2012. július 5., csütörtök

Az első Primerem :)

Az első Primeremről lesz szó ami a Catrice Prime&Fine nevet viseli, azáltal, hogy az 1. és még másfajtát nem próbáltam, így nincs összehasonlítási alapom, de elég ideje használom, hogy korrekt véleményt tudjak róla alkotni. Kb 1 hónapja vettem azóta használtam már párszor, azért nem minden nap, főleg ilyen nagy melegekben inkább a meztelen arcommal vagyok jobban kibékülve, de ha olyan helyre megyek ahol mégis muszáj egy egészséges emberi arcot varázsolnom magamnak akkor elengedhetetlen kelléke (mostmár) a sminkelési rutinomnak. 


Az elején féltem használni, mert nem tudtam mennyi az elég, sok-e vagy kevés, de most már kitapasztaltam, hogy inkább kevesebbet viszek fel és akkor jobban tapad rajta a korrektor, alapozó, púder...stb. Azt tudni kell, hogy engem egy elég szemét arcbőrrel áldott meg a JóIsten :D Télen nyáron szivat, hol száraz, hol zsíros, van mikor normál korszakát éli, de hogy tökéletes legyen csak egy kicsikét is az kizárt.
Főleg így nyáron inkább zsíros, de még így is vannak száraz napjai. E mellé társul egy elképesztő izzadékonyság, ami már szinte zavaró, ezért nem is használtam sokáig nyáron, nagy melegben alapozót és semmi arcravaló terméket.  Tudtam, hogy egyszer muszáj lesz beruháznom egy primerre mert csak az fogja megkönnyíteni az életemet, és igazam lett. Én nagyon szeretem ezt a terméket, illata nincs, könnyű eldolgozni / bedolgozni a bőrbe, kevés kell belőle, csak a kritikus helyekre rakok. Nem mondom azt, hogy megszüntette az izzadást, mert ez egy természetes folyamat, hisz 30+ fokokban szinte még a ruha is leolvad az emberről, de azt kell, hogy mondjam, hogy mikor letörölöm a verejtéket a homlokomról egy zsepivel, itatós papírral akkor nagyon szépen 'fogja' az alapozót. púdert. Jó magam is meglepődtem ezért le kellett, hogy teszteljem és igazam volt. Ha nincs rajtam akkor szinte már az első izzadás 'rohamomnál' eltűnik a gondosan 'megcsinált arc' és piros foltos, fénylő arc marad a helyén, de ha épp használom és reggel tettem az arcomra belőle akkor szépen bírja a strapát. Azért azt megemlítem, hogy nem erősen törlöm le a homlokom, orrom, hanem óvatosan, mert bármit magamra kenhetnék, ha sikálnám az arcbőrömet. Nekem 5-6 órát ebben a forró nyári, tényleg 40 fokokban kibírt aminek én felettébb örülök és ez esetben a velem egy sorsra jutottaknak meleg szívvel ajánlom. 



A kiszerelése 14 g, ami nem hangzik soknak, de higgyétek el nagyon kevés elég az arcra.
Felkenés után egy sima bőrt kapunk, nekem a pórusokat nem tüntette el, nem simította ki az apróbb hibákat, a piros foltokat viszont szépen korrigálta. Amint olvassátok én csak a tartóssággal vagyok megelégedve, melyet nyújt egy full sminknél, más kiemelhető dolgot nem produkált, de nem is vártam többet.


Ár: 14 g 1399,-

Használat: 5/4 (csak mert a tartósításon kívül más lényegesebb dolgot nem tapasztaltam)

Illat: 5/5 (nincs illata, nagyon tetszik így a melegben ez a tulajdonsága)

Tartósság: 5/5 (egyértelmű, a leírtak alapján)

Kiszerelés: 5/5 (nem hiszem hogy gyorsan elfogyna, hamarabb jár le a szavatossága, romlik meg, kis mérete utazáshoz is ideális, jól zár semmi baj nincs vele)

Külső: 5/4 (praktikusabb lenne, ha kinyomós és nem belenyúlós lenne, de aranyos kis tégelye van, jól záródik)



Ti használtok alapozót, púdert ilyen nagy melegben? Használtok primert? 




6 megjegyzés:

  1. Nekem is megvan, csak mivel mostanság én is csupasz bőrrel járkálok, így nem használtam, viszont ezután sminkeléskor, biztosan ő is előkerül majd :)

    VálaszTörlés
  2. Én is megvettem és nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  3. Hát, ilyen melegben inkább nem sminkelem magam, de ha mégis, akkor feltétlenül használok primert. :)
    Még csak most találtam rá a blogodra, de fantasztikus, nagyon tetszik, ha van kedved, kukkants be hozzám! :)

    http://lifelikevision.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  4. Ez nekem is megvan, és írni is akartam belőle tesztet, de a meleg keresztülhúzta a terveimet :/

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Díjat kaptál tőlem :)
    http://adryennbeauty.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam-szemelyes-tag.html

    VálaszTörlés