2011. szeptember 1., csütörtök

Örömhírek+ egy kis segítség!

Sziasztok!
Viszonylag régen volt szó az életmód váltásomról, de most kitöltöm ezt a teret a beszámolómmal.
Az oldalsávba kikerült egy idei júniusban készült képem, amikor ugyanis 10 kg-al többet nyomtam.
Most el is árultam, igen, a nyár alatt nagy sikerrel, leadtam 10 kg-ot, és ennek nagyon örülök, remélem osztoztok velem az örömben..:) Nem volt könnyű, de nehéz sem, az elején nagyon élveztem és utána egyre jobban alább hagyott, de mindig volt ami motiváljon. Így a 10 kg elérése fele rengeteg dicsérő szót kaptam, és nagyon örültem neki. Sokan észrevették hogy sokkal magabiztosabb vagyok, és felszabadultabb. Rám jöttek a régi kinőtt ruháim, nadrágjaim, amiket most már előszeretettel használok. Fel merek venni, feszülősebb felsőket, merek színeket kombinálni, szoknyát felvenni...:D egyszerűen BOLDOG VAGYOK!

Persze, nem hagytam abba ezt az egészet mert még egy 5kg-tól megszeretnék szabadulni, vagy ha nagyon jól megy akár további 10-től is...:)

Szerettem volna előtte utána képeket felrakni, hogy lássátok a változást, de nincs fényképezőm,tönkrement..:( brühühü..:) de majd pótlom..

Akkor most rá is térnék a témára, remélem már kíváncsiak vagytok hogy hogyan sikerült leadnom a +-aimat..:)

1: Mozgás,mozgás, mozgás

Elengedhetetlen egy fogyókúra mellett, fontos, hogy kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetbe mint amennyit elégedsz. Én futással és biciklizéssel harcoltam le magamról a kilókat, és mint látjátok, eredménnyel. 20 percet futottam átlagosan ami olyan 2 km távot jelentett, utána váltottam és 1 óra biciklizést vállaltam be, gyors és közepes tempóval..szó ami szó, nélkülözhetetlen a mozgás!

2: Helyes étrend kialakítása

Az elején megszállottan számoltam a kalóriákat, nem ettem kenyeret, semmi hízlalót, salátán és vizen éltem, de ez nem volt egy leányálom, meglett a hatása, de nem éreztem jól magam tőle. VÁLTOZTATTAM ezen. Próbáltam enni, de keveset mindenből, na jó azért nem mindenből mert kenyeret nem eszek ma sem, csak 2x sülten. Úgy is csak egy hajszálvékony szeletet. Próbáltam rengeteg vizet, és gyümölcsöt bejuttatni a szervezetembe.

3: 6 után, NE

Ez az egyetlen amit nem vagyok hajlandó megszegni. Este 6 óra után, nem eszek semmit, csak vizet fogyasztok. Persze, van hogy nem bírom ilyenkor gyümölcsöket nyomok magamba.Alma, barack, szőlő. Ezeket engedélyeztem magamnak, mert azért nem vonhatok meg minden fontos vitamint magamtól!

4: Naponta 5x keveset

Na hát pont én vagyok a példa rá, hogy ez nem megy..:D próbáltam mindig keveset enni, naponta többször, de nem ment naponta átlagosan 3x ettem. 11-kor, 3 és 4 között és fél 6-kor..:)
Nekem ez vált be, ettől éreztem azt hogy fogyok..
Persze itt sem ettem sokat, és nem pótoltam egyiket sem a másik 2 kihagyott étkezéssel.
Aki megtudja azt csinálni, hogy napi 5x eszik hogy mozgásban tartsa anyagcseréjét annak hajrá! :)

5: Tilos, de sajnos van ilyen is

Speciel elég sokszor volt olyan hogy kihagytam 1 étkezést. Pl mikor vásárolni megyek pl 3kor és eltart fél 7-ig akkor már nem ehetek mire hazaérek, mert a szabály az szabály. Ilyenkor gyümit eszek, vagy csak vizet iszok és abszolút bevált. Imádok enni, de megvagyok nélküle:)

6: Motiváció/inspiráció

Szükséges! Egyszerűen, szerintem nem lehet motiváció nélkül hozzákezdeni, mert nehéz napokon képesek vagyunk, és feladjuk..nem szabad. Tűzzünk ki egy célt magunk elé, fejben rakjuk helyre, és változtassunk.
Ez lehet egy pasi miatt, vagy csak szimplán önmagunkért, az egészségünkért, lehet akár megfelelési kényszer, de LEGYEN.

7: Citromos víz

Forró, nyári napokon, főleg egy futás után csodaszerként is funkcionál. Nem csak hogy jóllakottságot szimulál, de még a gyomrot is kis mértékben szűkíti/befolyásolja. Személy szerinte, friss, egész citromot facsartam nagyjából 1-1,5 liter vízbe, egy másik citromot meg elrágcsáltam...:)

8: Víz,víz,víz

Egyszerűen én nem vagyok, hal vagy valami ilyesmi hogy naponta több litert magamhoz vegyek, de muszáj, tényleg fontos, hogy testünk idomulni tudjon a bőrünkhöz, és hogy a fogyással le legyünk plöttyettek..:)
Naponta nem ittam meg 3-4 litert, mert képtelen voltam. De a 2 litert simán legyűrtem..:)

Belegondolva, visszaemlékezve, átnézve, rajtam ezeken kívül más nem segített. Ezeket betartottam/betartom és ez eredményezte a fogyásomat. Nem szedtem semmilyen táplálék kiegészítőt, ezt magam értem el, EGYMAGAM, a barátaim, családom támogatásával!

Remélem azokat is tudom motiválni ezzel a pár sorral akik nem hajlandóak belevágni, mert félnek a kudarctól!


Puszi: Nikó!

4 megjegyzés:

  1. hogy csináltad?? nekem nulla akaraterőm van, meg lusti is vagyok, de egy 10est nekem is le kéne dobnom...

    VálaszTörlés
  2. igazából mindenki ezt kérdezi, de csak azt tudom mondani amit írtam is, és tényleg, kell hozzá akaraterő, mert ha nincs, az első éhségnél felzabálsz mindent ami eléd kerül. önuralom..stb.
    egyébként meg nem eszek olyan sokat, igaz eszek pl kenyeret mostanság, de sült krumplit nem tervezek enni egyenlőre mert az már tényleg nagy-nagy hiba, meg szerencse hogy nem vagyok édesszájú, nem kívánom az édeset...csokit abszolut nem...eszembe se jutott meg ilyenek. szóval ilyen szempontbol szerencsés vagyok:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok! Ez nem kis teljesítmény, tökre ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés