2011. szeptember 12., hétfő

7 szépségbaki! Te is elkövetted?

Mindig nagyra nyílt szemekkel megyek el 1x 2x az utcán megpillantott nőszemélyek mellett, mikor kézzel fogható szemmel látható divatbakikat követnek el sorjában. Nem feltétlen a divatot cáfolják meg, csak 1-1 apró részlet elsiklik a figyelmük elől. Bevallom, így, visszagondolva, nekem is volt 1-2 bizarr megmozdulásom öltözködés téren, talán még ma is van, de ezt szerintem mindenki maximálisan próbálja háttérbe szorítani. Átgondoltam a helyzetet egy érdekes gazdalap órán..:) nagyon örült neki a tanár hogy jegyzeteltem a blogos füzetembe, de nem igen mutatott érdeklődést a dolog felé, pedig neki is lett volna 1-2 intő szavam..:) Ezért gondoltam megosztok pár, ilyen és hasonló divat és szépségbakit, amit nagyon sokan elkövetnek/elkövetünk. Okuljunk kedves olvasóim! :)

Villantós módszer:)

A világos, áttetsző blúzok eleganciáját szinte megszentségteleníti az átütő, fekete melltartó. Sokkal kifinomultabb hatást kelt az összkép, amennyiben a légies felsőd alatt fehér vagy krémszínű topot viselsz. A munkahelyen kívül testszínű melltartót is vehetsz alá, ha nem okoz gondot egy kis kacérkodás. Így azonban nem fog közönségesbe átlibbenni a villantás. Színes, mintás muszlinblúz esetén az alaptónusával egyező vagy leheletnyivel sötétebb top ajánlott.

 

Lábrövidítő tévedések

A legtöbb nő azzal vét nagy hibát, hogy az öltözködésével kihangsúlyozza az aránytalanságait vagy éppen elrontja a tökéletes alakját. Sokan nem látják át a divatcsapdákat, így csupán tetszés alapján döntenek egy-egy fazon mellett. A visszaeső lábrövidítők nincsenek tudatában annak, hogy mit követnek el az alakjuk ellen, jobb esetben is csak sejtik, hogy valami nem stimmel. Ha a combod hosszú, de a lábszárad feltűnően kurta, semmiképp se erősíts rá egy olyan trapéznadrággal, melynek a cipő orra felett libeg a szára. Az alacsonyak számára a répafazonban szűkülő, mély ülepű gatyók szintén végzetes tévedésnek számítanak, különösképpen bokacsizmával megspékelve.
 
 


Farmer mellény farmerral

Kinek a pap kinek a pappné, ezt szokták mondani, de ezzel azért szembe szállnánk. Ne keverjük a szezont a fazonnal, ha farmer mellény farmer nadrággal párosítunk az már túl farmeros kinézetet kölcsönöz. Ugyanez van a farmer szoknya mellény komboval is. Egy fekete, elegánsabb alsóhoz passzolhat, fazontól és stílustól függ. Ha mégis farmerosan szeretnénk öltözni akkor a színeit különböztessük meg, ha a mellény sötét farmer színű a farmer nadrág legyen inkább világos vagy akár koptatott style..:D

Húsbavágó rémtettek

Vannak, akik még maguknak sem merik bevallani a valós méretüket, ezért a múlt számain lovagolva kisebb ruhákat vásárolnak maguknak annak reményében, hogy a feszesebb darabok majd összefogják az alakjukat. Ám pont az ellenkezőjét érik el ezzel a manőverrel, hiszen a húsbavágó, úszógumikat felszorító textil ezerszer hangsúlyosabbá teszi mindazt, amit épp letagadni kívánnak. A megfelelő mérettel és fazonnal egyáltalán nem lenne ilyen vészes a látvány, hiszen nem az számít, hogy valakinek 44-es vagy 36-os a mérete, hanem az arányok helyrebillentésével elért optikai hatás.

 

Bő rétegek halmozása

Az sem jó, ha bő cuccok halmozásával próbálod elfedni az alakodat, amivel elégedetlen vagy. Bár a hosszított fazonú tunika és az A-vonalú nadrág külön-külön áldásos lehet a gömbölyded idomokra, együttesen alkalmazva ormótlan hatást keltenek, és sokkal méretesebbnek tüntetnek fel. Csinosabb összképet nyerhetsz, ha a bő szárú nadrágot olyan blúzzal viseled, amit be tudsz tűrni. Ám annyi lazaságot engednie kell, hogy a derekadnál meg tudd buggyosítani, amivel elfedheted a pocakodat. A földig érő gatyókat magas sarkú cipővel párosítsd, ami nemcsak az alakodnak tesz jót, hanem így megakadályozhatod a nadrágalj elfeslését is.

 

Kivillanó melltartópánt

Nincs annál kínosabb látvány, amikor egy ruha alól felszínre tör a melltartó hátsó csatja vagy vállpántja. Még ha nem is agyonmosott, viseltes alsóneműről van szó, akkor sem testesíti meg a nőies finomság fogalmát. Amennyiben ragaszkodsz a vállat szabadon hagyó, mélyen kivágott holmikhoz, először a fehérneműs fiókodat frissítsd fel a külön erre a célra kifejlesztett multiway melltartókkal, melyeknek keresztbe-kasba alakítható a pántjuk, illetve le is csatolhatók. A szilikonpántokat felejtsd el, mert semmilyen jó célt nem szolgálnak.