2011. július 23., szombat

MIT NE?

Sziasztok!
Már a blogolás elején felmerült bennem, hogy írnom kéne pár sort arról, hogy MIT NE kövessünk el sminkelésnél, vagy esetleg más téren, pl: öltözködés,haj,parfümök..stb.
Pár jó tanáccsal készültem amelyet nem illendő megszegni, nem tanácsos csak annak aki hülyét akar magából csinálni..=)

Lássuk is..

Számomra a legelborzasztóbb ha valakinek:

1: Elüt az alapozó színe és a nyak szín: Rossz választás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy megfelelő odafigyeléssel válasszuk meg az alapozónkat, ne vigyük fel 2cm vastag rétegben..stb. NEM TERMÉSZETES

2: Túl sok pirosító: Mi nők sok esetben hajalmosak vagyunk a túlzásokra ebben az esetben is. Nem szeretnénk bohócul festeni? Ne rakjunk fel több réteg erős rózsaszín vagy akár barackszínű pirosítót az orcákra. Épp hogy lehessen látni, hogy egy kis színünk van, ne essünk át a ló másik oldalára!

3:Vastag rúzsréteg: Annyira "mű" képet áraszt, mikor egy szép hölgyemény próbálja kiemelni a száját egy szép halvány Nude színű árnyalattal,vagy egy extra tűzvörös színnel, de az balul sül el!Abszolút felejtős történet. Ne kockáztass! egy szép vékony réteg, mintha csak ajakbalzsamot tennél a szádra bőven elég. Ha finomítani akarsz az összképen, itasd fel egy zsepi segítségével.
4: Bizonytalan tus vonal: Elég furán tud kinézni annak a nőnek a szeme, amin úgy helyezkedik el a tus vonal, mintha valaki meglökte volna és azért csúszott el a szempilla tőtől a vonal. Ha nem vagyunk profik, gyakorlottak, próbáljunk gyakorolni otthon, a gyakorlat teszi a mestert, ez ennél is igaz. 
5:Hiányos szemöldök: Jó magam is hiányos szemöldökkel rendelkezem és szerintem sok más nő társam is van így. Ezt kompenzálni kell valahogy! Szerezz be egy szemöldök ceruzát, vagy próbáld meg tus ecsettel és a szemöldököd színével megegyező szemhéjpúderrel  korrigálni a hiányosságokat. Ha ezt megszokod, mindennapi rutinoddá fog válni.
6: Csomós szempillák: Számomra a legutálatosabb dolog, mikor összeragadnak a szempilláim, ez ellen már sikerült megoldást találnom, de mikor meglátok egy nőt az utcán extrém durván összeragadott szempillával kedvem lenne azt mondanom: Próbáld meg vékonyabb rétegben felvinni azt a nyamvadt spirált Drága, vagy szerezz be egy szempillafésűt amivel kigubozod azokat a rakoncátlan pilláidat.
7:Illatfelhők: Mi nők szeretünk illatozni, de mindennek megvan a határa. Ha már egy erősebb, markánsabb illatot használunk ami nem mellesleg extra tartós is, és elég belőle 1-2 fújás ne vigyük túlzásba a dolgokat, és ne akarjuk a környék összes emberét elriasztani, még akkor sem ha az adott parfüm viszonylag kellemes illatú, mert ha sokat fújsz magadra az akkor is tömény illatot gerjeszt. KEVESEBB "NÉHA" TÖBB. Ez esetben viszont mindig.
8: Körömlakk: Aki már jártas a körömlakkozásban, az tudja hogy a legdrágább legjobb minőségű lakk sem bírja sokáig az emberlánya körmein. Lepattogzik, leválik, beszakad...stb. Maximum 3-4 napig hordjuk az adott színt a körmünkön ez idő alatt már jócskán elkezd kopni, ami nem szép látvány sem magunknak sem azoknak akik látnak minket a buszon kapaszkodni.:)
9: Hajápolás: Most nem fogom az összes számomra visszataszító hajápolási bakit felsorolni inkább azokat írom le ebbe a pontba amit tényleg SOHA. =)
A legunszimpatikusabb dolog, ha valakinek tucsog a zsír a haján..Kicsit durván fejeztem ki magam, de..nah.:)
Ha valaki tudja hogy könnyen zsírosodik a haja, az mosson 1-2 naponta hajat, de azzal hogy ő megkíméli a haját a gyakori mosástól, sem szebb, sem kevésbé zsírosabb nem lesz a hajkoronája.
Ha minden áron kimélni akarjuk hajunkat, akkor inkább kössük copfba hajunkat így nem látszik hogy annyira zsíros a hajunk. Ilyenkor semmilyen esetben sem hagyjuk kiengedve.
Lenövés: Ha valakinek már ultra brutál lenövés éktelenkedik a fején, annak már elkéne gondolkozni, hogy kéne időpontot egyeztetni a fodrászommal, nem de?
Remélem tudtam pár olyan tanácsot adni amivel most már elérhetitek hogy ápoltabb, szebb külsőt varázsoljatok magatoknak.

Ezek számomra olyan kitételek amiket nem tanácsos, és nem is illendő megszegni, ha makulátlan külsővel szeretnénk utcára lépni.

Nektek mi az abszolút undorító, amit magatokon, de még máson sem bírtok elviselni?

Egészítsetek ki!

1 megjegyzés:

  1. Egyetértek minddel amit írtál! :)
    Én a hajammal bajolok folyamatosan, főleg azon hogy mindig jól álljon a frufrum :D
    Az meg az egyik legdühítőbb dolog, amikor elindulok pl buliba, és közben kopik le egy darab a lakkból, ami otthon még a helyén volt, erre kitalálhatnának valamilyen megoldást! vagy csk én vagyok ilyen szerencsétlen? :D
    ilyenkor mindig az az érzésem h mindenki a körmeimet nézni :D

    VálaszTörlés