valami ilyesmi.:) Ez itt is megállja a helyét. Egy vásárlásnál motiváljon az hogy a szerelmed elájul ha meglát ebben a dögös felsőben, és késztessen arra hogy minél nőiesebben öltözködj. Ilyenkor még egy divat példaképre is  hagyatkozhatunk, hogy most Angelia Jolie ezt felvenné?! ha neki jól áll akkor valószínű nekem is mert egyezik a testalkatunk..stb. :)


Thinkstock




Ne! Ami nem te vagy ne vedd meg mert akciós, vagy mert a barátnőd szerint tök jó.
Lehet hogy rajta jól áll vagy neki épp rajtad tetszik, a lényeg hogy neked tetsszen az adott ruha, jól érezd benne magad, és stílusban közel álljon hozzád!
Ne vedd meg azért mert épp divatos pl a csőfarmer, ha neked nem áll jól, vagy éppen a trapéz szárú..stb. Figyelembe kell venni a saját igényünket igen, de azt is hogy jól álljon.




Van pár olyan ruhadarab is ami minden női ruhatárban alapdarabnak számít, mindenkinek jól áll, és vétek lenne kifelejteni a kollekcióból.
Ilyen a:


1: Egyszerű,egyszínű, mintátlan rövid ujjú felső







Mindegy hogy széles-e a csípőd vagy épp a derekad akarod elrejteni, egy egyszerű fekete, fehér, vagy akár színes póló jó választás akkor is ha épp nem vagyunk divatguru hangulatunkba..:)


2: Farmer
Soha, nem megy ki a divatból reméljük, és addig élvezzük amíg lehet.
Lehet ez csőszárú, egyenes, vagy trapéz, csipő, vagy hosszított, nem lőhetünk mellé, ha akad 1-2 farmer nadrág a szekrényünkben. Manapság ismét nagy divatot kapott a dzseki hordása, úgyhogy elő a régi vagy az esetleg újjal, és hódítsunk lazaságunkkal vagy épp eleganciánkkal..:)













3: Blézerek, bolerók


A fent említett egyszerű felsőket nagyszerűen feldobhatjuk vele. Egy fehér fekete kombo, nagyszerű lehet iskolába, munkahelyre, vagy egy elegánsabb alkalomhoz is.
Manapság különféle stílusban, fazonban fellelhető, csak meg kell találni melyik fazon áll jól.

















Csak a fantázia szabhat határ! :-)




4: Elegáns blúz


Lehet vacsorára, esküvőre, vagy egy különlegesebb buli alkalmával is felvenni, de egy kötelező darab. Eleganciát sugároz, intelligenciával "áld meg" minket. Egy megszokott fehér szín mellé beszerezhetünk egy feketét és egy stílusunkhoz passzoló feltűnő színűt is...


















5: Édes kis fekete:)
Nem győzik a beauty bloggerek is hangsúlyozni mennyire feldobhatja a ruhatárunkat egy cuki kis fekete ruha. Egyszerűbb alkalmakra, vacsorára is kiváló, egy blézerrel meg egyszerűen istennő style..:)


















A klasszikustól a vadabb stílusúig minden jöhet..ez is a preferáció kérdése.




Nektek vannak kedvenc ruhadarabjaitok? Esetleg kedvenc szín? Esetleg egészítsetek ki, szerintetek mi "kötelező" még egy ruhás gardróbba? 


Remélem szép szombati délután elé néztek és ebben a nagy melegben is csinossá tudtok idomulni egy lenge ruhában..:)




Puszi: Nikó

1 megjegyzés: