2011. október 14., péntek

Helyes hajszárítás (alapjai)





Legyen szó dússágról, egyenességről, legyen szó rövid vagy hosszú hajról a lényeg hogy hajjal "rendelkező" személyeknek fontos, hogy megfelelőképpen szárítsák a hajukat. Nők és férfiak is. Mivel ez az eljárás is igen magas hővel történik, fontos, hogy előtte ápoljuk és bebiztosítsuk a hajunkat.

  • Ha félhosszú vagy hosszú a hajad, akkor először a fejtetőn szárítsd meg! Hajtsd előre a fejedet úgy, hogy a hajad az arcodba hulljon, majd hátulról előre, a haj növésirányával ellentétesen keféld át. Ha már félszáraz, csak akkor emeld vissza a fejed, és alakítsd ki a frizurát. A rövid hajat szárítsd formára, majd végül a fejtől ellentétes irányba főnözd, és szálirány ellenében keféld. Mindkét módszernek az az előnye, hogy a haj, főleg hátul, több tartást kap, és kíméli a mindig jobban igénybe vett fedő hajréteget. Fontos, hogy a hajszárítót mindig úgy tartsd, hogy a levegő a fejtetőtől a haj végéhez áramoljon. Így sima marad a pikkelyréteg, és csillogóvá válik a haj. Kemény szálú hajkefével a sima hajtőnek is tartást adhatsz, úgy, hogy a hajkefére tekert hajon átfújod a levegőt.
Tökéletes hajszárító:
  • Egy jó hajszárító beszerzésénél több mindenre oda kell figyelned. Fontos szempont, hogy kényelmes legyen a fogása, és a kapcsolói könnyen elérhetőek legyenek, de elhanyagolhatatlan kritérium még a súlya, illetve az, hogy mennyire halk. Mielőtt megvennéd a terméket, gondold végig, mire akarod használni. Ha hosszú hajat kell majd szárítanod vele, akkor érdemes egy nagyobb teljesítményű példányt beszerezned, hiszen így jelentősen lerövidítheted a szárításra szánt időt. Ha rövidebb hajad van, akkor elég lesz egy kisebb teljesítményű is. Ha nem csupán egyszerű szárításra, hanem észbontó frizurák elkészítésére is használnád, akkor célszerű egy könnyen kezelhető, hiper könnyű hajszárítót venned, hogy a hajszobrászkodás közben ne szakadjon le a kezed, és ne is tekeredj bele a gép zsinórjába.
 
 
Fontos!
  • Hajkefével csak félszáraz hajon kezdd a fixálást! Csuromvizes hajjal lehetetlen próbálkozás lesz.
  • Főnözésnél a hajszárítót ne vidd túl közel a fejhez, körülbelül 20 centiméternyi távolság legyen a kifúvónyílás és a hajszálak között. Minél kisebb ez a távolság, annál inkább túlhevül a normál hajszárító. Szenzortechnikás készülékkel ez természetesen nem fordulhat elő.
  • Először az alsó részeket szárítsd, a többit felül csipeszeld össze - így megakadályozhatod, hogy a nedves tincsek bevizezzék a már beszárított fürtöket.
  • Minden tincset egyenként, a tövétől kezdve száríts meg, úgy, hogy a haj növésirányával szemben óvatosan húzd át rajta a hajkefét. Annyiszor ismételd ezt a műveletet, míg a fürtök meg nem száradnak.
  • A vékony, hengeres hajkefére tekert tincsek beszárításával bármilyen tartású hajat többé-kevésbé loknissá tehetsz. A nagyobb átmérőjű hajkefe a hajvégeket ívesebbé, a hajtövet tartásosabbá teszi.
  • A tincseket először meleg levegővel szárítsd meg, majd kapcsolj a hideg fokozatra. Ha a hajszárítón nincs ilyen, egy kis időre hagyd a hajat a hajkefén, míg ki nem hűl. Megéri, mert a tincs így több tartást kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése