2011. október 23., vasárnap

Kínos sminkbakik! Ne kövesd el kérlek ;)

Gondolom mindenkinek van 1-2 olyan külsőséges és abszolút unszimpatikus látvány egy nőn ami elborzasztja, elriasztja és azt mondja: "Hogy lehet így emberek közé menni". Mivel minden nő egyfajta riválisnak tekinti egymást, így még több okot adunk arra hogy belekössünk 1-1 olyan személybe aki maximálisan bal lábbal kelt fel a szépségápolás terén. Term. vannak olyan jelzők amik teljesen alap feltételnek számít. Ebben a bejegyzésben felsorolok pár olyan "bakit" amelyet jobb ha elkerülünk és megszokjuk hogy ez nem normális, sokkal többet kihozhatunk magunkból!

1: Tipikus, nem jó a szín, elüt az árnyalat: Alapozó

A mai nők itt hibáznak a leghamarabb. Ez számomra annyira érthetetlen. Mikor megveszed az alapozót gondolj arra hogy a nap folyamán a szín sötétedhet az arcbőrön, így nagy valószínűséggel el fog ütni a színe. Valaki például azért vesz sötétebb alapot, hogy kompenzálja a sápadt, világos bőrét, ez esetben van jobb megoldás is. Kerülendő!


2: Túl erős pirosítás

Annyi lányka szaladgál bohóc fejjel az utcán, ezeken mindig olyan jót elmosolyodok, mivel nem hiszem el, hogy valakinek ez ne tűnne fel, és tényleg, ilyen hogy léphet nyilvánosság elé?
Egy pirosító akkor jó ha szinte észrevehetetlen, és éppen hogy egészséges színt kölcsönözzön arcunknak.


3: Öregítő színek

Van pár olyan szín, ami alapból nem áll jól nekünk, ezek évszaktípusból meglehet állapítani. De vannak olyan színek is amik nem csak ezekre bontható hanem átlagba véve öregítő hatással rendelkeznek.
Ilyenek a tompa szürkés színek, a kék, szürkészöld, lila, ezek fáradttá teszik tekintetünket.
Egyikről sem kell igazából lemondanod, csak meg kell találnod a megfelelő árnyalatot.



4: Lefolyt smink, szemceruza

Elég sokan vagyunk úgy hogy a környezeti hatásoktól olykor-olykor könnyezik a szemünk, vagy alapból olyan, hogy nem marad szemünkön tartós a smink, mert olyan formájú..stb.
Ilyenkor érdemes gyakrabban ellenőriznünk a sminkünket és korrigálni az esetleges "csúszásokat" javítgatni..stb stb 



5: Csomós szempilla

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni ennek a sminkelési résznek a fontosságát és a technikáját. Fontos, hogy ne vigyünk fel túl sok rétegben szempillaspirált mert csomós, pókláb hatást érhetünk el vele.



Nektek mik az abszolút nonszensz sminkbakitok? Miket nem bírtok elviselni egy nőn ha meglátjátok? 

Puszi: Nikó

1 megjegyzés:

  1. túl sötét színű alapozó(akinek jóval világosabb kellene...) plusz hozzá a barbie rózsaszínű, vastagon felvitt rúzs. brr ><

    VálaszTörlés