2013. február 1., péntek

Száraz sampon - Balea

Régóta szerettem volna egy szárazsampont, nem is értem, hogy tudtam idáig élni nélküle. Pár hete beszereztem végre egy Balea verziót, nem volt mese, untam, hogy már a 2.-3. napon lelapult zsíros hajjal kell mászkálnom vagy összekötött hajjal, mivel nem akartam sűríteni a hajmosások számát. 

Minden vasárnap és szerdán mosok hajat, ami lényegében azt jelenti, hogy nagyjából a hajmosástól számított 1-2 napban még jó és tűrhető a hajam, de már a 3. napon általában elbírna egy frissítő mosást. Ha sűríteném a mosások számát elfajulna a helyzet és még zsírosabbá válna a hajam. Ezért találták ki a száraz sampont ami  egy hajlakkra nagyon hajazó kis 'cucc', szórófejes kiszerelés és mindent egybevetve mintha hintőport fújna a hajra, ami felszívja a felesleges zsírt, faggyút a hajról, tövekről. Mivel a por fehér, az én hajam meg fekete, ezért eszméletlen mód féltem, hogy látszódni fog, akármennyire is ügyelek arra, hogy jól kifésüljem, átdörzsöljem, még át is fújtam hajszárítóval és szerencsére ezek a trükkök segítettek, hogy tényleg ne maradjanak maradványok a hajamba.

Nekem a designja is tetszik, olyan Baleás, a hővédője is nagyon hasonló csak pirosban és más fújókás.


Meglepően egyszerű egyébként használni, én mint a bénaságok megtestesítője is könnyű kézzel lettem kész az egész procedúrával nagyjából ..hmmm 3-5 perc alatt. 

Fél perc sincs, hogy befújjam a hajtöveket és kicsit középtájon is, utána várok 1 percet még kicsit 'felszívja' azt a bizonyos zsírosságot, törölközőt ragadok, átdörzsölöm jól, és a biztonság kedvéért mint említettem átfújom egy kicsit a hajszárítóval. Ezután az eredmény nem teljesen lesz olyan persze, mintha frissen lenne mosva, de merőbe más és jobb lesz mint a kiinduló állapot. Másik félelmem az volt, hogy ideig óráig lesz csak jó és tűrhető ez az állapot és a nap közepén szó szerint zsírbödönné válik majd a hajam :D
DE! nem így lett, a nap végéig bírta, még arra is gondoltam, hogy még 1 napot tesztelem, hogy kihúz e 2 napot, de arra nem mertem vállalkozni, így szokásos módon mostam szerdán-vasárnap. 

Az ára egy 200ml-es terméknek 630 Ft ami szerintem verhetetlen, az illata nekem tetszik, sokan lehurrogták, de abszolút nem tolakodó. Mindenképpen megéri annak akinek zsírosodásra hajlamos a haja és nem szeretne gyakran mosni a haját vagy éppen lusta és kiszeretne húzni 1 hajmosást.


Ti használtatok már száraz sampont? 


5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én azt szeretném megkérdezni, hogy kiegyenesíti a hajat? Mert én kreppelem, de nem szeretném ha kiegyenesedne. Erről van valami tapasztalatod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a kreppelő ami apró, pici hullámokat csinál, és amire szerintem Te is gondolsz, azt nem egyenesíti ki, de a nagyobbat igen, utána kellene kreppelni, én legalábbis ha göndöríteni akarom akkor mindenképp a procedúra után csinálom...

      Törlés
    2. Igen ez ilyen kicsi hullámokat csinál. :D
      Köszi^^

      Törlés
  2. Én azt a másik fajta Baleásat próbáltam ki, ami rettentően büdös, viszont felvitel után egy kis idővel -nem rögtön- már látszódik a hatás és egy napot szépen ki lehet vele birni. :)

    VálaszTörlés