2012. július 16., hétfő

Körömápolás, avagy a körmeim életre keltek :)

Mindig is hadilábon álltam a körömápolással, egyszerűen már kezdtem beletörődni, hogy genetikailag ilyen hulladék körmökkel vagyok megáldva. Havonta vagy mostanában 2 hetente járok manikűröshöz ilyenkor speciális ilyen fürdőt vagy mit és olajokat kapnak, hogy egészségesek legyenek. Viszont nem elég az, hogyha 2 hetente 1x vagy havonta 1x csak a manikűrös csinál vele valamit, nekem is küzdenem kell érte.

Mióta életmódot váltottam, rengeteg vizet iszok és ez segíti is rendesen a körmöm növekedését.
Régebben kb fél mm-esek voltak ezeket a Nail Club-nál is megnézhetitek. Láthatjátok, hogy mennyivel szebbek lettek a festések azáltal, hogy maga a köröm is rendben van. Nem használok rá külön ilyen ápolószereket sem, csak egy avonos vitaminos, töredezést megszüntető lakkot, mint alaplakk. A sok körömlakkozástól viszont mindig besárgulnak, ami nem gomba vagy ilyen fertőzések természetesen csak mikor lemosom a lakkokat akkor hagynak maguk után ilyen groteszk látványt. Ezt orvosolhatjuk egy citrom leves 'fürdővel', dörzsöléssel.

VISZONT! Sokan azt vallják, hogy nem tesz jót a körmüknek a sok lakkozás, törik, pattog és nem egészséges. Én az ellenkezőjét tudom mondani. Nekem, mikor nem használok egy ideig lakkot akkor nagyon hajlanak, vékonyak mint egy papír. Amint kilakkozom a körmeim azonnal erősek lesznek és ha lemosom még utána való héttel is akár. Lehet a lakkokban van valami 'cucc', abban sem vagyok biztos, hogy ez valami természetes dolog, bár tuti nem, tényleg nem tudom, de nekem az, hogy erősek ezáltal a körmeim megéri.

Körmeim natúran egy kiadós 'pancsi' után és reszelve meg minden ami kell.
Mondanom sem kell, hogy SOHASOHASOHA nem voltak még ekkorák. Mintha mű lenne, olyan érzés, IMÁDOM.


Eddig nem hittem, de tényleg a haj és a körmök növekedéséért elengedhetetlen a sok folyadék fogyasztás, a megfelelő táplálkozás és a sok zöldség,-gyümölcs bevitel. Vannak speciális vitaminok, én ezekben nem igazán hiszek, egyszer régen szedtem ilyen vitamint, híztam is vagy 2kg-ot tőlük csak úgy spontán. :)))

Szóval nagy szavakban az én titkom :

- megfelelő folyadékbevitel
-helyes táplálkozás
-karbantartás (manikűrös vagy otthon különféle szerekkel, olajokkal)
-TILOS rágni (fúúúúj)
-mosogatni csak kesztyűben
-inkább körömreszelővel formázni, igazítani, mint ollóval


Így a végére pedig egy kis képes visszatekintés a NC elején és most a körmeim állapotára és hosszúságára.

Márciusban
Spring / tavasz




És már a mostani időszakból 2 kép

Júniusban
Francia:

Júliusban
Pasztell:

Ti hogyan ápoljátok a körmeiteket? Nagy odafigyeléssel vagytok rá? 
Használtok speciális kencéket esetleg vitaminokat?



13 megjegyzés:

  1. Nekem is ez az Avon körömàpolò hozta rend be a körmöm,most olyan màr,mintha müköröm lenne

    VálaszTörlés
  2. Nekem alapból nagyon erősek, e szedek haj és körömre való vitamint is, és nem híztam tőle. (sőt, fogytam, bár a franc tudja mitől, mert akkoriban kezdtem el egészségesebben enni is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barátnőmnek olyan erős a körme, hogy órákig kell neki áztatni, hogy letudja vágni vagy reszelni. Nagyon durva :)

      Törlés
  3. pontosan milyen Avonos körömápolót használsz? Mert én rendeletem egyet, de borzalmas. Még alaplakknak se jó, mert lepattogzik :/

    VálaszTörlés
  4. Nem hiszek ezekben az erősítő lakkokban, nekem olyan semmilyenek, bár nem nagyon van szükségem körömerősítésre. A vitaminokkal vigyázni kell, hogy olyan helyről vegyél, ahol biztosan tudod, hogy az van benne, ami kell, amiért fizetsz. ( Ez pedig nem a gyógyszertár vagy a drogéria )

    Amúgy én is azt vettem észre, hogy kilakkozva sokkal erősebb. Ha nem lakkoznám egy hétig, a fele beszakadna, pikkelyesen töredezne. Éljen a körömlakk! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenigen a pikkelyes hatás ismerős, fúúúú de utálom, kevés dolgot utálok nála jobban..brrr.

      Törlés
  5. A körömerösitó neve Avon körömerösitö törékeny,beszakadò körömre.Szuper Jo,deEz NeM ALAPLAkK!ez egy gyogyhatàsu erösitö.LAKK NÉLKÜL.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy nem alaplakk, írtam is vagy lehet kifelejtettem? Nekem bevált alapként is, szóval...

      Törlés
  6. Nekem azóta nőnek a körmeim, mióta lakkozom rendszeresen. Nem tudom, van-e összefüggés. A haj-köröm vitaminokban nem hiszek, egészséges táplálkozás, megfelelő vitaminbevitel (akár bolti multivitamin, de jobb természetes formájában), néha kúraszerűen élesztőtabletta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez ilyen nagyon fura dolog szerintem, mert sokan mondják, hogy nem tesz jót a körömlakk a körmöknek, de akkor miért erősödik meg tőle? Áááá ki tudja ezt? :D

      Törlés
  7. Remélem nekem is egyszer szép nagyok lesznek a körmeim:( .

    VálaszTörlés
  8. Érdekes kérdés ez a lakk téma, ez is biztos eléggé személyfüggő, nekem sokáig elég erős körmeim voltak, semmi problémám nem volt velük, de mióta állandóan lakkozom, elkezdtek lemezesen törni, és gyengülni (más nem változott, csak ez), viszont itt jön a csavar: mostmár ha nem lakkozom akkor törnek jobban a már eleve elgyengült körmeim, gondolom képez rajtuk egy védőréteget....

    VálaszTörlés
  9. Szerintem nem lakkozás kérdése, hanem a sok lemosóé... és, hogy milyen az a lemosó. Valahol olvastam, hogy itt is erősen érvényesülhet az olcsó húsnak híg a leve elv és én is megfigyeltem: amikor Mülleres aveo lakklemosót használtam ( akciós volt az amúgy sem nagy összegű dolog:D) nagyon lemezesedtek a körmeim. Semmit nem változtattam, ugyanúgy, ugyanazokkal a lakkokkal díszítettem a körmeimet, csak leváltottam és lám, megszűnt a problémám:)
    Egyébként nekem is éjjel-nappal festve van, de semmi bajuk:)
    Pár hónapja nagyon szenvedtem,mert amint egy mm-t is nőttek, egyből beszakadtak, visszahajoltak ( 6 évig volt műkörmöm, majd leszedtem magamnak, utána pár hónapig meglepően jó állapotban voltak, de februárban elég beteg lettem, totál gallyra lettem vágva, nem maradt meg bennem semmi, még a víz,meg az abonett is csak nehezen... na utána kerültek ilyen állapotba), kb sírógörcsöt kaptam és vissza akartam tetetni a műkörmöket, mondván, hogy ez nem állapot:D Elkezdtem kipróbálgatni a különböző erősítő lakkokat, jó párat kipróbáltam, de ami nyert az az Essence studio nails ultra strong nail hardener lakk és a szintén essence studio nails-es körömhidratáló balzsam kombó volt... a lakk formaldehidet tartalmaz, ezért kiemelten fontos a körömágy hidratálása, gondoltam nem árthatnak egymásnak:) Ráadásul brutál jó illata is van*.* Mindezeknek az eredménye az lett, hogy kb. ilyen hosszúak, mint Neked a képen és tök erősek, körömlakk nélkül is, max. a sarkuk pattan meg néha, de nem feltűnő az sem:)
    A különböző vitaminokhoz meg annyit, hogy én se nagyon hittem bennük, de a Rossmannban egyszer láttam a Dr.Chen patikája féle Hair Revall Capsulest ami erős körmökkel, egészségesebb és szebb hajat ígér. Akkor kezdtem el szedni, amikor voltam fodrásznál és kb 20 centit lecsapattam (fenekemig ért, nem lettem kopasz:) ), így nem tudom biztosra állítani, hogy melyik volt a hatásosabb,de tény, hogy nő, mint a bolondgomba. A körmeimre viszont 100%, hogy hatott, mert azok is olyan gyorsan nőnek, hogy 4-5 naponta muszáj vagyok visszareszelni őket, szóval azért biztos van, amelyik készítmény jó:)

    VálaszTörlés