2016. február 2., kedd

A tökéletes hajpakolás nyomában...| Argán Olajos habos hajpakolás a fényes hajért

Lassan 2 hónapja, hogy serényen használom ezt a terméket, és úgy gondoltam, hogy megosztom veletek az azóta kialakult tapasztalataimat.

Keresgéltem már egy ideje a hajpakolások körében, hogy vajon melyik az amelyik visszaadja a hajam fényességét, táplál, és még reális áron is elérhető.

Bementem a Hajdorádóba itt Szegeden, és pár perc beszélgetés után az eladó lánnyal arra jutottunk, hogy ez lehet az amit én keresek. 500 ml kiszerelés 1800 ft-os áron volt elérhető kb.



Szálkás, száraz, fénytelen, fakó..stb hajra ajánlotta nekem a leányzó aki nagyon aranyos volt. Szinte végigmutogatta nekem az összes hajpakolásukat, végig kedves volt, nem flegmázott, és a többszöri "ááá nézzünk másikat" mondatomra is végig pozitívan, mosolygósan reagált. (Azt hiszem ilyennek kellene lennie minden eladónak, ugye?)



Mikor hazaértem már alig vártam, hogy kipróbálhassam, nagyon izgatott voltam. Első benyomásom az volt, hogy nagyon furi az állaga. Nem folyós, hanem inkább habos, sőt, mintha keményebb krém lenne. Eloszlatni a hajon valamivel nehézkesebb, mint a folyékonyabb társait, de abszolút nem róttam fel neki ezt negatívumként.



Sajnos sok hajpakolás csak addig teszi puhává a hajam, míg vizes/nedves, és miután megszárítom már nem is puha egyáltalán, de ezzel pont az ellenkezője volt.
Lemostam a hajamról és semmi változást nem éreztem. Sőt, szárazabbnak éreztem a hajam, mint volt. Ezután csalódottan szárítgattam meg a hajam mikor észrevettem, hogy minél inkább kezd szárazzá válni a hajam, és már nem nedves, egyre inkább válik, puhává és úgymond légiessé. Valóban megdöbbentem. Aztán tükörbe néztem, de nem láttam szemmel látható változást igazából.

Mikor a hajvasaláshoz került a sor már kezdtem 1-2 dolgot észrevenni. Pl könnyebben fésülöm, kevésbé száll, illetve vasalás végén mindenféle tupír nélkül szuper tartása volt a hajamnak.
Először csak azt hittem, hogy valamit másképp csináltam a normál rutinomban és az váltotta ki ezt, de többszöri használat után is lehetett látni, hogy nem nehezítette el a haja abszolút, sőt, mintha egy kis volument is adott volna neki (bár ez kétséges mivel a tövekre nem vittem fel belőle értelemszerűen).

Egy szó, mint száz azt hiszem, hogy megtaláltam -ha nem is a legtökéletesebb- de az eddigi legszuperebb hajpakolásomat.
A hajam azóta is szuper állapotban van, fényes, ápolt, nem zsírosodik tőle hamarabb a hajam. Egy szóval szuper.



Ti próbáltátok már? Mi a kedvenc hajápolási termékeket?




3 megjegyzés:

  1. Szia Anikó! Próbáld ki meg a kondícionáló előtt felvinni a pakolast. Mert a sampon megnyitja a haj kutikulákat a balzsam pedig visszazárja. Így hatásosabb lesz. Nem vagyok fodrász, csak eleg sokat foglalkozom a hajammal. De még én sem találtam meg a legjobb sampont, kondícionálót és pakolást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Timea! Nagyon köszönöm a tippet, kifogom próbálni így :) ♥

      Törlés
  2. Szia Anikó!

    Az én kedvenc hajápoló szerem egy 250Ft-os 100-as boltban kapható kondicionáló, sötét hajra, Thaiföldről, Rejoice. Zöld tubusban kapható, aloe vera-t tartalmaz és csodát tett a hajammal!! Nem olyan, mint más balzsamok... pár alkalom után tényleg érződik a hajadon, hogy egészségesebb, gyönyörűbb mint valaha :)
    Nekem a hajam felének hosszától kellett megszabadulni, mert sajnos szegény igen töredezett... amióta használom havi 2x-3x naturba a ricinus olajat és ezt mellé... hihetetlen :)
    Szerintem egy próbát megér :)

    VálaszTörlés