2011. szeptember 12., hétfő

7 szépségbaki! Te is elkövetted?

Mindig nagyra nyílt szemekkel megyek el 1x 2x az utcán megpillantott nőszemélyek mellett, mikor kézzel fogható szemmel látható divatbakikat követnek el sorjában. Nem feltétlen a divatot cáfolják meg, csak 1-1 apró részlet elsiklik a figyelmük elől. Bevallom, így, visszagondolva, nekem is volt 1-2 bizarr megmozdulásom öltözködés téren, talán még ma is van, de ezt szerintem mindenki maximálisan próbálja háttérbe szorítani. Átgondoltam a helyzetet egy érdekes gazdalap órán..:) nagyon örült neki a tanár hogy jegyzeteltem a blogos füzetembe, de nem igen mutatott érdeklődést a dolog felé, pedig neki is lett volna 1-2 intő szavam..:) Ezért gondoltam megosztok pár, ilyen és hasonló divat és szépségbakit, amit nagyon sokan elkövetnek/elkövetünk. Okuljunk kedves olvasóim! :)

Villantós módszer:)

A világos, áttetsző blúzok eleganciáját szinte megszentségteleníti az átütő, fekete melltartó. Sokkal kifinomultabb hatást kelt az összkép, amennyiben a légies felsőd alatt fehér vagy krémszínű topot viselsz. A munkahelyen kívül testszínű melltartót is vehetsz alá, ha nem okoz gondot egy kis kacérkodás. Így azonban nem fog közönségesbe átlibbenni a villantás. Színes, mintás muszlinblúz esetén az alaptónusával egyező vagy leheletnyivel sötétebb top ajánlott.

 

Lábrövidítő tévedések

A legtöbb nő azzal vét nagy hibát, hogy az öltözködésével kihangsúlyozza az aránytalanságait vagy éppen elrontja a tökéletes alakját. Sokan nem látják át a divatcsapdákat, így csupán tetszés alapján döntenek egy-egy fazon mellett. A visszaeső lábrövidítők nincsenek tudatában annak, hogy mit követnek el az alakjuk ellen, jobb esetben is csak sejtik, hogy valami nem stimmel. Ha a combod hosszú, de a lábszárad feltűnően kurta, semmiképp se erősíts rá egy olyan trapéznadrággal, melynek a cipő orra felett libeg a szára. Az alacsonyak számára a répafazonban szűkülő, mély ülepű gatyók szintén végzetes tévedésnek számítanak, különösképpen bokacsizmával megspékelve.
 
 


Farmer mellény farmerral

Kinek a pap kinek a pappné, ezt szokták mondani, de ezzel azért szembe szállnánk. Ne keverjük a szezont a fazonnal, ha farmer mellény farmer nadrággal párosítunk az már túl farmeros kinézetet kölcsönöz. Ugyanez van a farmer szoknya mellény komboval is. Egy fekete, elegánsabb alsóhoz passzolhat, fazontól és stílustól függ. Ha mégis farmerosan szeretnénk öltözni akkor a színeit különböztessük meg, ha a mellény sötét farmer színű a farmer nadrág legyen inkább világos vagy akár koptatott style..:D

Húsbavágó rémtettek

Vannak, akik még maguknak sem merik bevallani a valós méretüket, ezért a múlt számain lovagolva kisebb ruhákat vásárolnak maguknak annak reményében, hogy a feszesebb darabok majd összefogják az alakjukat. Ám pont az ellenkezőjét érik el ezzel a manőverrel, hiszen a húsbavágó, úszógumikat felszorító textil ezerszer hangsúlyosabbá teszi mindazt, amit épp letagadni kívánnak. A megfelelő mérettel és fazonnal egyáltalán nem lenne ilyen vészes a látvány, hiszen nem az számít, hogy valakinek 44-es vagy 36-os a mérete, hanem az arányok helyrebillentésével elért optikai hatás.

 

Bő rétegek halmozása

Az sem jó, ha bő cuccok halmozásával próbálod elfedni az alakodat, amivel elégedetlen vagy. Bár a hosszított fazonú tunika és az A-vonalú nadrág külön-külön áldásos lehet a gömbölyded idomokra, együttesen alkalmazva ormótlan hatást keltenek, és sokkal méretesebbnek tüntetnek fel. Csinosabb összképet nyerhetsz, ha a bő szárú nadrágot olyan blúzzal viseled, amit be tudsz tűrni. Ám annyi lazaságot engednie kell, hogy a derekadnál meg tudd buggyosítani, amivel elfedheted a pocakodat. A földig érő gatyókat magas sarkú cipővel párosítsd, ami nemcsak az alakodnak tesz jót, hanem így megakadályozhatod a nadrágalj elfeslését is.

 

Kivillanó melltartópánt

Nincs annál kínosabb látvány, amikor egy ruha alól felszínre tör a melltartó hátsó csatja vagy vállpántja. Még ha nem is agyonmosott, viseltes alsóneműről van szó, akkor sem testesíti meg a nőies finomság fogalmát. Amennyiben ragaszkodsz a vállat szabadon hagyó, mélyen kivágott holmikhoz, először a fehérneműs fiókodat frissítsd fel a külön erre a célra kifejlesztett multiway melltartókkal, melyeknek keresztbe-kasba alakítható a pántjuk, illetve le is csatolhatók. A szilikonpántokat felejtsd el, mert semmilyen jó célt nem szolgálnak.

 

Lábvastagító bűnök

Alapvetően nem jelent gondot, ha valakinek nincsenek gazellalábai, ezen még nem rökönyödik meg senki. Ám amennyiben egy jó lehetőségekkel megáldott, esztétikus nő úgy öltözködik, mintha önmaga ellensége lenne, az már odavonzza a tekintetet, csak nem biztos, hogy jó értelemben. A vastag anyagú, mintás tubusszoknyák felerősítik a csípőkerületet, ezáltal összenyomják a lábakat, és törvényszerűen a vádli is vastagabbnak fog tűnni. Ezt a hibalavinát elkerülheted, ha az alkatodnak előnyös, A-vonalú szoknyára esik a választásod, mely megnyújtja a zömök lábakat.

 
 Ugye mennyi minden van amit nem is gondoltunk volna? 
Szerintetek mi az abszolút igénytelen még ami szépségbakinak számít?


Puszi: Nikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése