2012. május 24., csütörtök

Fodrásznál jártam ! part 1

Tegnap végre rászántam magam és beültem egy szép 4 órás procedúrára a fodrászhoz. Sokáig kerestem jó fodrászt, egyhez el is mentem, de közölte velem, hogy fekete hajból nem vállalja a szőkítést, mert, hogy 'blablabla'. Kiakadtam és kénytelen voltam visszamenni a régi fodrászomhoz, egyszerűen már nem volt erőm egy 20. fodrász után nézni. Szóval, fél 3-ra mentem és kb 7-kor értem haza. Az út hazafelé kb 15 perc volt, lényegtelen. Na szóval, még mindig ott tartok, hogy készülődök a fodrászhoz :D (reggel)
Úgy izgultam, hogy le nem lehet írni, éreztem a változás illatát, so good :D

Mikor odaértem kész tények elé állítottam az ott dolgozókat, konkrétan 2 személyt. Kértem színpalettát, ráböktem egy színre és azt mondtam 'ezt, MA, MOST'. Egy nagyon szép aranyos, szőkés, barnás színt választottam, azt mondták meglehet csinálni. Olvastam egy kis 2009-es Blikket, f*ckyeah, ugyanis ezt találtam ott az asztalon amíg vártam. Felkenték a szőkítőport, nem tudom mennyit volt a hajamon, de mondták, hogy a teteje már nagyon világos így már le lehet szedni. Boldog fejjel ültem át a másik székbe, hogy majd lemossák és végre szőke leszek (vagyis jó irányba haladok afelé). Most jött a nagy meglepetés, ugyanis úgy volt, hogy az 1. porozás után kapok még 1-et, hogy azt a színt kapjam amit választottam, de nem így lett.
Egyből mikor lemosásra került a sor megláttam a tükörbe a hajam, megtapintottam és azt éreztem, hogy ez nem haj hanem valami szalma vagy valami nagyon sprőd dolog. Egyből javasolták, hogy ne rakjanak rá még 1x szőkítőt, ebben már én sem voltam benne, hisz annyira megijedtem. Persze tudtam, hogy ez természetes, de akkor is, nem hittem volna, hogy ennyire kiszárad a hajam tőle. Abban maradtunk, hogy legközelebbi szívásnál, mikor egy kicsit regenerálódik a haj csináljuk meg a végleges szín, vagyis remélem, hogy az lesz majd. Még az elején felvetette a fodrász, Anikó, hogy mi lenne ha melírokkal világosítanánk ki legközelebb, hülyeségnek gondoltam, de már rájöttem, hogy az lesz a nekem való. Mindig is szépnek tartottam a szépen elkészített melír csíkokat, szóval legközelebb tetetek bele párat és fokozatosan szőkülhet ki, hátha így kíméletesebb lesz.

Ezután (miután lesokkolódtam, lemosták a port ) rátették a festéket a hajtövemre, egy szép barna színt amit kiválasztottam, hogy jó lesz egy lehetséges alternatívának, átvészelem vele azt a pár hetet, mikor legközelebb megyek. Ez kb 3-4 hét múlva lesz, úgy tervezem. Közben azalatt a 20 perc alatt mindenki, beleértve a többi (3) vendég is biztatott, hogy 'dejó lesz', meg 'úúúú legközelebb én is ilyet csináltatok' stb.
Esküszöm már a 23. miatyánknál abbahagytam az imádkozást, lesz ami lesz. Mikor megmosták és a vágós székbe ültem semmi változást nem észleltem, ahogy szárították jött elő a vöröses színe. Ettől féltem, múltkor is hasonló volt, nem tetszett. Viszont ez valamivel szebb lett a végek nem maradtak annyira sötétek és a teteje meg majdnem aranybarna, TETSZIK. Természetesen nem ez lesz a végleges szín, ezen a képen nem is látszik annyira a változás, mert telefonnal csináltam, napfényben nagyon szép, sokan megdicsérték, mondták, hogy nagyon jól áll, jobban mint a fekete, sötétbarna. Bevallom őszintén arra számítottam, hogy jobban fog hajazni a szőke színre, ez konkrét vöröses barna, de nem siránkozok, bár azért egy kicsit, hogy ennyiért elkért vagy 8000 Ft-ot, de nem baj, jobb mintha itthon csináltam volna és leégett volna a fél hajam :)

Miután rápakolt egy csomo jó és ápoló dolgot nagyon puha lett újra a hajam, vettem tőle ilyen speckó dolgokat is, hogy karban tudjam tartani, mostantól ápolom folyamatosan, naponta hajvégápolózok, nem akarok seprű hajat. Szóval csak reménykedek, hogy  a sok hajpakolás, ricinus olaj meg minden franc teszi majd a dolgát :)


Előre bocsátom, hogy ezen a képen nagyon gyökéren nézek ki :D a színek kicsit vörösesebbek mint ahogy látszik, amint lehet próbálok hitelesebb képet felrakni, ezt ígérhetem, és term. a következő festés is dokumentálva lesz :)

Csak, hogy látni lehessen, hogy azért nagy változás, így nézett ki előtte a hajam.

A régi feketét is szerettem, kicsit talán öregített, talán már sosem térek vissza rá, elég nehéz menet ez a szőkítés, világosítás :DMindent egybevetve, átlagolva én megvagyok elégedve az eredménnyel. 

Nektek, hogy tetszik? :)


25 megjegyzés:

 1. Szia! Amikor hosszú kékesfeketével elmentem a fodrászhoz, egy félhosszú vörösesbarnásszőkével :) jöttem ki. Életemben nem volt olyan jó hajszínem, mint akkor...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ááááá én annyira féltettem a hajam, hogy nem mertem még többet szívatni, baromi vékonyszálú a hajam :S bár ezt én sem értettem elsőre, hogy akik full feketén bemennek kijönnek tök szép szőkés barnásan azt hogyan, de azt meg nem akartam, mert nem tudnám kezelni a hajam ha nagyon száraz ://

   Törlés
 2. Hát pedig szerintem sokkal jobban néztél ki feketén, szexibb voltál. de ez az új haj..nekem nem tetszik, bocsi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most, hogy ezt a posztot megírtam én is ugyanezt éreztem, és tudtam, hogy valaki ezt fogja mondani, ami persze nem baj, de azt vegyük figyelembe, hogy ez ilyen átmeneti szín és a végleges az azért majd ütősebb lesz :P

   Törlés
 3. Első reakcióm: 8000 forintot? Úristen, szerintem ne légy lusta és keress egy jobb fodrászt xd

  Egyébként látszódik már kicsit, hogy világosodtál, de annyira mondjuk nem, amire én számítottam, tökre azt hittem, hogy minimum világosbarna leszel, mert a hajadból simán meg lehetett volna csinálni, bocsi, hogy a fodrász szakértelmét bírálom.. :) Hány percig volt rajta az első szőkítőpor?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pfff nem tudom hogy meddig lehetett rajta, de basszus most már tényleg elbizonytalanodok ezzel az egésszel, utánanéztem és nekem miért nem lett olyan mint sokaknak? világosbarnás? mert az oké, hogy van benne egy kis vörös, de akkor is :// mindjárt sírok://

   Törlés
  2. Szerintem itt a fodrásszal lesz a gond.. Láttad nekem milyen lett, a közepétől kezdve erősen feketére festett volt és mégis vöröses szőkét ki lehetett hozni belőle.. Lehet, hogy a szőkítőporral volt a gáz.. Legközelebb ha keresnél új fodrászt, szerintem az alapján nézd, hogy milyen termékeket használ! Legjobb az ha fodrászkellékeseseket.. De egyébként tényleg nem rossz, csak tudom, hogy milyet szerettél volna :P

   Törlés
 4. Most nem akarok okoskodni, de a feketéből nem nagyon ajánlott 1 alkalom alatt világosbarnát csinálni. Én sem szoktam úgy elvállalni a hajszín világosítását, hogy a vendég fekete vagy nagyon sötétbarna hajjal bejön és azt mondja hogy most akkor 5-6 árnyalatot világosítsunk azonnal, mert utána meg letörik az egész a francba.
  Nem tudom, hol voltál fodrásznál, de olyan 6-7000 lenne ez már mindenhol szerintem, szóval a 8at annyira nagyon nem sokallom, van ahol csak egy festés kerül annyiba, na az már azért gázosabb. :S
  Szerintem sokkal jobban jártál így, hogy 1 hónapig nem annyira világos, viszont így te is szokhatod hogy világosodsz és a hajadnak is lesz ideje regenerálódni.
  Persze ez csak az én véleményem, ez fodrászfüggő is, hogy ki mit vállal el, illetve ha elvállal ilyet, kkor hogyan csinálja.
  Egyébként eddig tetszik nekem, szerintem fiatalít! :]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, végre egy ilyen komment, megnyugtatta a pici lelkemet :D most nem tudom keressek-e másik fodrászt most már igazán :D nehéz dolgok ezek

   Törlés
  2. Szerintem nem kell, én csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó, hogy nem lett még egyszer szőkítve ezúttal, mert akkor már tényleg kezelhetetlen lenne. Másrészt meg azért jobb az ilyet egy fodrásszal megcsináltatni, mert nehezebb egy folyamatot 2. vagy 3. lépésben tovább csinálni, ha már valaki elkezdte, mintha az elejétől egy ember csinálja.

   Törlés
 5. Hát, köztes állapot :) Semmiképp ne maradj ennél a színnél, de szerencsére ezt nem is tervezted, ahogy olvasom. Egyébként 8000 soknak hangzik, de pl anyu fodrásza egy sima mosás, festés, vágás procedúráért elkér ugyanennyit, ami max 1 óra, nem is négy, semmi szőkítőzés, ilyesmi... :) Igazából ez az ár a fodrász szakértelmétől függ, ha nagyon nem hozzáértő, és mégis drága, akkor gáz, de a jó szakembert meg kell fizetni szerintem, ez nem az, amin én spórolnék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért nem CSAK szakértelem függő az ár, hanem függ elég sok mindentől, hogy milyen településen van, milyen korosztály a legjellemzőbb, milyen kiadásai vannak a fodrásznak (ill. bármilyen szolgáltatónak). Most már főleg a vállalkozóknak elég húzós amit be kell fizetni havonta. :S

   Törlés
 6. Szerintem ez a szín is jól áll,a sötétebb tényleg sok volt egy kicsit. Mondtam,hogy a hajad minősége most fura lehet, majd valszeg vágni is kell többet belőle, de szerintem így is már nagyon szép a hajad. Majd látod. Kitartást hozzá,meg sok örömet benne!!

  VálaszTörlés
 7. Tudom hogy nem végleges, de nekem bejön ez a szín :D

  VálaszTörlés
 8. Szió!

  Totál erre az eredményre számítottam egy szőkítés után. Bár jobban jártál/jártatok volna, hogy ha először csak a haj végekre viszi fel a fodri a szőkítő keveréket, majd utána kb 20-25 perc után a tövekre. Ezt persze üzletben necces, mert gondolom más vendége is volt, miközben te szőkültél. Az hogy a végeredmény vöröses az meg sajnos természetesnek mondható, hisz az európai hajakban sokkal több a vöröses pigment mint pl egy ázsiai vagy indiai hajban. Egymás után 2 szőkítést én sem mernék felnyomatni max csak saját felelősségre. :) És igazából a végeredmény? TETSZIK! Bár a 8000-et én is sokallom érte, igaz hogy falun élek és dolgozom, de ezt max 5000-ből kihoztam volna. És még úgy is jól jártam volna. Most nagyon rá kell feküdnöd az ápolásra, ricinus, pakolók, balzsamok, hajvégápolók! És következőnek szerintem is a melír már sokat fog segíteni :) És mondjuk simán megjátszanám, hogy csak melírt szőkítek és utána az egészre rányomatnék egy világosabb szőkésbarnás színt és gyönyörű lenne (csináltam már) :)
  Holnap nagy feladat elé nézek én is! Feketéből bordósvörös. Bár sokkal könnyebb elérni mint a feketéből szőke dolgot, de mégis tartok tőle picit, mert a vendégemnek nagyon vastag szálú a haja, de menni fog érzem! :))))
  Te meg ne keseregj a hajszíneden mert jól áll és bejövős is nagyon :P
  Puszó ♥

  VálaszTörlés
 9. vigyázz ezzel azért, mert az új képeden is látszik, hogy száraz a hajad :/

  a nyakláncod meg nagyon széép!:)

  VálaszTörlés
 10. Sötétbarna hajamból 2 alkalom után középszőke lett. a titok loreal-efassor hajradir, vízzel kikeverve!!

  VálaszTörlés
 11. Szerintem első alkalomra egész jó :)
  Mit kaptál szülinapodra?????

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, már én is kezdek barátkozni a színnel :D
   Huhh hát rengeteg mindent, de főleg magamat leptem meg dolgokkal, erről lesz majd egy naaaaaagy szülinapi videó is :D

   Törlés
  2. siess vele nagyon várom már :)

   Törlés
 12. Szia Nikó!
  Elmesélem anyukám történetét! Én eddig egy pasihoz jártam fodrászhoz Szegeden, de én mindig csak vágattam vele, nekem otthon anyukám festi a hajam!A vágással nekem semmi bajom nem volt, mindig szépen megcsinálta a hajam!Mertem anyukámnak is ajánlani,biztos voltam benne, hogy a vörös hajából szépen tud szőkét varázsolni!Egyik nap 3/4 3-ra volt anyum beírva, én is elkísértem! Már azzal kezdte a pasi, hogy 1 h-t csúszott, amelyet nálam soha nem csinált, mindig pontos volt!Kapkodott,mert aznap még nem anyukám volt az egyetlen vendége!Anyukám fejére felkent egy szőkítő port,utána meg azt a színt, amit anyum kiválasztott! A színskálán teljesen más volt, mint amit a fején láthattunk utána!Anyum mondta neki, hogy ne kapkodjon, mert szép hajat szeretne! Ő azért kapkodott,anyukám, amikor meglátta a haját, sírt! Aznap még ott volt egy csaj, annak is elcseszte a hajszínét! Milyen fodrász az ilyen!? Fel sem jegyezte, hogy annak a másik csajnak a haján előzőleg milyen színeket használt!Anya haja borzalmas volt,olyan undorító!Szegényt úgy sajnáltam! Én is mérges voltam,és mondtam neki,hogy tegyen rá valamilyen vörös színezőt, mert így utcára nem mehet! Tett rá valami kímélő élénk vöröst, ami ilyen lilás színű lett anya haján! Olyan volt, mintha már kb 10-szer meg lett volna mosva, és már olyan kikopott állapotú! A hajvégei töröttek voltak,összecsapta a haját, a hajfestéket se mosta le a hajáról! Bénán megszárította, hajlakkot se tett rá!3/4 3-tól este 7/10-ig ott voltunk! 7/20-kor indult a buszunk,és a pasi azt mondta kivisz minket a Plazahoz, hogy elérjük a buszt! Azt mondta 8000 Ft a haja! Én meg azt mondtam emelt hanggal, hogy egy vasat se fizetünk,mert egész délután itt ültünk, összecsaptad anya haját,ocsmányul néz ki! Igénytelen munka! Azt mondta, jó , akkor ne fizessetek, és láttam, hogy elege volt belőlünk! Az már az ő baja,ilyen borzalmas munkáért én nem adok 8000Ft-t, volt bőr a képén! Nem tudom, hogy minek volt betudható ez a viselkedése, de nagyot csalódtam benne, soha többet nem megyünk hozzá, én sem, pedig évek óta oda jártam!
  Most már szép lett anya haja, igaz, hogy maradt vörös!

  Ezt muszáj volt leírnom, remélem, hogy más nem jár így!

  Nikó, nekem is fekete a hajam,, de csak azért, mert ezt a szint tudom leginkább kihasználni! Évek óta színezőt használok, 2 hónapig is tart a hajamban! Régebben lilás volt a hajam színe, szerettem, de nagyon gyorsan lenőtt a töve, kikopott! Az eredeti szinem sötétbarna, és nagyon jó így a feketével!


  Nikó , nekem tetszett feketén is a hajad,így világosan is jól mutatsz sztem! Így már sokkal másabb az arcod, sokkal fiatalosabb vagy!! Kíváncsian várom a végleges hajszínedet! Bocsánat, nagyon sokat írtam, de úgy gondoltam, hogy megosztom veletek, hogy milyen fodrászok vannak!!! Minden jót!

  VálaszTörlés
 13. Kijavítok egy mondatomat, mert miután visszaolvastam, láttam, hogy elírtam egy szót!!
  A hajvégei töröttek voltak,összecsapta a haját, a hajfestéket se mosta le a fejbőréről!

  VálaszTörlés
 14. Szia Nikó!
  Elmesélem anyukám történetét! Én eddig egy pasihoz jártam fodrászhoz Szegeden, de én mindig csak vágattam vele, nekem otthon anyukám festi a hajam!A vágással nekem semmi bajom nem volt, mindig szépen megcsinálta a hajam!Mertem anyukámnak is ajánlani,biztos voltam benne, hogy a vörös hajából szépen tud szőkét varázsolni!Egyik nap 3/4 3-ra volt anyum beírva, én is elkísértem! Már azzal kezdte a pasi, hogy 1 h-t csúszott, amelyet nálam soha nem csinált, mindig pontos volt!Kapkodott,mert aznap még nem anyukám volt az egyetlen vendége!Anyukám fejére felkent egy szőkítő port,utána meg azt a színt, amit anyum kiválasztott! A színskálán teljesen más volt, mint amit a fején láthattunk utána!Anyum mondta neki, hogy ne kapkodjon, mert szép hajat szeretne! Ő azért kapkodott,anyukám, amikor meglátta a haját, sírt! Aznap még ott volt egy csaj, annak is elcseszte a hajszínét! Milyen fodrász az ilyen!? Fel sem jegyezte, hogy annak a másik csajnak a haján előzőleg milyen színeket használt!Anya haja borzalmas volt,olyan undorító!Szegényt úgy sajnáltam! Én is mérges voltam,és mondtam neki,hogy tegyen rá valamilyen vörös színezőt, mert így utcára nem mehet! Tett rá valami kímélő élénk vöröst, ami ilyen lilás színű lett anya haján! Olyan volt, mintha már kb 10-szer meg lett volna mosva, és már olyan kikopott állapotú! A hajvégei töröttek voltak,összecsapta a haját, a hajfestéket se mosta le a hajáról! Bénán megszárította, hajlakkot se tett rá!3/4 3-tól este 7/10-ig ott voltunk! 7/20-kor indult a buszunk,és a pasi azt mondta kivisz minket a Plazahoz, hogy elérjük a buszt! Azt mondta 8000 Ft a haja! Én meg azt mondtam emelt hanggal, hogy egy vasat se fizetünk,mert egész délután itt ültünk, összecsaptad anya haját,ocsmányul néz ki! Igénytelen munka! Azt mondta, jó , akkor ne fizessetek, és láttam, hogy elege volt belőlünk! Az már az ő baja,ilyen borzalmas munkáért én nem adok 8000Ft-t, volt bőr a képén! Nem tudom, hogy minek volt betudható ez a viselkedése, de nagyot csalódtam benne, soha többet nem megyünk hozzá, én sem, pedig évek óta oda jártam!
  Most már szép lett anya haja, igaz, hogy maradt vörös!

  Ezt muszáj volt leírnom, remélem, hogy más nem jár így!

  Nikó, nekem is fekete a hajam,, de csak azért, mert ezt a szint tudom leginkább kihasználni! Évek óta színezőt használok, 2 hónapig is tart a hajamban! Régebben lilás volt a hajam színe, szerettem, de nagyon gyorsan lenőtt a töve, kikopott! Az eredeti szinem sötétbarna, és nagyon jó így a feketével!


  Nikó , nekem tetszett feketén is a hajad,így világosan is jól mutatsz sztem! Így már sokkal másabb az arcod, sokkal fiatalosabb vagy!! Kíváncsian várom a végleges hajszínedet! Bocsánat, nagyon sokat írtam, de úgy gondoltam, hogy megosztom veletek, hogy milyen fodrászok vannak!!! Minden jót!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne viccelj imádom ha hosszú kommentet kapok :D
   Egyébként meg én is így olvasván megsajnáltam anyudat, milyen fodrász az ilyen? én tuti nekimentem volna ollóval vagy hasbarúgtam volna. Az egyetlen dolog amit szeretek magamon az a hajam, ha valaki elcseszné ennyire akkor az addig élt.
   De legalább már vállalható anyukád haja, az a lényeg. Most kihez jársz? Te is szegedi vagy? :)

   Törlés