2011. november 12., szombat

Sminklemosás alternatívái!



Mondhatjuk úgy, hogy én már mindenféle módszert, praktikát, terméket kipróbáltam sminklemosás téren, kisebb- nagyobb sikerrel. 
Nekem örök kedvenc a sminklemosó kendők. Egyszerű használni, nem igényel precizitást, hipp hopp eltávolíthatjuk a sminket. Egyetlen hátránya talán a vízálló termékkel szemben merülhet fel. Nem igazán távolítja el csak erős dörzsölés esetén ami ugye nem egy baráti gesztus! :)
Általában 20-25 db-os kiszereléseket árulnak ezeknek eltérő áruk van.
Egy Nivea 1100ft körül fájhat, míg egy Dm sajátmárkás-é ami valljuk be ugyanolyan hatékonyságú csak 499ft-ba. Ez csak egyéni igény szempontja. Nekem jelenleg Baleám van.



Ha már a kendőknél tartunk el nem felejtem, hogy sminklemosásra nagyszerű választás lehet a babapopsi törlőkendők. Szerintem már sokan hallottátok ezt a módszert. Olcsóbban kijöhetünk belőle anyagilag mert míg fent említettem egy speciális kendő 500ft ba kerül 25 db egy ilyen babakendő 64-80db kb 600-700ft-ba.
Hatékonyságra szerintem ugyanaz, kendő, kendő. Meg kell találni a megfelelő nedvességűt. Én pl egy Johnsons termékben találtam meg.



Másik kedvelt módszer a lemosó tej. Ezt vattakorongra történő felvitel után kell lemosni az arcunkról a sminket. Én ezt is preferálom, bár sok vattapamacsot/korongot elhasználhatunk míg végzünk az egész arccal, szemekkel. Nekem egy Lidl(?)Tesco(?)-s arclemosó tejem van, amit csak az arcomra használok az alapozó és egyéb szennyeződések eltávolítására, a szemsminket nem evvel távolítom el.
Itt is széles az ár paletta, a jelenlegimet egy akció keretein belül vettem 3-4-500ft-ba talán.

 Ide sorolom még a Garniernek ezt a komplett sminklemosóját,amit nem igazán használok, de nagyon jól leszed mindet, sajnos már nem lehet kapni:S


A sminklemosó kendők után a speciális sminklemosó folyadékok a kedvenceim. Én évek óta az Avon-os hidratáló szemfesték lemosóját használom és teljes meg vagyok vele elégedve. Ezzel én csak a szemsminket távolítom el. Ide sorolom még a 2 fázisú lemosókat amivel én nem rendelkezem, de szeretnék egyet, mert sok jót hallottam róluk.
Az avon lemosója 8-900ft-ba kerül de ez szerintem fél évre/egy évre való mennyiség, ha csak a szemet mossuk le vele.



Egy másik megoldás kifejezetten vészhelyzet esetére. Ha elfogyott a lemosóm ami elég ritkán történik meg, mert azért mindig van itthon valamiből tartalék, akkor a testápolóhoz nyúlok. Itt megjegyzem, hogy mindennapi használatra nem ajánlom, mert hiába tartalmaz a testápolónk ilyen meg olyan hatóanyagokat, vitaminokat ezek nem arcra lettek kifejlesztve. Néha napján vészhelyzetbe viszont jó szolgálatot tesznek.


UI: Ne feledjétek minden nap lefekvés előtt lemosni a sminket, mert sminkben aludni a legnagyobb bűn amit a bőrünk ellen elkövethetünk!

Ti mivel távolítjátok el a sminket? Melyik módszert preferáljátok?

Puszi: Nikó

4 megjegyzés:

  1. Nekem egy Niveás lemosótejem van amire rá van írva, hogy sminket is lemoshatjuk vele. Egyébként én is a popsitörlős dolgot részesítem előnyben :)

    VálaszTörlés
  2. Én az első popsitörlőre (Neogranormon) allergiás lettem, így feladtad ezt a próbálkozást :) Marad a Balea, meg a Bioderma :)

    VálaszTörlés
  3. Régen én is ezt az avonosat használtam, nem tudom de nekem néha utána muszáj volt vízzel is lemosnom a szemem mert nem akart lejönni a szempillámról.

    stilusjulia.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Egy durvább este után én a nedves törlőkendőkre esküszöm :D

    VálaszTörlés