2012. május 29., kedd

Veet EasyWax készülék

Nagyon izgatott voltam mikor írt a Veet és megtudtam, hogy tesztelhetem az új EasyWax készüléküket. A sors furcsa vagy nem furcsa fintora, hogy ezt a terméket amúgy is megszerettem volna venni, mert ígéretesnek mutatkozott. Nagyon kapóra jött ez :) Mikor kézhez kaptam a csomagot meglepődtem, egész picinek tűnt a csomag és a szerkentyű, hozzáhasonlítva a kozmetikákban lévő gépekhez. 



Igaz nem sokkal, de a készülék mérete és a patronok méretében is véltem felfedezni méretbeli különbségeket. Elsőnek az ugrott be, hogy a karra és a lábra való gyantapatron mindössze 50ml (!) és hogy biztos nem lesz elég ez 2 egész lábra, a karokról pluszba ne is beszéljünk (amúgy meg nem is szőrtelenítem a karom). Kaptam még hozzá még egy 50ml-es patront speciálisan a bikini és a hónalj gyantázására. Ez külön örömmel töltött el, így hátha mégis elég lesz.





Amin nagyon nagyon megdöbbentem az pedig az ára volt. Magáért a készülékért nem sajnáltam volna még 5000 Ft-ot sem, mert hát erre csak egyszer kell befektetni, utána csak patronokat kell venni ami hát én úgy gondoltam nem kerülhet valami sokba. A készülék akciósan is kb 3500-4000 Ft, viszont a külön hozzá megvásárolható gyantapatronok, párban a 2 50ml-es, karra-lábra és külön hónaljra-bikinivonalra 2000-2200 Ft amit egy kicsit sokallok :$ Ahhoz viszonyítottam a dolgokat, hogy barátnőmnek van egy professzionális gyantázógépe ami kb 6-7000 Ft és a belevaló gyanta ami most nem tudom hány ml-es, de 5-600 Ft és az tényleg egééééééész testre elég. Nem tudom, hogy ennek az összeg tudatában újra fogom-e vásárolni, mert mikor kozmetikába jártam gyantáztatni, az egész testet, teljes 2 láb+hónalj+bajusz került olyan 2000Ft-ba és hát ott nem nekem kell bíbelődni a dolgokkal, és jobban megéri mintha magunk szerencsétlenkednénk otthon vele, ezt még nem tudom eldönteni :(


A csomagolása nagyon tetszik, hogy rózsaszín, Veet-es :D A használati útmutató nagyon jól leírja a gyantázási menetet, mind a lábak, mind a hónalj és a bikinivonal részéről. Majdnem egy A4-es oldalra vannak írva a dolgok, tippekkel, figyelmeztetésekkel...stb. Szerintem ez nagyon felhasználó barát.

Maga a termék:



A gyantát a készülék behelyezésével és konnektorba helyezésével tudjuk felmelegíteni. Erre 20 percet ír, ami kicsit sok nem mondom, de ennyi legyen a legnagyobb baj. Addig megfürödhetünk, hisz felpuhult bőrből a szőrtüszők könnyebben és kevésbé fájdalmasan jönnek ki. Miután vártunk 20 percet (szerintem azért kell neki a 30 perc is, legalábbis nálam kellett) és úgy érezzük a gyanta elég meleg (ezt onnan tudhatjuk meg, hogy a görgő fejet könnyedén görgethetjük és jön ki belőle a gyanta) szőrnövekedéssel megegyezően kell felvinni a szőrtelenítendő területre. Személy szerint jobban preferáltam volna egy olyan készüléket, amely mondjuk mutatja, hogy mikor kellően meleg a készülék, mert így találomra elég ijesztő lehet elsőre használni, hogy 20 perc elteltével lehet, hogy még nem melegedett fel annyira, de lehet, hogy már tűzforrón kenjük a lábunkra. Pirosan villog mikor áramkörrel érintkezik én javasoltam volna egy zöld lámpát is mely mutatná, hogy kellő hőfokú :) Egyébként meg nem tud olyannyira felmelegedni, hogy megégesse valaminket, ez megnyugtató.
Mikor elkezdjük a folyamatot elég nehézkesen jön a 'cucc' a patronból, meg kell indulnia, ami nem lesz könnyű, kicsit (nagyon) rá kell nyomni és húzni a területre, de a végére már nagyon könnyen megy, mint a karikacsapás :D

Én, extra béna, mindent elrontó és akár magát összevissza ragasztó, gyantázó személy is könnyedén eltudta végezni ezt a folyamatot. Nagyon egyszerű használni, én 2 lábammal 20 perc alatt végeztem, ami szerintem rekord (legalábbis azt nézve, hogy az előző gyantás bejegyzésnél még a fülem is gyantás volt:D), de azért ne este 11 kor álljunk neki gyantázni, tapasztalat :D elkél a fény.

Kipróbáltam bajuszra is a lábra való patront, legközelebb inkább a hónaljas, kis fejessel próbálkozom, csak mert a karos-lábas túl nagy volt a száj feletti részhez :)

Sajnos én olyanokról, hogy meddig maradt sima a lábam nem tudok nyilatkozni, mert nekem valami rendellenesen nő vissza a szőröm :$ Talán megmerem kockáztatni, hogy 1 hétig tart nálam, de akkor sem lesz teljesen sima, másnapra előjön pár szál szőr, de ez tudjátok azért van, mert pl nem kellő szakaszba téptük ki a szőrünket, többet erről nem tudok, de  vannak ilyen szőrnövekedési szakaszok, melyben ha elkapjuk és akkor gyantázunk, tényleg nem nő vissza 2-3 hétig és van, hogy másnapra már visszanő :)

Összességében én nagyon megvagyok vele elégedve, szinte már imádok vele gyantázni, kézre is áll, semmi gond nincs vele, várok 30 percet hogy felmelegedjen legfeljebb,ennyit vesz csak el az életemből, no meg maga a folyamat, hogy gyantázom a lábam hónaljam...stb. :)


Ti próbáltátok már ezt a készüléket? Tervezitek a megvételét? :) Milyen szőrtelenítési megoldásra esküsztök? :)



12 megjegyzés:

  1. Én csak kozmetikussal gyantáztattam eddig, az intim területet. Viszont elromlott az epilátorom, így vettem egy ilyen egyszerű gyantaszettet egy ezresért. A lábamon oké lett, viszont a hónaljam bedagadt, egy napig jegeltem, bepanthennel kentem és ugyanúgy nem mertem felemelni a kezem, mert a varros lett a bőr és messziről olyan, mintha hónaljkutyusom lenne. Tegnap pedig végre lejött a varr, erre alatta meg már ott vannak a szőrök, szóóóóval meg is csináltattam gyorsan az epilátorom, erre nekem nincs szükségem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is rettegek az ilyenektől, a hónaljamat jobb esetben borotválom mindig, mert nem bírom a fájdalmat egy kicsit sem, ott meg úgy fájt, hogy azt hittem majd meghalok, szó szerint, de semmi későbbi kár nem keletkezett a bőrömön hál' istennek :)

      Törlés
  2. én is jelentkeztem tesztelőnek, de sajnos nem volt a nevem köztetek :( :) ezért egyből mentem a rossmanba, ahol akciósan 3350 (ha jól emlékszem), és egyből otthon kipróbáltam. magamnak még soha nem gyantáztam. a lábam elég simán ment, majd jött a hónalj... egyszer húztam le, kb. 1-2 szőrszáll jött ki, és már két napja éget.. :/ valamit szerintem nagyon rosszul csináltam, pedig követtem mindent ami a papíron volt. :/ de amúgy nagyon megvagyok elégedve a készülékkel, az én bénázásom mellékes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem tudtam erről a tesztelős dologról, nem jelentkeztem rá, tökre meglepődtem mikor írtak :D egyébként Nekem is éget, de szerintem ez egy kicsit normális, legalábbis nálam, mert én mindig borotváltam és olyan erős már a szőr, hogy szinte vérzett mikor kitépte a gyanta :O Én úgy tervezem, hogy ez a cucc megy majd a lábamra, a többit meg borotvával intézem el :)

      Törlés
    2. Nem kéne,hogy égessen. Mármint,oké,amikor lerántod, fáj, de max 5 percig. Kellően megfeszítettétek a bőrt?

      Törlés
  3. Nekem nagyon rég óta van x-epil gyantázókészletem, és teljesen elégedett vagyok vele. A leírásod alapján szerintem ugyan olyan mint ez, és én is hiányolom róla a kis lámpát ami jelzi hogy kellően meleg a gyanta :( ezt úgy szoktam ellenőrizni hogy kihúzom kicsit a patront és megnézem kellően folyékony lett-e. Egyébként abba egy patron kb. 500 forint ha jól emlékszem :)

    VálaszTörlés
  4. EZ az igazi lehuzás (: sokkal olcsobb ha veszel egy gyantázót a Fodrász/kozmetika kellékbe és megveszed bele a patront, amit minden sarkon kapni, még drogériába is, és nincs specko mérete.. ezzel a veet megint sok kis laikust jól lehúz (: mint kozmetikus elárulom, hogy ezzel aki ügyetlen a lábán, és kezén kivül mást nem fog leszedni.. hónalj nah igen, gondolkozzatok, hogy feszited ki a bőrt? max leszabod nagyon ügyesen és hetekig szenvedsz. 3 hetente 800-1200 ft nem nagy össze elmenni lehuzatni..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy (elég jó) alternatíva szerintem, igen, egy kicsit én is lehúzásnak érzem a patronok árát, de nem vártam többet a Veet-től. Megmondani, hogy mit tegyenek és csökkentsék az árakat meg persze nem fogom, vagy ha tenném is rohadtul hidegen hagyná Őket :) A terveim között nekem is van egy profibb kozmetikai gyantázó gép megvételi, de az jelen pillanatban még várat magára :D

      Törlés
  5. Ezt a gyantázót kaptam névnapomra :) A patron mérete először engem is gondolkodóba ejtett (arra tippeltem, 1x elég lesz és annyi neki), és az első gyantázás után (mindkét lábszár+karok) meglestem, alig látszik,hogy fogyott volna. A lehúzócsík nem tetszik nekem, nem akart rendesen "belekapaszkodni" a gyantába.

    VálaszTörlés
  6. Nekem már régóta az X-Epil gyantázószett van és tök jó :) A belevaló gyanta kb 500.- Ft és sokáig elég. Együtt használom a braun epilátorral és mindkettő tök jó. Amikor alapos akarok lenni, akkor epilátor, mert az a 2mm-es szőrt is kiszedi, a gyantánál meg azért meg kell várni elég hosszúra nőni a szőrszálat.
    A veet szettje tetszetős, de nagyon drága bele a patron, emiatt nem is venném meg. Többet nem tud a többinél, csak szebb:)

    VálaszTörlés
  7. Én használom az epilátort is a gyantát is meg a borotvát is..mindennek megvan a "helye" :D

    VálaszTörlés
  8. A Veet gyanta melegítőbe jő az X-Epil 50 ml patrona?

    VálaszTörlés