2011. július 12., kedd

Sminkszerek "fogyaszthatósága"

Sziasztok!
Bizonyára sokatokban felmerült az a kérdést, hogy pl egy alapozót, egy rúzst vajon meddig nyüstölhetünk mikor intsünk neki búcsút és mondjuk "majd a testvéredet"..:)
Íme pár tipp, ötlet hogy mit meddig bírtok használni, anélkül hogy egy idő után csúnya, kellemetlen bőrirritációval találkoznátok...
Nagy általánosságba foglalom össze..=)

Arckrém
3-6 hónapig nyugodtan használhatjátok.Figyeljetek oda arra ha esetleg büdös lenne, vagy nem olyan az állaga mint volt akkor az inkább kerüljön közelebbi társaságba a kukával, mint sem az arcbőrötökkel..
Folyékony alapozó
Olyan festékanyagokat és adalékokat tartalmaz, amelyek kb 2 év elteltével kicsapódnak. Így elveszti a "tudását" fedést már abszolút nem fog biztosítani, itt is hagyatkozhatunk a szemünkre és az orrunkra..
Körömlakk
1 év múlva besűrűsödik és nyúlóssá válik. Az erőteljes rázogatás ismét használhatóvá teszi. Persze vannak azért kivételek ez esetben is..
Szempillaspirál 
Ajánlatos, 2-3 havonta, maximum félévente cserélni a baktériumok miatt és nem utolsóként a kefe gyakori kihúzogatása miatt sok levegő kerül bele, ami szárít.
Rúzs
Ha hűvös, száraz helyen tároljuk, legalább 3 évig használható. Ha azonban dohos szaga van, szemétben a helye.
Púder és szemhéjfesték
Mivel nem tartalmaznak vizet, korlátlan ideig felhasználhatók. Azért itt is megeshet az hogy bekeményedik ha nem helyesen tároltuk őket, ez esetben pl a szemhéjpúderből életet lehelni egyenlő a kínzással...
Általános tanácsok
A romlandóság miatt nem érdemes tartalékot vásárolni.
Ha van választási lehetőség: a tubusos krém tartósabb, mert az ujj kevésbéé érintkezik a benne lévő anyaggal. Tégelyeknél használj spatulát, így nem kerül a krémbe olyan sok kórokozó, mintha kézzel nyúlkálnál bele.
A kozmetikai szereket, parfümöket legjobb hűvös, száraz helyen, például a szekrény aljában/mélyében ahol kevés napfény éri őket..:)

Remélem tudtam pár értelmes dologgal előállni nektek, és figyelembe veszitek ezeket a tényezőket, és mostantól jobban odafigyelsz hogy mit, meddig, hogyan használsz..:)

Ti mit, meddig szoktatok használni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése