2015. augusztus 6., csütörtök

Fodrász incidensem

Múlthéten eldöntöttem, hogy szeretném kicsit sötétebbre festetni a hajam. Régebben fekete voltam, gondolom tudjátok, de egy ideje vöröses barna volt már. Most megint úgy éreztem, hogy kell egy kis változás.Nem szerettem volna visszafestetni feketére, de egy természetesebb, sötétebb barnára gondoltam. Ahova járok körmöshöz, a szalonban fodrász is van, gondoltam megpróbálom, hátha elégedett leszek vele. Sos-be elvállalt volna. (csütörtökön szóltam, és péntekre már adott volna időpontot). Nagyon örültem, de ekkor kiderült, hogy rohadt drágán festené a hajam. Kb 7 ezerért. Csak egy sima festés, semmi vágás. Ekkora azt mondtam köszi inkább nem. Valahogy nem éreztem, hogy egy festés nekem ennyit megérne. Ecsetelte itt nekem, hogy milyen jó minőségű festékkel dolgozik, meg darabja 4800 ft és az én hajamra kettő kell, de mondtam, hogy a nem az nem.

Ekkor már annyira kétségbeesett voltam, felhívtam azt a fodrászt aki eddig festette a hajam. Hogy őszinte legyek soha nem voltam vele 100%-osan megelégedve. Vágni abszolút nem tud modern hajat szerintem, anno, kb 3-4 éve mikor utoljára ott vágattam olyan frizurát csinált, hogy konkrétan hetekig bőgtem. Viccen kívül. A frufrum egyik oldala kb 5 centisre felnyírva, másik oldala meg hosszabb. Egyszerűen borzalmas volt. Azóta nem vágattam nála. Rájöttem, hogy ő csak rövid frizurákat tud jól vágni, és ahogy láttam akárhányszor mentem kb csak rövidhajú vendége volt.

De ez még nem is gond, úgy gondoltam, hogy festeni még mindig jól fest, jó termékekkel, úgyhogy festetni oda jártam. Bár kb 3 havonta mentem, és volt kisebb nagyobb kihagyás. Kb csak akkor mentem mikor szívatni akartam a hajam, amit ugye nem tudok otthon megoldani. Viszonylag jó árban is dolgozott, szívás+festésért kért 7 ezret. Szerintem ez korrekt. Ez kb február elején volt, ekkor váltottam világosabb hajszínre. Ekkor semmi bajom nem volt a kiszolgálással, meg maga a munkájával. Aztán mikor másodjára mentem, hogy véglegesítsük valamelyest a világosabb színt (mert ugye 1 leszívás után azért még látszott a fekete egy kicsit) kb említésre sem méltó szolgáltatást kaptam.


Még hidegebb idők voltak. Március körül lehetett. Bejelentkeztem, odaértem az adott időpontra. Azt már megszoktam, hogy nagyon sokan vannak nála mindig, kb 3-4-en, és körforgásba csinál, de segítségére van egy tanuló csajszi, aki mos, fest, stb. Ekkor nekem a hajamat csak festette, nem szívattuk még egyszer. Vagyis hát nem Ő festette, hanem a tanuló csaj. Nem is volt vele gondom, elég precíz volt. Aztán jött a horror. Mindenkit előbbre vett nálam, minden idősebb, középkorú nőt, én meg a festék lemosása után ott ültem a székben vizes fejjjel 1,5 órát. Igen. MÁSFÉL ÓRÁT. Azt hittem felállok és hazamegyek, borzasztó mód fázott a fejem. Kb 1 óra elteltével odaszólt a fodrász, hogy kérek e száraz törölközőt a fejemre. Kedves, mi? Addig meg fagyjak szét konkrétan. Nálam ez hatalmas sérelem volt, azt mondtam nem megyek többet. És most jutottunk el a jelenig amikor jómagam sem tudom miért, de megint hozzámentem. Na jó, talán közbejátszik az, hogy akit kérdeztem ugye az 7 ezerért festett volna, és, hogy nem igazán ismerek fodrászokat még. Nem tudom, hogy dolgoznak stb.

Szóval a jelenben vagyunk. Csütörtöki nap volt. Felhívtam, kértem tőle időpontot, mondtam minél hamarabb. Szerdai napra kaptam időpontot 2-re. Én valahogy eltájoltam magam, és kb 13:45-re már ott voltam. Nem is gond, egyből leültem, vártam kb 5 percet és a tanuló csaj kezdet fésülni és festeni a hajam. Kiszúrtam, hogy azzal a festékkel festi amivel anno én is festettem magamnak. (alfaparf yellow). Ekkor az jutott eszembe, hogy ez egy viszonylag olcsóbb festék, hátha így olcsóbb lesz az ára a festésnek. 1 tubus fodrászkellékesben durván 1500 ft, és jól tudom, hogy nem kell belőle egy egész doboz a hajamra, mert mint említettem már próbáltam.
 Nagyon sokat elpepecselt vele, de gondoltam legalább alapos, nem lesz foltos. Ezután  ugye vártam, hogy leteljen a festék hatóideje. Kb 40-45 percet volt a hajamon, nem is érettem, sose volt még ilyen sokáig rajta. Aztán odaszólt a fodrász: -Mennyi ideje van már rajta? -45 perce! -Mossad le gyorsan!
Hát mit ne mondjak eléggé bizalomgerjesztő. Eleve az, hogy a fodrász, akié a szalon nem figyeli a tanuló munkáját, plusz kb rám se nézett egész idő alatt. Nos, nekem ez elég bizarr. Mikor végre elkezdte lemosni a hajam olyan erővel dörgölte, kaparta a körmeivel, hogy azt hittem lejön a fejbőröm. Hihetetlen durván. Kb 5 percig mosta, közben a fülembe ment 8 köbméter víz. Nem tett rá balzsamot, mosás után valami nem kiöblítendőt rakott rá csak, meg valami olajat ami úgy elnehezítette a hajam, hogy csuda. Ezután vártam, hogy majd a fodrász szól, hogy menjek oda, mert általában ő szokta beszárítani már a hajam, ezt már nem bízza a tanulóra. DE NEM. Aki utánam jött nő annak kezdte szárítani a haját, aki egyébként megjegyezte a tanulónak, hogy mért nem rak balzsamot a hajára, mire azt válaszolta, hogy nem száraz a haja. Hm.
Ott ültem szintén vizes hajjal, vártam, hogy szárítsanak. Valahogy éreztem, hogy az utánam lévőt előre veszi, ezért felálltam és oda álltam a fodrász mellé, hogy tudja most én következem. Erre leültet a másik székre, hogy majd a tanuló beszárítja. Néztem egy nagyot, az arcomra kiült az elégedetlenség. Elkezdte szárítani a hajam a tanuló, szárította vagy egy fél napig, és az eredmény egy nagy lószar volt. Nem tudta normálisan beszárítani, lapos volt, nem volt tartása, nem kaptam rá hajhabot, semmit.

 Ez a kép sem adja eléggé vissza azt, hogy mennyire lapos, csúf volt a hajam. 0 tartással. Sírok.

Mikor hazaértem, kidühöngtem magam, és megcsináltam magamnak a hajamat. Szerintem így kéne kinéznem fodrász után, nem pedig a fenti képen. 


Visszagondolok és sírnom kell, hogy lehettem olyan hülye, hogy nem szóltam, hogy héló, vagy vertem ki a balhét. A fodrász hozzám se ért. Egyszer rákérdezett, hogy szeretném e ha kivasalnák a hajam. Mondtam természetesen igen. Vártam is, hogy szárítás után majd egyből vasalja, hisz én sem érek rá egész nap. Bedugta a vasalót és eltűnt a csaj. Várok, várok és várok. Mire elnézek balra hátra és látom, hogy eszik a csaj. Ekkor már kb 20 percet vártam, baromi pipa lettem. Felálltam és mondtam, köszönöm ennyi volt. Mennyi lesz, nekem erre nincs időm. Ekkor a fodrász kedvesen odaböfögte, hogy jaj majd ő kivasalja maradjak még befejezi. Mondom köszönöm nem kell. Mennyi lesz? -5200 ft. Mennyi? Leesett az állam. Elkért érte ennyi pénzt úgy, hogy hozzám se nyúlt, kritikán aluli kiszolgálást kaptam. Már ott voltam, hogy ordítani fogok, és mivel amúgy sem voltam jó kedvemben, és tudtam, hogy rájuk gyújtom a helyet, ha tovább maradok, így kifizettem, és elviharzottam.


A kérdés. Hogy teheti ezt meg egy jól működő szalon? Rengeteg vendége van, mint írtam mindig 3-4-en vannak nála egyszerre, és folyamatosan jönnek, egymás után. Hogy teheti meg, hogy rábíz egy tanulóra és nem ellenőrzi annak munkáját? És ennyi pénzt elkér érte, mikor nem is ő, a profi fodrász csinálja a hajam. Ennyi erővel egy tanulóhoz is mehettem volna, biztos nem kért volna ennyit érte.

A hajam színe először tetszett, most, hogy tüzetesen megnéztem már látom amit nem szerettem volna látni. A vöröset. 3x elmondtam neki, hogy nem szeretném, ha vöröses beütése lenne a hajamnak. Erre benne van.


Utolsó szó gyanánt, és tekintve, hogy egy kisregényt sikerült írnom, a dolog tanulsága, hogy soha többet nem megyek vissza erre a helyre. Anyát felhívtam, és mondtam neki, hogy ha még egyszer oda akarnék menni lőjön fejbe.




Érdekelne Ti mit gondoltok? Volt már ilyenben részetek? Szerintetek szólnom kellett volna akkor, hogy nem vagyok megelégedve?

9 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom ami történt. Sajnos ez nem újkeletű dolog, mármint, hogy a fodrásznak sírás a vége, pont erről beszélgettem az ismerőseimmel a minap. Én is sokszor jártam már pórul. Volt,hogy túlritkították a hajam, mikor meglátta a fodrász,h mindjárt elbőgöm magam, mert alig maradt 3 szál hajam, mondta,h ez így lesz jó stb.... a végén bevallotta,hogy nem így akarta, hát köszönöm. Aztán a másik, mikor annyit kértem, hogy legyen egészséges, rövidebb, a száraz végeket vegyük le, de tudjam összegumizni és frizurát készíteni és állig érő hajjal jöttem el, akkor napokig bőgtem.. nem tudtam vele megbarátkozni és sokáig tartott visszanöveszteni.. borzalom amit sok fodrász leművel,én ollót nem adnék a kezébe. Még pici koromban meg egy ilyen fejbőrgyilkos nőnél én is voltam, hát utána itthon is sajgott a fejbőröm miatta, oda se mentünk többet....Ezért festem magamnak a hajam, sőt sokszor magamnak is vágtam már és akkor nem csalódtam... szomorú :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ideje már én is magamnak vágom. Szerencsére nem szeretem a tépett meg ilyen olyan frizurákat, csak a végéből szoktam vágni pár centit. A festéssel meg úgy voltam, hogy 2 havonta megyek, rászánok plusz pénzt, hogy valaki szépen megcsinálja, és cserébe nem kell semmit csinálom, mert mossák, szárítják...spa élmény. De rá kellett jönnöm, hogy ez rohadtul nem igaz. Ezentúl megkérem valamelyik barátnőmet, sógornőmet, hogy fesse be, tekintve, hogy tudom milyen színnel festette most a hajam. :(

      Törlés
  3. Annyira elszomorító az a tény, hogy egyszerűen komoly kihívás normális fodrászt találni. Sajnos a mai napig nem sikerült ráakadnom arra az emberre, akinek a szakértelmében 100%-osan meg tudnék bízni. Pont tegnap mentem be a szegedi Árkádba a BioHair-be, mert SOS-ben szükségem volt egy egészségügyi vágásra...hát odáig nem is volt semmi probléma, amíg tényleg max. a kért 5 cm-t vágta le, kis formát adott a frizurámnak, de amikor a szárítást követően elővette a ritkító ollót (gondolom így hívják), és belevagdosott random módon a hajamba, azt hittem felrobbanok (de olyan gyorsan belenyisszantott, hogy szólni sem tudtam, hogy köszi én ezt nem kérem). Így most megint olyan elvékonyodó a copfom, mint előtte volt (annyi, hogy nem töredezett a vége)...éééés ezért elkért 4.190 Ft-ot. Szóval elhatároztam, hogy alaposan utánajárok, hogy melyik szegedi fodrászhoz érdemes elmenni, mert ez így nem állapot! Inkább fizetek egy picit többet (úgyis kb 3-4 havonta elég felkeresnem a fodrászt), de akkor nem gyomorgörccsel ülök a székébe, hanem rá merem bízni a hajamat. Azt megkérdezhetem, hogy Te melyik fodrásznál jártál? (Csakhogy őt kihúzhassam a listáról...ha itt nem szívesen írnád ki, akkor légyszi írj rám privátban a dressylipstick@gmail.com címen! Köszi :) )

    VálaszTörlés
  4. Szia:) nem tudom, hogy kezdjem el, mert amit eddig írtam nem lett értelmes:) szóval a fodrászunkhoz már a születésem előtt járt először anya utána a nagyim is és tesómmal is mindig hozzá jártunk, mindig elégedettek voltunk vele, sosem volt semmi probléma, olyan a család barátja típus:) szóval ő tavaly már több mint egy éve elment szülni és azóta is ugye babázik, tavasszal láttam úgy,hogy eljött az ideje, hogy a töredezett végeket levágassam, derékig érő erős sötét hajam van, anya egy másik fodrászhoz kezdett járni és mindig azt mondta hogy jól csinálja amit csinál, neki rövid festett haja van, amit kezelni is könnyű meg mostanában én festem, elmentem ehhez a nőhöz kb 2perccel hamarabb értem oda hozzá erre azt mondta, hogy várjak mert még van ideje (senki se volt ott) elkezdett kajálni én meg ott ültem még egy fél órát utána nagy nehezen de elkezdte, nem kértem mosást se csak, hogy vágjon le 3 cm-t az aljából, elkezdte vágni, de azt hittem infarktust kapok mikor megláttam, hogy 10cm-t vágott le belőle, akkor mondtam hogy figyelj már nem ezt kérdtem, elöl levágta de hátul szerencsére nem, míg ott voltam úgy beszélt hozzám mintha 5éves lennék (akkor voltam 17) mikor valamit elkezdett mondani azzal kezdte hogy ''husi" a vérnyomásom a egekben volt, míg ott voltam kb másfél órát lecseszett mert vasalom a hajam meg néha göndörítem és nem használok tényleg semmit csak sampont de ez elég szerencsére, meg rám akart tukmálni egy 5000es kis tubus valami hajvédőt, én is dühöngtem, 3000t fizettem, de teljesen elcseszte az egészet, a hajam lapos volt. fénye sem volt ráadásul 2 hónapig semmit se tudtam kezdeni a két rövid tinccsel, eddig se jártam sűrűn fodrászhoz de ezután inkább megvárom hogy a miénk visszajöjjön, még most is kiakadok, ez semmi a te történetedhez képest, csak gondoltam leírom:))
    nem tudom mennyire lett értelmes, most így sikerült:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Annyira bosszantó ugye mikor semminek nem nézik az embert. De Miért? Azért, mert az átlag vendégkör 40 éves? És ők lehet akaratosabbak meg megmondják mit akarnak, plusz az ősz hajszálak miatt 4 hetente járnak, míg én kb 2-3 havonta? De ugyanolyan pénz ez neki, és ugyanúgy kéne bánnia velünk is. Attól, hogy fiatalabbak vagyunk.20 évesen igenis elvárom, hogy normális, igényes munkát végezzen valaki. Nem a kiscsoportos oviba járok, hogy ne számítson. 17 évesen is ugyan ez van. Jogunk van a szolgáltatás maximalizálására. Főleg egy vagyonért. Olyan mérges tudok lenni ilyenkor, hisz látom nem csak velem történnek ilyenek.
      Igazából ez a fodrász akiről írtam ez is ilyen régi fodrász, anya is hozzá járt sokáig, és neki nem volt vele gondja. Rövid haja van anyumnak, és neki szépen is vágta, szárította, festette. Igaz már 5-6 éve nem járt hozzá, azóta lehet romlott a minősége a "kezének" és csak a pénzre hajt. A lényeg, hogy ezek után csak akkor megyek fodrászhoz, ha 10000%-osan biztos vagyok abban, hogy azt kapom amit vártam. Most kaptam egy fülest kihez érdemes, de egyszerűen nem merem bevállalni, pedig ismerősök ajánlották, anyósom is. Nem tudom, lehet még utoljára teszek vele a egy próbát, de ami biztos, hogy most biztos kinyitom a számat, ha valami nem tetszik :))) ;)

      Törlés
    2. én is csak akkor megyek ha nagyon muszáj:))

      Törlés
  5. Hát az az igazság, hogy megteheti ez a fodrász, hogy ilyen legyen, mert te is visszamentél hozzá....szólnod kellett volna, közben is, ők pénzért nyújtanak szolgáltatást. Szerintem azért van sok szolgáltató elkényelmesedve, nem szeretünk szólni, ha valami nem tetszik, pedig lehet diszkréten közölni (és kell is, tuti, hogy nem fizettem volna ki a teljes összeget).
    Egyébként nekem is volt több fodrászos konfliktusom, de hozzájuk sose mentem vissza. Már lassan két éve leltem rá életem fodrászára, aki ismeri az aktuális trendeket, maximalista és mellé több, mint professzionális termékekkel dolgozik - amit én cseppet se bánok. Természetesen nem olcsó, viszont hála a termékeinek,balayage melír vagy a radírozás meg se kottyan a hajamnak, még sosem volt ilyen egészséges, évente ha kétszer kell belőle vágni. Nekem minden pénzt megér az önbizalom, amit a frizurám ad. Ezért érdemes egy jó szakembert keresni és beleinvesztálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a mai napig bánom, és álmodok is vele folyamatosan, hogy elmegyek hozzá és elrontja a hajamat. :( Most úgy néz ki kipróbálok utoljára egy több ismerős által is ajánlott fodrászt. Az lesz az utolsó próbálkozás, hátha lesz olyan szerencsém vele, mint Neked :)

      Törlés