2011. szeptember 19., hétfő

Öltözz a padlásról!

Idén rengeteg régi stílusú, old school ruhadarab visszatér a divatba, így a 90-es évekbeli trendek is amit már elpakoltunk a padlásra évekkel ezelőtt mikor bejöttek a cicanadrágok, a csilli-villi blézerek a tűsarkúak és még sorolhatnám....:) Idén mindent amit ebben az időben valaki is "felaggatott" magára divatba jön!
Lássuk is mik azok amikkel hódíthatunk..:)
Személy szerint édesanyám elzsákolt ruháiból válogattam és nagy meglepetésemre tök sok minden még tetszett is. Persze ezeket meg is lehet venni igen borsos áron, igaz, de ha valaki trendkövető az úgysem hagyja ki!






Kockás flaneling és társai
A kockás favágóing már tavaly és tavalyelőtt is jelen volt az őszi-téli szezonban. Most azonban bővebb szabású, mint eddig. A klasszikus fekete-piros, nagykockás darabokat ősszel viselheted az egyre divatosabb, boka fölé érő csőnadrággal.
Még mindig ér leggingst viselni hozzá. Hűvösebb napokon oversize kardigánnal és csizmával kombináld majd. A kockás azonban nemcsak az ingeket hódította meg, a térd fölött végződő szoknyák és ruhák is a kilencvenes éveket idézik.

Színes, fűzős
A kilencvenes évek eleje a dr. Martens bakancsok fénykora volt a klasszikus feketétől kezdve a vörösen vagy kékesen fénylő darabokon át a legvadabb színekig. Néhány szezonnal ezelőtt Agyness Deyn szupermodell hozta vissza a Martenst, amelynek utánzataival idén ősszel tele vannak az üzletek. A bakancsok mellett a fűzős félcipők és lapos talpú bokacipők is reneszánszukat élik. A lakktól kezdve a párducmintáig minden belefér a repertoárba.


Combvillantó ruhácska

A kilencvenes évek elején a rövid, baby doll szerű pántos ruhák alá fehér pólót viseltünk, a lábunkat bakancsba bújtattuk és kockás flanelinget kötöttünk a derekunkra. A mostani darabok mellől sem hiányozhat a bakancs vagy a félcipő és az abból kilógó zokni.

Jelen esetben viszont inkább a ruhák fölé, semmint alá érdemes öltözni. Egy övvel karcsúsított kardigán vagy farmering máris 21. századivá teszi a 20. század végének kis virágos ruháját.

Letterman jacket

Erre a pamutdzsekire nem ismerünk olyan magyar kifejezést, amely pontosan körülírná, miről van szó. Ez a patenttal záródó, ujjain és alján csíkos patentanyaggal szűkített, jellegzetesen kétszínű dzseki a kilencvenes évek elejének legmeghatározóbb darabja lett.



Eredetileg a gimnáziumok és a főiskolák diákjai és hallgatói viselték az Egyesült Államokban. A pamutdzsekikre az intézmény címerét vagy betűjelét varrták rá. A bátrabbak miniszoknyával, inggel és sorttal vagy virágos ruhával is viselik.



Ti követitek a 90-es évek által inspirált idei trendeket? Nektek bejövős ez a divat stílus? Esetleg ti is szétnéztek majd a padláson? ;)


Puszi: Nikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése