2011. szeptember 4., vasárnap

Egyensúlyban testünkkel!

Valamelyik nap itt járt az egyik régi ismerősünk, és kaptam tőle egy helyes táplálkozásról szóló, jó hosszú szöveget mindent belevéve, átfogva...stb.

Találtam egy számotokra is szerintem érdekes részt amit muszáj megosztanom veletek!

Órákból áll, hogy mit mikor kell tenned, vagyis mit tesz a szervezeted önmagával mit mikor vigyél be a szervezetedbe, és mikor mit visz végbe egyes szerveid, szerintem borzasztó mód érdekes..Olvass tovább!

Lásssuk!


1 és 3 óra közötta szervezet teljesítőképessége ebben az időben  a legalacsonyabb.
A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad  tovább terhelni. 

3-5 óra közötteljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész  napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a  legtöbb nemi hormon.

5-7 óra közöttekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk  szervezetünket a  salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra közötta gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni,:
tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz. 

9-11 óra közötttesthőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között11 óra a szívciklus csúcspontja,  tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd  később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd  elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes  folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje  teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes  energiabedobással.

17-19 óra között:
 vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal.     SEMMIVEL !!!      ---esetleg: kevés,tiszta víz!
Vérnyomásunk csökken,  szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. ---ESETLEG ,de inkább ne, a könnyű vacsorát !
 

19-21 óra közöttha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre.
Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink  kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a  legpihentetőbb  alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa. 

23-1 óra közöttlegintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.  A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a  szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia az életerő(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti.
A keringés akadályoztatása  betegséghez vezet.!

Nem tudom számotokra mennyire volt hasznos ez a poszt, remélem valaki talál benne valami érdekfeszítőt és nem hiába írogatok éjnek évadján..:) És hogy lássátok mennyire hű vagyok hozzátok hajnalban írok nektek posztot mert annyira szeretlek titeket..:) hahah-->jol sikerült az éjjel...:D

Puszi nektek: Nikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése