2012. május 26., szombat

Szőkítés utáni rituálém :)

Mivel már elég rendesen ráálltam a szőke nő projektre így nem árt megfelelően ápolni is a hajamat, ha egyáltalán szeretném, hogy maradjon még hajam az agresszív szőkítések után. Mielőtt belevágtam volna rengeteget olvastam utána különféle praktikák és egyéb csodaszerek után, hogy azért ne kelljen az amúgy hátközépig érő hajamat majd kisfiúsra vágatni. Rengeteg cuccot beszereztem, kezdve a placentás pakolásig, hővédő, hajvégápoló, olajok...stb.

Tavaly a hajam szemmel láthatóan egészségesebb, fényesebb, dúsabb volt mint most, szőkítés után :// de lesz még ilyen, én tudom :)


Most meg ilyen. Látszatra száraznak tűnik, igaz a sok cucctól amivel kenem a tapintása nem mindig olyan, hál' istennek.




Az eddig megszokott, itthon készített kis pakolásaimról sem mondtam le, hisz csodákra képesek.
Ilyen hozzávalók például a sör, élesztő, méz, tojás, citrom, tej...és még sorolhatnám.
Imádom őket vegyíteni, kísérletezgetni és még jobban imádom az utánuk létrejövő puhaságot, ápoltságot és a hajam szerkezetének regenerálását :)

Pár kombinációt mutatok be Nektek melyeket én rendszeresen és mostmár egyre sűrűbben alkalmazok a hajamra.

1. Mézes-tojásos hajpakolás

2 tojás sárgája
1 ek. méz

A mézet mikróba rakom, hogy kicsit megolvadjon, beleütöm a 2 tojás sárgáját, a fehérje nem kell bele.
Összekutyulom és felteszem először a hajvégekre és szépen felfele haladva a tövekre is. Van, hogy a tövek nem kapnak ebből a kutyvaszból, mert ez speciálisan a száraz, töredezett végekre van kitalálva. :)



2: Mézes-tejes hajpakolás

1-1,5 dl tej
1-2 ek. méz

Rengeteg bolti kozmetikum tartalmaz mézet és tejet is és hát akkor miért ne csinálhatnánk egyet mi is otthon?
A langyos tejbe belerakom a mézet, megvárom míg elolvad és ezután átöblítem vele a hajam (én mindig hajmosás előtt végzem ezeket, utáni kimosom samponnal) rajtahagyom olyan 15-20 percig és lemosom.
Mind 2 hozzávaló táplálja és regenerálja a hajat.



3: Mézes-tejes-élesztős /tojásos hajpakolás

1 dl tej
2 ek, méz
negyed / fél élesztő

Ez a speckó kedvencem, ezt én találtam ki, ha lehet ilyet mondani, nem olvastam eddig sehol, de tök jól hangzott, hogy méz meg élesztő meg tej...WOW. A tej mindig langyos ilyen pakolásoknál, szóval azt többször nem írom le, ebbe megy a méz és végül az élesztő /tojás. Élesztős verziónál, mikor elkezd feljönni az élesztő akkor rakhatjuk a hajra és ne hagyjuk tovább rajta 5-8 percnél tovább, tojásosnál pedig maradhat 10-15 percig. Az élesztőben található B vitamin nagyon jót tesz a hajnak, a méz pedig köztudottan egy univerzális csodaszer, a tojástól erősebb lesz, nagyon jó a vékony szálú hajnak és még fényt is ad neki.

4: Sörös-tojásos hajpakolás

2 dl sör
1 tojás

Nem iszom meg a sört, így a "részem" a meccsekről inkább a hajamon landol :D
Egyszer leöntöttek sörrel egy buliban, azóta imádom a hajamra használni. Na jó, nem onnantól kezdve, de elég gyakran alkalmazom. A sörhöz hozzáütöm a tojást, felverem és belemasszírozom kb 5 percig a hajba. Erősíti a hajat, táplálja és fényt ad a hajnak. Nekem nagyon vékony szálú a hajam, de után olyan szépek és erősek lesznek, hogy szinte minden héten használnám.

5: Epres-majonézes hajpakolás

-10 szem eper
-1 nagy kanál majonéz / méz

Most korszakát éli az eper, nálunk szinte mindig van itthon 2-3 kilo, így előszeretettel fogyasztja a hajam is, hiszen vitaminokra van szüksége. Egy kis tálban összenyomok villával úgy 6-7 szemet, vagy van, hogy 10-et is, attól függ mekkorák és egy nagy kanál majonézzel / mézzel összekeverem. Mikor egységes a massza felkenjük a hajakra, kezdve a végektől. Ezután törcsi a fejre és egy Szex és New York epizód ON. :)



6: Ricinusolaj

Ki nem hagyhatom ezt a mindenki által dicsért cuccot. Nekem annyira nem a szívem csücske, utálom kimosni, leöblíteni, azt az olajos érzetet, szóval eddig nem alkalmaztam túl sűrűn, de most rajta vagyok :D
Sokszor keverem a meleg olajat meglévő bolti pakolásokhoz, csodát tesz a hajjal, de ugyanúgy 1-2 tojás sárgájával, langyosan kikeverve is jó.




Természetesen ugyanúgy számíthatok a jól bevált bolti termékekre is, ilyen pl a Gliss Kur 1 perces pakolások, melyeket van hogy 30 percre is a hajamon hagyok, a balzsamok és különféle olajok. A hajvégápolás most már napi rutinommá vált, nem felejtem el, szinte van, hogy reggel-este kenem.

Amit még elhatároztam, hogy sokkal ritkábban fogom hajszárítózni a hajamat és kevesebbszer vasalom, bár ezt nem ígérem, mert anélkül úgy nézek ki mint Hagrid, nem vicc.
Próbálom kevesebbszer felkötni a hajamat, vagy ha mégis rákényszerülök, akkor nem olyan szorosra, hogy a ráncaim is kisimulnak tőle :D

Nem csak kívülről kell ápolni a hajat, hanem belülről is. Ez is egy alapépítő egység. Napi 2-3 liter víz elengedhetetlen, A,-B,-C,-D,- vitaminokra is szükségünk van.


Nagyjából ennyi amire mostantól még jobban ráfekszem hajápolás ügyileg, no meg persze az is, hogy nem fogom 2 hetente festetni a hajam, 4-5 hét szünet (hajnövekedéstől, lenövéstől függően) reálisnak tűnik.

Ti hogyan ápoljátok a hajatokat? Van kedvenc, bevált praktikátok? Esetleg bolti pakolás..stb.?


3 megjegyzés:

  1. Nekem is ilyen száraz,és szállós volt miután kiszőkíttettem tavaly nyáron, sok-sok év barnára festés után.Most márciusban festett rá a fodrászom egy sötétszőke színt,aztán úgy döntöttem elég volt és lenövesztem, hál istennek nem üt el nagyon.Szóval épp az eredeti hajszínem szeretném vissza:)

    Én Garnier gyümölcsös hajápolót használok hébe-hóba ha eszembe jut,azt a fújókásat.Meg Kallos Tejproteines pakolást :)

    VálaszTörlés
  2. Én is attól félek, hogy egyszer majd az eredeti hajszínemhez akarok visszatérni és az milyen nehéz lesz, bár erre nemlátok sok esélyt, mert nekem nagyon semmilyen, színtelen hajam van :))) És örülök, hogy tetszett és hasznos volt számodra ez a bejegyzés :)

    VálaszTörlés
  3. ma én is felrakok valami házi pakolást :$

    VálaszTörlés