2011. augusztus 21., vasárnap

Hajápolás,hajvasalás, és ahogyan ápolom a hajam!

Sziasztok!
Ez a post már régóta érlelődik bennem,mivel tiszta hajb*zi vagyok szinte mindenem a hajam körül forog.
Mindent elkövetek, hogy mindig jól álljon,szép fényes legyen, de ami a legfontosabb, egészséges legyen.
Nagyon sok mindent kipróbáltam, a drága fodrászok által használt termékektől a 100ft-os boltban kaphatóak közül tényleg mindent. Alapból semmi baj nem lenne azzal a célommal hogy jól álljon, de ez sosem egyszerű.
Alapból göndör, hullámos,gubancos, makacs és kezelhetetlen hajam van, amit mindig próbálok leplezni.
IGEN! A hajvasaló ilyenkor a legjobb barátom. Az túlzás mondani, hogy szinte mindig de elég sűrűn vasalom min. 2x 1 héten. De ez még mindig jobb, mint 15 vagy valami hasonló éves koromnál, mikor minden nap vasaltam, volt mikor egy nap többször is. Ezt beszüntettem mert nem igényelte a hajam, és nagyon tört tőle.
Szerencsére rátaláltam azokra a termékekre amik nélkül a hajam már rég, mi lenne? Hát nem lenne:)
Szerintem ami a fontos és főleg akkor mikor hajat vasalunk az a hajvasaló minősége, fontos, hogy kerámia lapos legyen, hőfokszabályzós. Nekem egy Remington márkájú van és maximálisan elégedett vagyok vele, 2x végighúzom a hajamon és már egyenes. Igen, az is fontos, hogy ne húzzuk rajta többször 2-nél, vagy max. 3nál, mert maradandó hajkárosodást szenvedhetünk, nem szabad több másodpercig, percig rajta hagyni a vasalót a hajunkon sem.

Hajvasalóm..<3 kicsit maszatos, elmosódott a kép ezért szintén elnézést, de este vakunál csináltam a képeket.
Visszatérve a márkára, szerintem ez az egyik legelterjedtebb márka és típus.

Akkor még kicsit visszaugrunk az időbe, és bemutatom, hogy hajvaslás előtt még mikkel ápolom, kezelem a hajam.
1. Hajmosás:
Itt is rengeteg terméket leírhatnék, hogy ez milyen az milyen, de a mostani kedvencemet teszem ide, ami tényleg hatásos, sokszor próbálkoztam már hajegyenesítő samponokkal balzsamokkal, de rá kellett jönnöm, hogy ez csak reklámfogás, nem lett tőle se egyenesebb se jobban,könnyebben kezelhető a hajam.
Amit most használok az egy Wella Repair sampon, aminek a fantasztikus illata és a "tudása" miatt szerettem bele. Segít a hajnak regenerálódni, és felvenni a harcot a szálkásodásra hajlamos illetve töredezett hajjal.

Wella Pro Serias- Repair

2.Kifésülést elősegítő spray:
E nélkül létezni nem igazán tudok. Imádom az ilyen hajfény, kifésülő spray-ket. Hajmosás után mindig nagyon gubancos és tényleg szinte kifésülhetetlen a hajam. Nekem ez a Gliss Kur vált be a legjobban, az illata ennek is fantasztikus, és ez is a szálkásodásra hajlamos hajra van kitalálva. Miután ráfújtam a hajamra kicsit belemasszírozom, várok egy kicsit és kifésülöm. Nem azt mondom hogy a gubancok maguktól simák lesznek, de nagyban megkönnyítik a számomra utálatos fésülést.

Gliss Kur-Szálkásodásra hajlamos, igénybevett, fénytelen hajra
3. Pakolás:
Amit még nagyon szeretek a Gliss Kurtól azok a 1min-es hajpakolások, amit nem 1 percig, hanem van, hogy fél óráig is rajta hagyok a hajamon, utána egészséges kinézetű, puha, és fényes lesz a hajam.

Gliss Kur 1min. hajpakolás-Világosított, száraz, töredezett hajra

4. Hajhab:
Miután lemosom a pakolást, nem mindig,sőtt van hogy soha nem rakok habot a hajamra, mert mindig elnehezítettnek érzem utána tőle. Talán akkor használom, mikor megakarom tartani a göndör hajamat és extra tartást szeretnék neki adni. Általában Taft hajhabot veszek, de most egy Niveán gondolkodom, mivel a hajlakkja jó így remélem a habja is az lesz. Ezt még vizes hajra rakom kb 1 tenyérnyit teszek a hajamra.

Taft-4-es "erősségű" hajhab

5. Hajtőemelő:
Ezt szárítás után szoktam használni, de még egyenesítés előtt. Simán a hajtövekre fújom lehajtott fejjel, és kicsit belemasszírozom a fejbőrbe. Van, hogy még a hővédő után, de általában előtte szoktam használni, igazából nem sok különbséget veszek észre hogyha használom és hogyha nem, inkább/talán csak megszokásból használom még.

Avon-Hajtőemelő spray

6. Hővédő spray:
Soha, semmikor nem hagyom ki ezt a lépést, mert hiszem hogy nagyon fontos. Mindig váltogatom a hővédőket, mert még nem találtam meg az igazit, még most sem. Ez a Syoss csak átmeneti, de nem vált be, elhasználom és lecserélem valami másra. Jobb mint a semmi.

Syoss-Hővédő Spray

7. Hajvasalás!

8. Hajsímító szérum:
Ezt is nagyon fontosnak tartom, nem vagyok márkához ragoszkodó, most ezt az Avonos simítót használom, eddig bevált, puha lett tőle a hajam és fényes.
(Sajnos a gépemről eltűnt a saját fotó)


Avon-Hajsímító szérum

9. Hajvégápolás:
Ez a top favorit hajvégápolom, igazából a hajsímítót is azért vettem meg, mert gondoltam hogy hasonló és biztos az is jó lesz, de erről a termékről bizton állíthatom, hogy fantasztikus, amióta ezt használom kevesebb a töredezett hajszálam. 
(Sajnos a gépemről eltűnt a saját fotó)

Avon-Hajvégápoló szérum


10.Wax,zselé:
Ezt a lépést is sokszor kihagyom, de van hogy eszembe jut, pl mikor esik kinn és azt szeretném, hogy ne göndörödjön be a hajam mikor kilépek az ajtón.

Taft wax,zselé

11.Hajlakk:
Mindig is utáltam lakkozni a hajam, mindig ragacsos végeredményt kaptam, ameddig rá nem találtam a Nivea hajlakkjára. Nagyon jó az illata, oké, dehogy ennyire jól is tartson, nagyon meglepődtem, szerintem érdemes beszerezni, nem konkrétan márkához kötve, de szerintem egy hajlakk egy nő alapterméke:)
Ez az utolsó lépés a hajápolással,hajformázással!
Nivea-Volumen hajlakk


Na, én így szoktam általában ápolni, formázni a hajam, és nekem eddig ezek a módszerek váltak be a legjobban, remélem ti is megosztjátok velem, hogy mik azon termékek, amit már nem szeretnétek leváltani és beváltak.

Puszi: Nikó!

6 megjegyzés:

  1. nekem is ilyen hajvasalóm van:) nekem amúgy a hajvédők elnehezíti a hajam, még én is keresem az igazit:)

    VálaszTörlés
  2. igen, nekem is sokszor az a bajom az ilyen hajvédőkkel, hogy elnehezítik, meg ragacsos lesz a hajam tőle, de most a tony&guy-t akarom kipróbálni nem tudom mennyire lesz hatásos, de írni fogok róla..:D

    VálaszTörlés
  3. milyen a típusa a hajvasalónak? :)

    VálaszTörlés
  4. Remington S2002 a hajvasaló neve..:)

    VálaszTörlés
  5. nekem is ilyen hajvasalóm van :) régen amikor vasaltam a hajam, én is kipróbáltam rengeteg hővédőt.aztán a fodrászom ajánlott egyet, tényleg nagyon jó, de nem könnyű beszerezni (csak fodrászok tudják megrendelni. Aztán amikor elfogyott gondoltam kipróbálom a dm-es hővédőt.. Nekem nagyon bevált. 500 forint és szerintem tökéletes :D

    VálaszTörlés
  6. és ha lennél olyan kedves, elárulnád, hogy melyik az a hővédő? :D köszi "mindenki" nevében is..:)

    VálaszTörlés